Înscrieri închise | Workshop “Sustainability in agrifood!”

12 octombrie 2023, 10:00, online

Dacă ești producător, fermier ori un startup la început de drum în sectorul agroalimentar sau un antreprenor din domeniu interesat de practici sustenabile, înscrie-te la workshop! Pe 12 octombrie, vei afla despre cele mai bune practici privind aspectele tehnice și de reglementare ale practicilor sustenabile în domeniul agroalimentar în România.

În cadrul său, vei descoperi resurse și instrumente care să te ajute pe mai departe. În plus, o să te conectezi cu experți și consultanți în domeniu, dar și cu alți antreprenori ca tine.

Evenimentul este organizat de Impact Hub Bucharest, care reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.      

De ce să participi

  • Îți poți construi o idee despre cum poți tranziționa către practici sustenabile în afacerea ta din domeniul agroalimentar   
  • Ai parte de sesiuni interactive cu experți și profesioniști din domeniu
  • Îți extinzi rețeaua de conexiuni prin EIT Food – de la posibili colaboratori, la antreprenori care au dezvoltat propriile afaceri sustenabile
  • Descoperi programe de ideație și incubare internaționale, la care poți lua parte în viitor
  • Afli poveștile de succes și stai de vorbă cu antreprenori care rescriu parcursul unei afaceri agricole într-un mod sustenabil  

Evenimentul este pentru tine dacă:

  • Ai o afacere în domeniul agroalimentar sau vrei să îți dezvolți afacerea aflată la început de drum
  • Ai nevoie de o rețea de contacte din zona de business, cercetare și autorități publice
  • Vrei să afli despre noi oportunități economice în dezvoltarea și tranziționarea afacerilor în mărci comerciale sustenabile. 
  • Vrei să înveți despre cele mai bune practici privind aspectele tehnice și de reglementare ale practicilor sustenabile în domeniul agroalimentar în România
  • Vrei să participi în viitor într-un program de incubare sau ideație

Agenda evenimentului

10:00 – 10:15 | Bun venit și sesiune de deschidere

10:15 – 11:45  | Workshop: Cum să creezi produse într-o manieră durabilă și sustenabilă? Cum trecem la practici sustenabile?

11:45 – 12:45 | Workshop: Cum să vă pregătiți produsul pentru ca acesta să fie recunoscut în UE ca fiind sustenabil?

12:45 – 13:15 | Pauză

13:15 – 14:15  | Panel: Ce sunt lanțurile valorice reziliente? Cum vă afectează securitatea alimentară atât pe voi cât și afacerea voastră?

14:15 – 14:45 | Networking session

14:45 – 15:00 | Închidere workshop

 

Speakeri

Florin Irimescu

Bluana Foods

Cătălin Chițu

Carbon Cel

Paul Băbuș

Digital 2 Law

Raluca Barbu

Highclere Consulting

Gloria Pascu

Cooperativa Agricolă Rodagria

European Institute of Innovation & Technology (EIT)

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. 

Despre activitatea EIT poți afla mai multe pe site-ul general sau site-ul dedicat, accesibil în mai multe limbi (inclusiv în română). Dacă ești interesat de activitățile EIT RIS, poți accesa acest link pentru informații despre schema regională de inovare.

EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.