Cum se vede antreprenoriatul în România – studiu dezvoltat în cadrul programului RoWin – Succes în România

Oportunități de dezvoltare pentru românii din diaspora și nu numai

RoWin – Succes în România este programul prin care, alături de EDUCATIVA, Reviro și CIVITTA am sprijinit românii din diaspora pentru a începe o afacere în România, oferindu-le suport în toate etapele dezvoltării afacerii, atât prin educație antreprenorială, mentorat și consultanță, dar și printr-o finanțare de 35000 euro.

Un ecosistem dinamic de IMM-uri și startup-uri este important în orice economie sănătoasă – pentru a-l putea dezvolta, este vital ca reprezentanții săi să aibă o înțelegere cât mai cuprinzătoare a tuturor particularităților sale.

Studiul prezent a fost dezvoltat în cadrul programului RoWin – Succes în România și reprezintă un overview al antreprenoriatului regional (incluzând diaspora), cu focus pe mediul local și evoluția sa din ultimii ani. Conține informații relevante pentru antreprenori existenți sau aspiranți, organizatori de programe sau reprezentanți ai instituțiilor publice ori financiare.

Este structurat în 8 secțiuni: impactul antreprenoriatului, ecosistemul de startup-uri regional și local, profilul noilor antreprenori, rețelele de sprijin și know-how pe care le pot accesa, tendințele remarcate în activitatea antreprenorilor din diaspora, impactul social al antreprenoriatului, rolul comunității din diaspora în economia socială și oportunitățile curente pentru românii din diaspora.

Cum te ajută acest studiu:

Fie că ești antreprenor sau nu, sperăm să îți oferim o perspectivă de ansamblu asupra mediului antreprenorial și a oportunităților pe care le ai (programe, domenii de activitate, perspective etc), daca îți dorești să te întorci în țară.

E important să știi ce programe de incubare și accelerare există pe piața locală, care este specificul fiecăruia, pentru a putea alege programul care ți se potrivește.

Mai mult, vei putea descoperi ce provocări au alți antreprenori ca tine, ce probleme întâmpină alți antreprenori, ce rețea de sprijin ai în ecosistem și ce resurse locale poți accesa.

Vei putea introduce în strategia ta de investiții domeniile de interes pentru antreprenori sau vei putea dezvolta produse financiare adaptate nevoilor curente ale pieței.

În egală măsură, studiul poate contribui la dezvoltarea strategiei pentru viitoarele programe de tip startup (Diaspora, Plus, Nation etc), dar și prin conturarea structurii schemelor de microgrant, luând în calcul nevoile antreprenorilor la firul ierbii.

Vezi studiul complet

Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest

Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.