SoTecIn Factory

Locul unde industria întâlnește inovarea tehnologică & socială și circularitatea

Pentru prevenirea crizei sociale și de mediu, e nevoie ca economia să fie transformată, iar industria europeană să devină mai rezilientă și mai sustenabilă. Acest lucru este posibil doar prin eforturi comune și conectarea furnizorilor din industrie și tehnologie la comunitatea inovatorilor sociali.

SoTecIn Factory este un mediu colaborativ care conectează industria cu societatea civilă și cu inovatorii sociali și care promovează o cultură a inovației sociale în întreprinderile europene. Proiectul este organizat de un consorțiu din care face parte și Impact Hub Bucharest, prin rețeaua globală Impact Hub.

Pe o perioadă de 36 de luni, consorțiul va aduce împreună reprezentanți ai ecosistemelor locale și regionale printr-o serie de ateliere de lucru și întâlniri de networking pan-europene. În plus, va lansa 2 apeluri adresate inovatorilor sociali în 2023 și 2024, prin care va susține crearea de soluții scalabile cu modele de afaceri bazate pe circularitate.

Fabrica de inovare socială și tehnologică pentru lanțuri de valoare industriale circulare și cu emisii reduse de carbon – SoTecIn Factory este un proiect finanțat de programul Horizon Europe al Comisiei Europene. Consorțiul este condus de INESC TEC și compus din alți 5 parteneri europeni – F6S, BWCON, IMPACT HUB, Metabolic și CNR.

În România, Impact Hub Bucharest este punctul de legătură între SoTecIn Factory și inovatorii sociali care își doresc să contribuie la o transformarea sustenabilă a economiei europene.

Căutăm 25 de cercetători europeni care au cunoștințe de tech, IMM-uri și startupuri care să primească 15.000 de euro pentru ideile lor. Dintre aceștia, 15 inovatori vor primi încă 85.000 de euro pentru crearea unei demonstrații tehnologice (pre-market technological demonstration). Află mai multe despre primul apel de înscrieri și aplică până pe 6 februarie 2024, ora 18:00 CET.

Cui i se adresează proiectul?

Comunitatea SoTecIn va cuprinde o multitudine de actori și părți interesate:

 • Inovatori sociali și antreprenori sociali
 • Cadre universitare
 • Lideri din industrie
 • ONG-uri
 • Factori de decizie politică
 • Activiști
 • Funcționari publici.

Comunitatea de stakeholderi va alege cele mai presante probleme pe care să le rezolve proiectul, apoi vor fi atrași și aleși și antreprenorii potriviți care să contribuie la găsirea de soluții.

Arii de acțiune

SoTecIn se concentrează pe îmbunătățirea circularității a șapte lanțuri valorice cheie ale produselor, așa cum sunt definite de Planul de acțiune al UE pentru economia circulară:

 

 • Electronică și TIC
 • Baterii și vehicule
 • Ambalaje,
 • Materiale plastice
 • Textile
 • Construcții și clădiri
 • Alimente, apă și nutrienți

Alătură-te programului dacă:

 • Ești interesat de antreprenoriatul incluziv cu impact social pozitiv
 • Îți dorești să faci parte dintr-o nouă generație de antreprenori sociali tech-savvy
 • Vrei să înveți noi modele de afaceri care valorifică noile parteneriate între industrie și societate
 • Vrei să contribui la dezvoltarea de soluții care combină inovația tehnologică și socială și sprijină industria în tranziția lor și în realizarea priorităților UE
 • Îți dorești să te numeri printre cei 50 de antreprenori sociali care vor primi sprijin constând în servicii privind guvernanța, modelele de afaceri, consolidarea capacităților și strângerea de fonduri
 • Vrei să înveți cele mai importante lecții de la 30 de proiecte demonstrative înainte de comercializare

Te așteptăm pe 30 ianuarie, de la ora 16:00, alături de noi într-un webinar dedicat SoTecIn Factory Open Call 2, ca să afli mai multe despre procedura de înscriere, despre provocările regionale care așteaptă inputul tău, precum și despre misiunea SoTecIn în general.

Proiectul oferă un fond de 3,3 milioane de euro și sprijin pentru consolidarea capacității pentru inovațiile sociale care îmbunătățesc circularitatea lanțurilor valorice cheie ale produselor. Accentul este pus pe restructurarea lanțurilor valorice prin implementarea „R-urilor” cu valoare mai mare, adică reutilizarea, repararea, recondiționarea și remanufacturarea.

Urmărește SoTecIN și pe Social Media!

Organizatori

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Despre program

Programul de cercetare și inovare Horizon al Uniunii Europene în cadrul Acordului de grant 101058385. 

Opiniile și opiniile exprimate sunt, totuși, numai ale autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă acordarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea. 

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.