
19 aprilie, de la 11:30 | Online
În contextul unei nevoi crescute pentru creșterea capacității agricole prin practici sustenabile, folosirea tehnologiei în această industrie este un subiect important pe agenda guvernelor europene și în organismele dedicate ale Uniunii Europene. În egală măsură, aceasta este și o oportunitate pentru antreprenorii care lucrează deja la astfel de soluții și care pot primi sprijin instituțional sau finanțare.
Cu ajutorul acestui raport, ne-am propus să aflăm cum arată ecosistemul și care sunt cei mai importanți reprezentanți locali în agritech & foodtech. Maparea reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea între aceștia și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiza din spațiul local.
Lansarea mapării a avut loc pe 19 aprilie, în cadrul Agrifood Innovation Summit 2022, conferința online care promovează bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact.
Evenimentul a fost organizat de Impact Hub Bucharest și Activize, în parteneriat cu EIT Food și Microsoft. Impact Hub Bucharest reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.




Microsoft Romania

- Interesul pentru industria agrifood se reflectă și în activitatea fondurilor de investiții: în Europa, din 2019 și până în martie 2021 s-au desfășurat 654 de runde de finanțare pentru startupuri din agritech și agrifood, care însumează aproximativ 3,3 miliarde de dolari.
- Inovația în agricultură reprezintă soluții care ajută fermierii să crească producția agricolă, să îmbunătățească producția de alimente și bunăstarea animalelor, reduc poluarea, scad amprenta de cardon generată de industrie și cresc scalabilitatea.
- Principalele tendințe din industrie includ:
– folosirea IoT în agricultură
– micșorarea distanței dintre fermieri și consumatori
– precision farming (agricultura de precizie)
– biotehnologia
– nutriție și sănătate
Cea de-a doua ediție Agrifood Innovation Summit este una dintre aceste ocazii și momentul în care lansăm alături de partenerii noștri și o nouă ediție a mapării ecosistemului local de agritech și foodtech – o resursă valoroasă pentru toți profesioniștii din domeniu sau din domenii conexe.
Sperăm la mai multă colaborare în domeniu și implicarea jucătorilor importanți în procesele inovative, de aceea vrem să continuă imboldul în această direcție.
Modul în care Microsoft România se implică și susține în mod activ digitalizarea sectorului de agricultura este prin investiții în creșterea gradului de competențe digitale, susținerea mediului antreprenorial în dezvoltarea de soluții care să deservească nevoile fermierilor și operatorilor agricoli, precum și prin popularizarea soluțiilor de tehnologie ce conduc la o creștere a randamentului și a eficiențelor de natură economică a sectorului.
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.
Despre activitatea EIT poți afla mai multe pe site-ul general sau site-ul dedicat, accesibil în mai multe limbi (inclusiv în română). Dacă ești interesat de activitățile EIT RIS, poți accesa acest link pentru informații despre schema regională de inovare.
EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.
EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului.
EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.