Ce ne-a adus nou săptămâna 3 de
Impact Hub (re)Connect
Împărtășim cu voi mai jos câteva idei faine cu care am plecat din fiecare format. De la cifre, la insight-uri și idei noi, tips & tricks, dar și perspective diverse, putem spune că am adunat într-o săptămână conținut cât să ne țină conectați în multiple domenii.
Iulian ne sfătuiește să ”jonglăm” munca cu momente de energie, să ne construim rutine sănătoase de care să ne ținem și un mindset potrivit, să ne analizăm mai mult pe noi înșine, să nu ne punem deadline-uri nerealiste, iar foarte important, să ne trecem obiectivele pe foaie și de acolo prioritizarea rămâne de bază.

LLunea aceasta am început-o live cu Barometrul Covid-19 unde am vorbit cu echipa de la Kantar , compania de cercetare de marketing și de media, care a realizat un studiu global pentru a dezvălui felul în care obiceiurile, atitudinile și așteptările oamenilor se modifică în această perioadă. Invitate ne-au fost Maria Virjoghe – COVID-19 Storyteller Collector și Andreea Dadiana Damian – COVID-19 Impact Navigator, care au subliniat că în prezent suntem ghidați de cifre și ce ne definește în prezent este nevoia de a sta cât mai informați. Ideea barometrului a apărut încă din martie, de când foarte mulți dintre noi am început să lucrăm și să stăm acasă.
Concluziile studiului au arătat că există o preocupare pronunțată pentru zona financiară – unii dintre noi fiind destul de îngrijorați de ce se va întâmpla mai departe economic, dacă ne vom pierde cumva job-ul sau va fi nevoie să ne reinventăm, fiecare în business-ul din care face parte sau pe care îl deține. Studiul a mai scos în evidență și cât de mult a scăzut publicitatea printată, aceasta mutându-se în online, tv, telefonie mobilă sau alte linii de informare și platforme de socializare.
Ce sfătuiesc Maria și Andreea brandurile este să caute să fie cât mai autentice, susținând că stoparea activității afacerilor nu este indicată, ci mai degrabă căutarea de soluții de susținere și deschiderea la o nouă “normalitate”, spunându-ne că “Brandurile care nu renunță în perioada aceasta își revin mai repede dupa o criză.”


“Ieșeala” de săptămâna trecută ne-a adus împreună spre industria de beauty & styling, pentru că știm cât de necesară este îngrijirea personală – mai ales în perioada aceasta în care accesul la saloane ne este restricționat. Au fost alături de noi, cu sfaturi si tips & tricks – Tudor Dragota – frizer cu experiență în domeniu de 10 ani, timp în care a ținut cursuri de frizerie pentru calificare profesională și un susținător al culturii urbane, alături de Alexandru Grozavu – stilist care a activat în zona artistică, pe partea muzicală, de-a lungul anilor până să practice această meserie, ca acum să se mute în domeniul de beauty full-time de aproximativ doi ani. Pe Tudor îl găsiți la Cluj, iar pe Alex la Authentic Studio din București.
Alex ne-a împărtășit că pentru a avea un păr sănătos, nu trebuie să îl “stresăm” foarte mult și ne-a povestit cum ne putem crea foarte simplu o mască nutritivă, doar din putin ulei de cocos si miere. Pentru bărboși, Tudor recomandă să nu exagerăm cu aranjarea bărbii, întrucât cel mai probabil va fi mai greu de reparat de un specialist când va reveni la salon pentru întreținere. Amândoi sunt de acord că nu toate cerințele clienților se potrivesc cu fizionomia sau cerințele părului fiecăruia, însă se străduiesc să le ofere cele mai bune sfaturi și indicații.
Dintre eroii cu care ne-am auzit săptămâna precendentă se numără Georgiana Roșculeț, psihoterapeut și coordonator al programelor de siguranță pe internet pentru copii din cadrul Salvati Copiii România.
De-a lungul timpului, Georgiana a avut mai multe roluri în cadrul organizației, iar în prezent se axează pe nevoia profesorilor de a se adapta la digitalizare și oferă consiliere în proiectul “Ora de net” – numele proiectului de siguranță pe internet al Salvați Copiii România. Aceasta ne-a amintit pe scurt cei doi piloni ai proiectului: răspunsul la curiozitățile copiilor care trec prin experiențe neplăcute atunci când navighează pe internet și eliminarea materialelor cu conținut ilegal și raportarea acestora către instituții care pot lua mai departe măsuri.
Georgiana ne-a împărtășit că își ia cea mai mare energie de la copii, pe care reușește să îi ajute să comunice mai bine cu părinții sau profesorii și se bucură că proiectul a devenit acel mediu sănătos care a atras atât de mulți oameni aproape. Invitația merge mai departe spre părinți, ca în această perioadă să le explice cât mai clar copiilor ce se întâmplă și să vina în completare cu informații acolo unde aceștia nu înteleg.

Miercuri am povestit împreună cu Silvia Purel despre dinamica relațiilor – pornind de la relația cu noi înșine, până la relația cu cei pe care îi alegem să facă parte din viața voastră. “Fii bine cu tine” este motto-ului Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, institut ce i-a ghidat pașii în dezvoltarea ca psihoterapeut, iar de mai bine de 6 ani Silvia este ghid în drumul celor ce vor să fie mai bine cu ei.
Perioada aceasta a prins o extrovertă ca Silvia într-o situație dificilă – lucratul de acasă, însă din care a descoperit că poate să își ia multe lucruri bune si a reușit să își găsească activități plăcute de făcut, inclusiv să-și continue job-ul în același ritm ca până acum.

Silvia ne-a dezvăluit câteva insight-uri care ne pot ajuta în relațiile pe care le avem și cum le gestionăm: atenția la nevoile noastre și a celui de lângă noi, impunerea unor limite, acceptul că cel de lângă noi este poate diferit în multe privințe și acceptul că are implicit nevoi diferite, așteptările realiste, precum și sentimentul de creștere și dezvoltare “împreună”.
Recunoaște că pentru fiecare dintre noi, drumul spre redescoperire necesită vulnerabilitate și curajul de a te uita la tine și la toate mecanismele de supraviețuire pe care ai fost nevoit să le dezvolți.
Am discutat despre impactul concret al acestor inițiative, dar și despre experiența antreprenorilor în accelerator. Am stat de vorbă cu:
– Evelina Necula, Cofondator și CMO Kinderpedia – o aplicație ce optimizează procesele administrative și plasează colaborarea între educator și părinte în centrul actului educațional;
– Lucian Stuparu, Cofondator Citizen Next (Parinte.eu) – o aplicație prin care părinții să poată fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia, Raluca Chișu;
– Fondator Asociația Kinetobebe care își propune să creeze conținut pentru o rețea de micro learning pentru kinetoterapeuți și părinți, și alături de Diana Onu;
– Cofondator Arttachment, o aplicație menită să sprijine relația dintre părinti și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor.
Daca sunteți curioși să aflați perspectivele și insight-urile fiecărui invitat, găsiți aici un articol detaliat.

Când revenim din mini-vacanța de Paște, vă așteptăm cu subiecte noi în inițiativa reConnect: vorbim despre mituri și realități ale antreprenorilor în criză, despre cum să construiești un model de business bun în perioada aceasta, adunăm insight-uri despre legislația fiscală, ne delectăm cu discuții despre lumea complexă, dar fascinată a berii și poate sunteți curioși să aflați mai multe despre cum ne putem crea o viață mai autentică.
Să ne (re)vedem curioși la o nouă săptămâna de (re)conectare pe Zoom si Facebook Live!
Hai să ne cunoaștem
Contactează-ne
contact@impacthub.ro
Locațiile Impact Hub Bucharest
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.