Programe pentru Startup-uri

Punctul tău de pornire
Pregătim noua generație de antreprenori
Accelerare și creștere sustenabilă pentru antreprenori

Vrei să lansezi un startup sau poate deja ai făcut primii pași și ai nevoie de sprijin pentru a crește? Am lucrat cu peste 1000 de startup-uri și antreprenori în cei peste 10 ani de activitate, așa că îți punem la dispoziție toate resursele care ai nevoie, te conectăm cu mentori și experți din industriile relevante pentru startup-ul tău și îți deschidem ușile către o lume întreagă de oportunități prin rețeaua internațională Impact Hub. Descoperă programele noastre și alege-l pe cel protivit ție.

Ce ne recomandă?
Suntem partenerul pe care îl cauți.

Am lucrat cu peste 1000 de startup-uri și antreprenori din industrii variate și le-am susținut fie să ajungă la modele de business validate de piață, fie să treacă la următorul nivel și să acceseze noi piețe.

Rezultatele startup-urilor cu care noi am lucrat
  • Rata de succes a startup-urilor după primul an 50% 50%
  • Startup-uri profitabile după primul an 38% 38%
Programe în desfășurare
Dezvoltăm în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Abonează-te la newsletter și fii primul care află oportunitățile.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

She’s Next 2024

Descoperă programul dedicat femeilor antreprenor!

Înscrieri închise!

Vino în programul de antreprenoriat feminin She’s Next, pentru a-ți duce afacerea la nivelul următor 

She’s Next este un program dedicat femeilor antreprenor, oferit de ING Bank România și Visa în colaborare cu Impact Hub Bucharest, care își propune să susțină dezvoltarea afacerilor inițiate de femei, facilitând accesul la resurse esențiale pentru creștere.  

Pe durata programului, 10 antreprenoare care vor trece de selecția inițială vor beneficia de sesiuni de mentorship 1 la 1 și coaching de grup, precum și de acces la o comunitate de antreprenoare alături de care pot găsi idei și soluții noi.  

WE.Circular

WE.Circular este un proiect ce se desfasoara pe o perioada de 3 ani (2024 – 2026) care vine ca răspuns la nevoi specifice (dezvoltarea afacerilor, tranziție circulară și competențe digitale) cu care se confruntă femeile antreprenor (WE) din Regiunea Dunării (DR) și care va fi abordat prin activități transnaționale ale proiectului (creșterea abilităților digitale și de afaceri ale WE, ajutorul părților interesate cu resurse pentru a implementa strategii de specializare inteligentă, facilitarea aspectelor legate de economia circulară în program).

În proiectul WE.Circular sunt implicați 15 parteneri din 12 țări, printre care și Impact Hub Bucharest, cu scopul de a crește competențele digitale și de afaceri ale femeilor antreprenoare pentru tranziția industrială și circulară.

Climathon 2024

Viitorul verde începe de la firul ierbii!

În parteneriat global cu EIT Climate-KIC și susținut local de Raiffeisen Bank, Impact Hub Bucharest se alătură pentru a treia oară celui mai mare ideathon pe teme de mediu: Climathon! Acest proiect oferă o rampă de lansare pentru soluții practice, startupuri legate de ESG (Mediu, Social și Guvernare) și relații semnificative cu principalii actori și factorii de decizie.

Anul acesta, Climathon se va desfășura în București și în alte 6 orașe din România cu ajutorul organizațiilor care își doresc să rezolve provocări în Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești și Timișoara.

Înscrieri deschise pentru Climathoanele locale!

Climathon Bucharest 2024 – „Oxigen pentru București – Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din oraș?”.

SoTecIn

SoTecIn Factory

Locul unde industria întâlnește inovarea tehnologică & socială și circularitatea

Pentru prevenirea crizei sociale și de mediu, e nevoie ca economia să fie transformată, iar industria europeană să devină mai rezilientă și mai sustenabilă. Acest lucru este posibil doar prin eforturi comune și conectarea furnizorilor din industrie și tehnologie la comunitatea inovatorilor sociali.

SoTecIn Factory este un mediu colaborativ care conectează industria cu societatea civilă și cu inovatorii sociali și care promovează o cultură a inovației sociale în întreprinderile europene. Proiectul este organizat de un consorțiu din care face parte și Impact Hub Bucharest, prin rețeaua globală Impact Hub.

Află mai multe despre Open Call 2 și webinarul deschis publicului!

Programul CAPSULE – pentru tinere antreprenoare

Descoperă calendarul programului!

CAPSULE este un program european Erasmus+, organizat în România, Ungaria și Croația de către Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift, care își propune să sprijine tinerele femei în dezvoltarea spiritul antreprenorial prin crearea unei comunități solide de învățare, sesiuni de mentorat, coaching și dezvoltare de competențe antreprenoriale.

Programul vizează tinere femei cu vârsta între 18 – 28 de ani care sunt interesate să-și dezvolte o afacere și sunt la începutul carierei profesionale. Sunt încurajate să aplice și cele ce lucrează deja la o idee de business sau au început o inițiativă antreprenorială.

SoTecIn

EEN – Impact Hub Bucharest

Oportunități de internaționalizare pentru companiile din București-Ilfov și Muntenia

Dacă ești antreprenor și compania ta este înregistrată în București-Ilfov și Muntenia, poți accesa oportunități de scalare și consolidare a poziției tale în piață, prin intermediul proiectului PROSME, dezvoltat de Rețeaua europeană Enterprise Europe Network.

PROSME sprijină companiile mici și mijlocii (IMM-urile) să devină mai reziliente, sustenabile din punct de vedere economic, social și de mediu și să își crească potențialul de inovare, așa încât să fie competitive pe piețele regionale și globale.

Impact Hub Bucharest este partener in acest proiect, gestionat de un consorțiu de 14 organizații cu experiență vastă în sprijinirea antreprenorilor români și coordonat de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov.

Înscrieri deschise pentru pilotul programului de training CASCADE

Susținere & know-how pentru IMM-urile care vor să dezvolte proiecte digitale pentru economia circulară

Proiectul CASCADE își propune să susțină IMM-urile care folosesc mediile digitale să dezvolte soluții inovatoare de economie circulară (de la platforme, la sharing economy sau product-as-a-service).

CASCADE include un program de training construit ca un incubator pentru proiecte digitale care adresează circularitatea. Acesta va avea 5 module, care pot fi accesate în mod gratuit în cadrul unui proiect pilot.

Oportunități de la EIT Food Hub România

Descoperă evenimentele și programele pentru antreprenorii agrifood!

Impact Hub Bucharest reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.

Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub în România este de a sprijini inovatorii și antreprenorii, de a organiza training-uri și conferințe pentru studenți, antreprenori, instituții, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar.

Descoperă programele și oportunitățile curente EIT Food!

Programe și ediții anterioare

Românii sunt antreprenori 2023 – Startarium pitching competition

Competiția care celebrează spiritul antreprenorial românesc

Pe 29 noiembrie 2023, Radisson Blu s-a transformat într-un adevărat Oraș al Antreprenorilor, locuit de peste 600 de persoane!

Dacă vrei să afli cum a fost, poți urmări înregistrările live ale evenimentul pe pagina de Facebook Startarium unde vei descoperi experiența Românii sunt antreprenori. 4 participanți au urcat pe podium și au câștigat 90.000 de euro, dar câștigători am fost cu toții! Alte 10 idei de business au fost premiate cu premii în valoare de 10.000 de euro, iar cei 600 de vizitatorii au avut acces la oportunități de învățare și o doză proaspătă de inspirație.

Romania ClimAccelerator 2023

Cel mai complex accelerator din România pentru startupurile care creează un viitor mai verde prin inovație și tehnologie

Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator pentru startupuri tech cu impact asupra mediului în România. După succesul celor 2 ediții anterioare, organizate la nivel regional, ClimAccelerator 2023 este gândit să ofere un focus mai mare asupra startupurilor din ecosistemul local.

25 de soluții atât în stadiul Early Stage și MVP au fost selectate în ediția din 2023. Programul Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom.

AmCham Sustainability Competition 2023

3 provocări de mediu și 3 startupuri care lucrează la stadiul de Proof of Concept.

Scopul programului de accelerare Amcham Sustainability Competition este să găsească startupuri care să creeze soluții și afaceri inovatoare pentru a adresa provocări de sustenabilitate propuse de membri AmCham România: Coca-Cola HBC România, Cargill România, Microsoft România, Raiffeisen Bank, Stericycle România și Kimball Electronics România.

Descoperă provocările ediției 2023 !

Innovators for Children 2023

Descoperă retrospectiva ediției 5

După 2 luni de mentorat și pregătire de business, 7 din 10 startupuri și ONG-uri finaliste la acceleratorul Innovators for Children, ediția a 5-a, au susținut pitch-urile în cadrul evenimentului Pitch Day.

Marele câștigător al serii care a primit finanțare de 5.000 de euro a fost Rutinel, un calendar interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv ce pune bazele unei vieți sănătoase, construit de Alina Androne.

Empowering Women in Agrifood 2023

Tania Nicoară (Unison) și Mihaela Sipoș (Happy Treats) sunt câștigătoarele ediției 2023!

EWA este programul dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar, care își propune să le accelereze ideile și afacerile aflate la început de drum. În cadrul programului, participantele învață să îți valorifice inițiativele și puterea, dobândesc cunoștințele de business necesare, accesează resursele și comunitatea de care au nevoie pentru a începe sau a dezvolta o afacere sustenabilă.

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru antreprenoare din 11 țări europene și organizat în România de Impact Hub Bucharest și susținut de Raiffeisen Bank.

Startarium 4GOOD: Local Editions 2022

10 bootcampuri locale în 10 orașe din România și Republica Moldova

Pentru organizații cu misiune socială, indiferent de forma lor juridică, care vor să crească și să exploreze noi căi de a face bine în comunitățile lor, folosind o perspectivă de dezvoltare de business.

În timpul bootcampului, organizațiile participante (ONG-uri, SRL-uri sau startupuri), au învățat să aplice procese și instrumente de business utile în orice proiect viitor de explorare și dezvoltare de produse sau servicii pentru comunitățile lor.  

Bootcamp-urile s-au desfășurat în 10 orașe din România și Republica Moldova: Buzău, Bacău, Brașov, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu și Timișoara.

Startarium 4GOOD

Impact Accelerator

Un program de scalare pentru misiuni ambițioase de business. 4GOOD este deschis afacerilor și ONG-urilor care țin piept marilor provocări ale secolului XXI. Pe 15 martie, 10 din cele 27 de afaceri sociale selectate în prima etapă a programului Startarium 4GOOD au participat la Pitch Day, iar 4 afaceri sociale au trecut în etapa 2 a programului: OilRight, WWF Romania – WeWilder, Asociația Help Autism, Asociatia MagiCAMP.

Startarium Focus: program de mentorat

1 problemă. 10 antreprenori. 10 mentori pentru a o rezolva.

Startarium Focus este o serie de programe de mentorat și peer-sharing, în cohorte online de câte 10 antreprenori + 10 mentori.

Fiecare ediție se concentrează pe o singură temă esențială în viața unei afaceri, iar fiecare pas este gândit să îți ofere “aha moments”, începând chiar cu procesul de înscriere.

Pe parcursul a 9 sesiuni, fiecare antreprenor va primi îndrumare, va împărtăși resurse, soluții și perspective în mai multe formate: mentorat 1-la-1, peer-sharing, group learning, retrospectivă, teorie și practică.

The Circle [2021-2023]

Pentru freelancers și antreprenori din România, Spania și Italia

Programul a ajutat 60 de participanți din toate cele 3 țări, în dezvoltarea a 3 tipuri de abilități: antreprenoriale, digitale și de gândire creativă în business; cu atenție specială pentru sustenabilitate, wellbeing și internaționalizare.

Activitățile au avut loc atât online cât și fizic, găzduite de fiecare partener: Impact Hub Bucharest și Zitec în România, Impact Hub Madrid în Spania și Matera Hub în Italia. The Circle este cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Startarium – Pentru Antreprenori

o inițiativă Impact Hub și ING, susținută de Pluxee

Platforma completă pentru antreprenori la început de drum.

O inițiativă 100% privată, lansată în 2016 de Impact Hub Bucharest și ING, pentru a scala digital accesul la sprijin și educație antreprenorială: gratuit, oriunde, oricând, pentru oricine.

Cu deja peste 51.000 de membri înregistrați, Startarium este construit pe 4 piloni, meniți să ofere sprijin pe cele 4 verticalele ale creșterii antreprenoriale – know how, instrumente, o rețea de oameni și organizații la care poți apela și oportunități active de finanțare și dezvoltare.

Din 2023, comunitatea Startarium este susținută și de Pluxee, noul partener al platformei.

Arhiva programelor Impact Hub

Innovators for Children [2019-2023]

Innovators for Children este un accelerator care își propune să valideze soluții scalabile și de impact care oferă copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune și la condiții de viață îmbunătățite. În cele 4 ediții, 15 proiecte au primit finanțare totală de 251.000 de euro.

Programului i s-au alăturat parteneri precum Impact Hub Basel, Fundația Botnar (Elveția), Fundația Vodafone România, UiPath Foundation, BRD și Mastercard.

Black Sea ClimAccelerator [2021-2022]

Black Sea ClimAccelerator este o școală de business, un accelerator de creștere, o platformă de conectare la investitori și o sursă de finanțare, în același timp. În cele 2 ediții, 60 de startupuri din România au fost accelerate și au primit finanțare de 600.000 de euro în total.

Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România, OMV Petrom, The Climate Vertical și Volta, precum și Innovation Starter în Bulgaria. Vezi mai multe despre ediția 2021 și 2022.

Challenge Labs [2021-2023]

Challenge Labs este programul de ideație care identifică și găsește posibile soluții pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, cu ajutorul profesioniștilor din domeniu și din industriile complementare. Descoperă mai multe despre ediția 2021, 2022, 2023.

Programul este dezvoltat de EIT Food și Impact Hub Bucharest.

Empowering Women in Agrifood [2020-2021]

EWA este programul dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar. Programul oferă sprijin pentru accelerarea ideii sau afacerii, oportunități de învățare despre cum să valorifici potențialul și care sunt noțiunile de business de care ai nevoie. 4 antreprenoare au primit finanțare în valoare de 30.000 de euro în cele 2 ediții. Descoperă mai multe despre ediția 2020 și 2021.

Programul este dezvoltat de EIT Food și Impact Hub Bucharest.

Food & Agri Tech Challenge [2019-2020]

Care va fi rolul tehnologiei în viitorul agriculturii și al industriei alimentare? În cadrul Food & Agri Tech Challenge, organizat cu sprijinul EFSE, 8 startupuri au trecut de la idee la un prototip validat în piață. Descoperă soluțiile lor pe fatchallenge.ro

Changeneers [2018-2020]

Dezvoltat împreună cu Samsung România, Changeneers își propune rezolvarea problemelor comunității prin tehnologie și caută startupuri care dezvoltă soluții tech de impact.

Programul s-a desfășurat pe parcursul a 3 ediții și a oferit finanțare de 30.000 de euro pentru 3 startupuri cu impact prin intermediul tehnologiei.

Climathon Bucharest [2019]

Pe 25 octombrie 2019, Impact Hub Bucharest a adus hackathon-ul destinat soluțiilor pentru schimbările climatice și la București, la inițiativa EIT Climate-KIC. Climathon este un eveniment dedicat schimbărilor climatice și a impactului asupra orașului și se va desfășura simultan în principalele orașe din lume, încercând să rezolve cele mai mari provocări într-un hackathon de 24 de ore.

Learn2Do4Entrepreneurship / Partener StartUp [2019]

Partener Startup este un proiect care susține dezvoltarea inițiativelor de business și a antreprenoriatului în nord-vest-ul României. Programul este dezvoltat împreună cu partenerii noștri, GEA Strategy & Consulting SA (Civitta Romania), Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca,  Transylvanian Furniture Cluster, AgroTransilvania Cluster, ARIES Transylvania și Universitatea din Oradea.

RO-WIN – Succes în România [2017-2020]

Împreună cu EDUCATIVA, Reviro și GEA Strategy & Consulting sprijinim românii care se întorc în țară și încep o afacere aici. Prin RO-WIN îți suntem alături în toate etapele dezvoltării businessului tău, atât prin finanțarea pe care o vei primi, dar și prin calitatea exceptională a serviciilor suport. Beneficiezi de 35 000 euro finanțare și, în plus, de servicii de mentorat și consiliere.

BEYOND Divides [2019-2020]

BEYOND Divides în România este dedicat celor care pot crea o schimbare în bine, care au idei și soluții pentru a îmbunătăți relația dintre urban și rural prin metode care aduc avantaje ambelor zone.

Creative Business Studio [2018-2019]

Creative Business Studio este programul care sprijină tineri antreprenori din 6 orașe europene să își lanseze propriile afaceri în industriile creative. În București și Cluj, 6 antreprenori au fost selectați pentru a participa la un bootcamp internațional la Madrid în iunie 2019. 

ReUse Hub [2018-2019]

ReUse Hub este programul inițiat de Impact Hub Bucharest și PepsiCo prin care schimbăm modul în care reciclăm în România. Startup-urile r-Create, Re-cycled  și EcoTree au obținut o finanțare în valoare totală de 50.000 de euro în cadrul programului.

Hubcelerator Food [2018]

Hubcelerator Food devine programul care susține antreprenorii inovatori din industria alimentară să evolueze de la idee la un model de afacere validat în piață.

Social Challenges Innovation Platform [2017-2018]

Impact Hub Bucharest este partener în cadrul proiectului Social Challenges Innovation Platform, o platformă online accesibilă la nivel european care urmărește facilitarea legăturii dintre organizațiile europene care se confruntă cu diferite probleme sociale și antreprenorii și inovatorii sociali care pot propune și implementa soluții reale și inovatoare.

Hubcelerator [2013 – 2017]

Hubcelerator este un program de accelerare dezvoltat de Impact Hub Bucharest începând cu 2013. De-a lungul celor 5 ediții, peste 1500 de potențiali clienți au fost abordați pentru validarea business-ului și s-au strâns 25.000 de euro prin 7 campanii de crowdfunding.

Impact Startup Factory [2016]
Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Impact Hub Zürich a organizat acceleratorul Impact Startup Factory, cu scopul de a identifica și a sprijini acele idei de afaceri ale căror produse, servicii sau tehnologii aduc beneficii pentru planetă și comunități.
Made in Social [2016]
Made in Social a facilitat crearea unei platforme de comunicare și colaborare între companii și afacerile sociale prin stabilirea unor relații contractuale de tip social-to-business.
Impact Hub Scaling [2015]
Impact Hub Scaling a reunit 8 huburi din întreaga Europă [Amsterdam, Athens, Bucharest, London King’s Cross, Madrid, Milan, Stockholm & Vienna] cu un obiectiv comun: să ajute 100 de antreprenori sociali să scaleze și să își crească impactul social.
Plastic Fantastic Challenge [2015 – 2016]
Prima ediție Plastic Fantastic Challenge a fost inițiată de Enviu în parteneriat cu Impact Hub și a adunat 108 idei la nivel european, dintre care 16 din România. Trei români au intrat în cursa pentru un loc în finala Plastic Fantastic Challenge.
Social Impact Award [2012, 2013, 2014 & 2015]

Social Impact Award este un program regional, dedicat educației în inovare socială și o competiție de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Impact Hub Bucharest a organizat 4 ediții ale competiției în România în perioada 2012 – 2015.

Ce spun participanții
“Hubcelerator mi-a oferit toate instrumentele de care am avut nevoie pentru a construi un business, de la noțiuni de marketing la cele de financiar, legal și storytelling. M-a ajutat foarte mult.”

Sandra Hallal

Zuriell

“Prietenii de la Impact Hub spun despre participanți că sunt super eroi, dar eu cred că eroii sunt ei. Am găsit aici parteneri și mentori care m-au ajutat cu adevărat să îmi dezvolt startup-ul.”

Răzvan Chelu

Lemnia

“Impact Hub m-a ajutat să-mi clarific prioritățile și să fac alegerile potrivite cu cea mai mare ușurință. Mi-a dat o structură pe care să mă axez atunci când gândesc strategic. Aici mi-am conturat modelul de business și mi-am definit mai clar clienții.”

Nicoleta Chirica

Iutta

“Hub-ul a pus pe picioare o comunitate foarte faină și diversă de oameni care, pe lângă povești și recomandări pe aproape orice problemă, sunt un fel de first point of contact cu o zona de business care poate fi de interes pentru tine.”

Paul Călin

Wild Thing

“Ce am obținut a fost un alt mod mental, concentrat pe cele câteva task-uri critice la momentul prezent, am primit curajul să ies în piață și să validez produsul, să gândescmare, dar să fac pași mici și bine aleși. Am înțeles cum se conduce un startup.”

Rareș Sâmpăleanu

Transformo

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.