Îmbunătățim industria agroalimentară împreună
EIT Food Hub Romania
Impact Hub Bucharest reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar. Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub în România este de a sprijini inovatorii și antreprenorii, de a organiza training-uri și conferințe pentru studenți, antreprenori, instituții, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar.
Descoperă ce evenimente și programe agrifood s-au desfășurat în 2022!
Dacă vrei să fii la curent cu programele EIT Food din 2023, intră pe pagina dedicată!
Evenimente și programe 2022
Workshop Farm to Fork – De la concept la soluții aplicabile
Cât de popular este conceptul from farm to fork în România și ce bune practici există în acest moment? Ce ar trebui să știe profesioniștii și antreprenorii din agrifood care vor să integreze aceste principii în organizația lor?
Rezervă-ți locul și conectează-te cu alți profesioniști din domeniu!
De ce să te înscrii
Descoperi cele mai noi soluții locale care integrează conceptul from farm to fork
Afli care sunt motivele pentru care conceptul este sustenabil și benefic pentru comunități, alături de antreprenori din domeniu
Ai parte de sesiuni interactive cu experți și profesioniști din domeniu
Lucrezi împreună cu alți profesioniști ca tine la strategii și noi modele de afacere bazate pe conceptul from farm to fork

Workshop Get the start(up) in agrifood
Dacă ești antreprenor la început de drum ori dacă ai o idee de afacere în agrifood, înscrie-te la workshop! Pe 20 octombrie, vei învăța cum să faci primii pași și să crești un business sustenabil în domeniu și vei descoperi resurse și instrumente care să te ajute pe mai departe.
De ce să te înscrii
Înțelegi cum găsești o idee de afacere în agrifood sau cum o rafinezi pe cea pe care o ai deja
Ai parte de sesiuni interactive cu experți și profesioniști în domeniu (din cercetare, dar și antreprenoriat și business)
Înțelegi cum folosești Business Model Canvas, înveți principii de pricing, design thinking și marketing și vânzări
Îți extinzi rețeaua de conexiuni prin EIT Food – de la posibili colaboratori, la antreprenori care au dezvoltat propriile afaceri sustenabile
Descoperi alte oportunități pentru viitor

WE Lead Food
WE Lead Food este principala rețea a femeilor care lucrează în sectorul alimentar, iar programul WE Lead Food a fost conceput astfel încât să te echipeze cu toate instrumentele de care ai nevoie pentru a face cu adevărat diferența în domeniul în care lucrezi și să obții rezultatele pe care ți le dorești.
Bazat pe cei trei „C” ai leadershipului – cooperare, colaborare, co-creare -, programul creează un mediu-suport în care femeile aflate în poziții de conducere se pot dezvolta și se pot lăsa inspirate de alte femei-lider din întregul lanț de valoare, ceea ce le permite să obțină know-how și insighturi din alte părți ale industriei în care activează și la care altfel nu ar avea acces.
Programul te va ajuta:
• Să îți explorezi și să-ți dezvolți atât sinele antreprenorial, cât și capacitățile de leadership
• Să îți definești viziunea pentru un sistem alimentar mai sustenabil
• Să concepi un plan care să te ajute să-ți pui în practică viziunea
Programul va avea loc online pe durata a 6 săptămâni și include trei zile întregi de activități și sesiuni speciale în fiecare după-amiază de marți și joi. Aplicațiile în program vor fi acceptate până în momentul în care toate locurile au fost ocupate. Află mai multe detalii despre proiect și înscrie-te până pe 30 iunie sau 31 august pe linkul de mai jos:

Challenge Labs CEE 2022
Proiectează viitorul industriei alimentare și câștigă premiile celui mai mare hackatchon dedicat acestei verticale din Europa Centrală și de Est! Dacă ești student, doctorand, cercetător, antreprenor sau expert în alimentație, înscrie-te în Challenge Labs CEE și adu-ți ideile la viață alături de o echipă multidisciplinară de oameni creatori și inovatori!
Challenge Labs este un maraton de design inovator organizat de EIT Food în cadrul căruia participanții vor dezvolta concepte pentru produse sau servicii care adresează provocările curente din industria agri-food. Cu ajutorul facilitatorilor și al experților implicați în program, echipele multidisciplinare vor parcurge toți pașii metodologiei Design Thinking și vor lucra împreună la un concept pe care îl vor transforma în prototip ce va fi prezentat în fața unui juriu format din cei mai importanți experți din industrie.
Ideathonul se va desfășura în perioada 29 septembrie – 15 octombrie, iar premiile puse la bătaie de către EIT Food însumează 9.000 EUR. Înscrierile sunt deschise până pe data de 15 iulie.

New technologies to manage food ecosystems- Summer School
Școala de Vară New Technologies to Manage Food Ecosystems pregătește următoarea generație de inovatori din sistemul alimentar. Acest program adresat studenților, doctoranzilor și celor din programe post-doctorale are durata de 3 săptămâni și scopul său este de a echipa studenții cu skilluri manageriale și antreprenoriale suficient de puternice pentru a controla ecosisteme complexe de pe întregul lanț alimentar.
Vei învăța despre:
• Metodologii și instrumente de ultimă generație care să te ajute să gestionezi provocările ecosistemelor alimentare și producția de alimente sănătoase și sustenabile
• Principiile economiei circulare aplicabile producției agricole, industriei, ambalajelor și sectorului retail
• Cum să măsori progresul Technology Readiness Level (TRL 1-9) și să ții bilanțul responsabilității sociale în companiile alimentare
Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor este 30 iunie 2022.

Bootcamp EWA – Empowering Women in Agrifood
EWA Bootcamp este workshopul de 2 zile dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar, care le susține pe acestea în accelerarea ideii lor.
Workshopul oferă participantelor care își doresc să înceapă o afacere sau celor care au o afacere în agrifood la început de drum, cunoștinte de business necesare, resurse de conectare cu experți din domeniu și comunitatea de care au nevoie pentru a începe sau a dezvolta o afacere sustenabilă. EWA bootcamp este susținut de EWA – Empowering Women în Agrifood, program desfășurat în Romania în 2020 și 2021.
Anul acesta, prin workshopul “EWA Bootcamp” susținut de EWA – Empowering Women in Agrifood, pregătim viitoarea generație de antreprenoare care vor putea participa în ediția 2023 a programului EWA în Romania.
Înscrierile sunt deschise până pe data de 21 iunie 2022.

EIT FOOD Sales Booster
Ai un startup în domeniul agrifood și ești pregătit să-ți extinzi activitatea pe noi piețe din Europa? Aplică la EIT Food Sales Booster și pregătește-te să-i accelerezi creșterea!
De ce să te înscrii în Sales Booster?
- Te ajută să-ți dezvolți un plan de afaceri pentru activitatea ta internațională: vei analiza opțiunile alături de un growth advisor personal, coachi și experți din rețeaua EIT Food.
- Beneficiezi de training, coaching și consigliere de specialitate: vei participa la sesiuni dinamice care îmbină conceptul de peer-to-peer learning cu sfaturi practice de la liderii din industrie.
- Explorezi noi piețe din Europa și pui baza parteneriatelor pentru creșterea viitoare a startupului tău.
- Înveți din experiența altor fondatori de businessuri agrifood: vei devein parte din comunitatea de fondatori agrifood care vor să își extindă prezența și vei putea face schimb de experiență cu ceilalți participanți, dar și cu alumni din comunitatea EIT Food.
Află mai multe despre program și înscrie-te până pe 19 iunie!

EWA | Empowering Women in Agrifood
Empowering Women in Agrifood urmărește să reducă diferențele de gen prezente în sectorul agrifood și se concentrează pe acele zone europene mai puțin inovatoare, unde promovează diversitatea și inclusivitatea în rândul femeilor-fondator și susține startupurile fondate de acestea.
Training online: antreprenoarele selectate vor beneficia de un training de 6 luni conceput potrivit nevoilor lor, cu focus pe subiecte de business și antreprenoriat și acces la resurse pentru a se dezvolta mai departe.
Mentorat: peste 20 de ore de mentorat personalizat de la experți în business și agrifood și din partea unor antreprenori de succes.
Oportunități de finanțare: beneficiarele vor avea șansa de a câștiga până la 10.000 EUR / țară, să descopere alte programe EIT Food prin intermediul cărora să întâlnească investitori, precum și organizații care să le ajute să își ducă businessul la un nou nivel.
Înscrierile sunt deschise până pe 19 iunie 2022.

Challenge Labs 2022
Challenge Labs este programul de ideație care identifică și găsește posibile soluții pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, cu ajutorul profesioniștilor din domeniu și din industriile complementare. Programul este dezvoltat de EIT Food și Impact Hub Bucharest.
Anul acesta, provocările propuse vizează două subiecte importante: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin practici de agricultură sustenabilă și accesibilizarea alimentelor sustenabile (din surse bio & trasabile) pentru consumatorii de vârstă medie (45-60 ani).
De ce să te înscrii?
- Iei parte la training-uri interactive și parcurgi metodologii de inovare și design thinking
- Creezi prototipuri (reprezentări vizuale, mockups etc) și le vei testa alături de colegii tăi
- Îți poți dezvolta o afacere alături de o echipă diversă și pregătită
- Ai șansa să fii propus cu idea ta mai departe în programele cu finanțare ale EIT Food
Înscrierile sunt deschise până pe data de 31 mai 2022. Aplică acum!

TeamUp
TeamUp este un program de 7 luni care identifică și face matching între inovatori de top cu profiluri complementare și compatibile. TeamUp îți pune la dispoziție instrumente valoroase și susținere, îndrumare din partea experților, mentorat, networking și fonduri pentru ca tu să-ți poți crea startup-ul.
Aplică și cunoaște-ți cofondatorul dacă:
Ai o soluție agrifood inovatoare, de impact care poate transforma sistemul alimentar și care abordează una din ariile de interes pentru EIT Food și îți dorești să aduci această soluție pe piață, însă întâmpini dificultăți în a o comercializa.
Îți dorești să dezvolți un parteneriat cu co-fondatorul potrivit care să preia partea de business din procesul dezvoltării unui startup.
Ești pasionat de tehnologie și inovație în sectorul agrifood și îți dorești să-ți aplici abilitățile și experiența de antreprenor/dezvoltator de business pentru a scoate pe piață o soluție agrifood de impact.
Vrei să te parteneriezi cu experți de top în tehnologie și să devii co-fondatorul unui startup agrifood inovator.
Află mai multe detalii despre program și preînscrie-te pe linkul de mai jos:

Webinar Challenge Labs – Învață să folosești metodologia design thinking
Dacă îți dorești să contribui la găsirea de soluții pentru provocările domeniului agroalimentar, vrei să înveți despre ele sau te gândești să începi o afacere în agrifood, înscrie-te la webinarul „Challenge Labs – Învață să folosești metodologia Design Thinking“!
Participă la webinar și vei putea învăța mai multe despre cum poți genera idei noi, cum poți folosi metodologia design thinking pentru a crea soluții concrete la problemele sistemului agroalimentar și ce înseamnă de fapt procesul de ideație.
Vei putea afla mai multe despre Challenge Labs 2022 și cum te ajută participarea într-un astfel de program de ideație. Webinarul reprezintă o scurtă introducere în curricula pe care o vei parcurge mai departe în Challenge Labs dacă te hotărăști să aplici, precum și o oportunitate excelentă de a primi răspunsuri la întrebările pe care le ai.
Evenimentul va avea loc pe 23 mai. Înscrie-te până pe 22 mai!

EIT Food Test Farms
Ești antreprenor în domeniul agritech și ai nevoie de ajutor pentru a testa soluția pe care ai dezvoltat-o? Aplică la Test Farms și validează-ți produsul alături de fermieri! Test Farms are ca scop crearea de legături între startupuri care activează în domeniul agriculturii și fermieri sau terenuri agricole pentru a desfășura un proiect pilot chiar acolo unde este nevoie de el. EIT Food își propune astfel să susțină deopotrivă antreprenorii cu idei inovatoare și transformarea tehnologică în agricultura europeană.
Beneficiile programului:
Validare: Ai posibilitatea de a testa funcționalitatea soluției tale și nevoia pieței pentru ea alături de fermieri profesioniști, pe diferite tipuri de terenuri agricole, cu diferite tipuri de culturi și diferite rase de animale.
Vizibilitate: Odată rafinat în cadrul programului, îți vei prezenta produsul în fața unor potențiali clienți în cadrul Demo Day, eveniment organizat la o fermă.
Networking: Vei avea acces la rețeaua EIT Food – companii din domeniul agriculturii, institute de cercetare și startupuri.
Finanțare: Poți primi un buget de 3000 EUR pentru a acoperi costurile călătoriei și a fazei de testare.
Înscrierile sunt deschise până pe data de 29 aprilie 2022.

EIT Jumpstarter
Ai o idee inovatoare și îți dorești să pornești o afacere cu dreptul? Atunci aplică EIT Jumpstarter – locul în care antreprenorii cu idei bune vin să le transforme în afaceri viabile! EIT Jumpstarter este un pre-accelerator pentru inovatorii din domeniul sănătății, agrifood, materiilor prime, energiei, mobilității urbane, industriilor manufacturiere și New European Bauhaus. Programul durează 5 luni, se adresează echipelor de proiecte științifice, inovatorilor, doctoranzilor și masteranzilor și, din 2017 încoace, a pregătit peste 500 de startupuri.
Aplică și bucură-te de avantajele programului:
• Traineri și mentori de primă clasă pregătiți să livreze know-how divers și avansat.
• Te conectezi la o comunitate creativă și la alte huburi de inovare din Europa.
• Obții skillurile și cunoștințele necesare pentru a-ți lansa afacerea.
• Ca parte a comunității de alumni, vei primi în continuare sprijin și consultanță în dezvoltarea afacerii din partea comunităților EIT.
• Participi la sesiuni de networking unde poți întâlni potențiali parteneri, reprezentanți ai fondurilor de capital de risc și companii care pot produce produsul tău.
Înscrierile sunt deschise până pe 20 aprilie 2022.
Află mai multe despre program și înscrie-te pe linkul de mai jos:

Lansarea Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report 2022
Pe 19 aprilie 2022, de la 11:30, lansăm maparea acestui an a startupurilor agritech & foodtech, Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report 2022 , un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food și Microsoft. Acesta include maparea de startupuri tech românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe tech care conturează viitorul agriculturii moderne.
Maparea reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiza din spațiul local. Cu ajutorul acestui raport, vom afla cum arată ecosistemul și care sunt cei mai importanți reprezentanți locali în agritech & foodtech.
Lansarea mapării are loc în cadrul Agrifood Innovation Summit 2022, conferința online care promovează bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact.
Înscrierile sunt deschise până pe data de 18 aprilie 2022. Rezervă-ți gratuit locul pe linkul de mai jos!

Agrifood Innovation Summit 2022
Dacă îți dorești să afli despre noi moduri în care agricultura românească este practicată, să descoperi ce inițiative inedite și inovații se lansează în ecosistemul românesc, dar și care sunt cele mai importante trenduri din domeniu în viitorul apropiat și, nu în ultimul rând, să te conectezi cu profesioniști din agrifood și domeniile complementare, atunci înscrie-te la Agrifood Innovation Summit 2022!
Rezervă-ți locul în mod gratuit și vei avea acces la paneluri și discuții cu profesionști din domeniu și la:
- Lansarea mapării startup-urilor agritech emergente din România, în cadrul Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report 2022 – un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea între aceștia și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiză din spațiul local.
- O dezbatere pe tema efectului gazelor cu efect de seră (GES) asupra ecosistemului agricol din România, alături de specialiști, actori din sectorul agri-food și experți. Discuția va include și insight-urile din raportul realizat de EIT Food alături de Delloite la nivel european.
Înscrierile sunt deschise până pe data de 18 aprilie 2022.

Workshop: Joburile viitorului în industria agroalimentară
Dacă ești student, masterand sau doctorand în domeniul agronomiei sau în domenii adiacente, înscrie-te la workshopul „Joburile viitorului în industria agroalimentară”!
De ce să participi la workshop?
• Afli ce sunt sistemele alimentare și care sunt instrumentele de analiză pentru a descrie aceste sisteme.
• Rezolvi business cases alături de un expert în critical thinking și problem solving și experimentezi mediul de lucru într-un spațiu creat pentru tine.
• Îți extinzi rețeaua de cunoștinte cu experți care lucrează în domeniu, dar și antreprenori care au deja o afacere în agrifood.
• Lucrezi aplicat pe Business Model Canvas și înveți cum să gândești că un antreprenor.
• Te informezi despre posibilitățile de carieră în domeniul agroalimentar.
• Îți construiești un plan pentru viitor.
Workshopul este structurat în 3 zile de învățare teoretică și practică și se va desfășura online, pe platforma Zoom, în perioada 11-13 aprilie.
Înscrierile sunt deschise până pe data de 8 aprilie 2022.

EIT Food Government Executive Academy
EIT Food Government Executive Academy reunește reprezentanți din sectorul public din țări care fac parte din EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS), cărora li se alătură profesioniști din agrifood și inovare, cadre universitare și instituții europene.
Programul cuprinde 3 zile de cursuri, workshopuri și întâlniri facilitate de experți din agrifood, managementul inovației, legislație și programe MBA de leadership. Activitățile sunt interactive, folosesc instrumente variate de predare (simulări, studii de caz) și includ secțiuni dedicate nevoilor clienților și provocărilor actuale ale industriei.
Programul este dedicat reprezentaților publici (inclusiv din birourile regionale sau centrale), profesioniști din agenții de stat, organisme de reglementare, universități de stat sau centre de cercetare publice.
Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie 2022.
Află mai multe detalii despre program și aplică pe linkul de mai jos:

RIS Research Infrastructure Network
EIT Food RIS Research Infrastructure Network (RIS RIN) este un program de capacity building care vine în sprijinul managerilor aspiranți și oamenilor de știință din organizații care dețin infrastuctură de cercetare finanțată public în domeniul agrifood. De asemenea, programul implică și autorități regionale sau naționale care supraveghează acest tip de infrastructură în țările care fac parte din EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS).
Participanții primesc traininguri și sprijin de la experți europeni în cercetare și managementul inovării în agrifood. În plus, activitățile folosesc know-how specific – bune practici de comercializare, instrumente și tehnici de creștere a vizibilității și utilizării infrastructurii proprii de cerceetare, identificarea de potențiali parteneri din agrifood și stimularea colaborării în industria științifică.
Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie 2022.
Află mai multe detalii despre program și aplică pe linkul de mai jos:

Seedbed Incubator
Dacă ai o idee de afacere agritech cu potențial, aplică la Seedbed Incubator! Acesta este un program de 6 luni, care urmărește să transforme inovații științifice și tehnologice în afaceri validate în piață.
De ce să participi?
- Toate echipele nou-formate și startupurile aflate la început de drum primesc finanțare și acces la resurse care facilitează testarea în piață, cu potențiali clienți sau utilizatori.
- Fiecare cohortă primește susținere din partea unor business coachi și experți care să îi ajute să își lanseze afacerea cu succes.
- Programul oferă acces la o finanțare de până la €6,000, precum și oportunitatea de a primi fonduri adiționale din partea EIT Food în funcție de evoluția afacerii prin intermediul EIT Food Impact Fund.
Pot aplica echipe care au un prototip sau un proof of concept pentru soluții care vizează verticalele de acțiune ale EIT Food (proteine alternative, nutriție personalizată, trasabilitate digitală, agricultură sustenabilă, acvacultură sustenabilă, sisteme alimentare circulare).
Termenul limită pentru aplicații este 10 martie 2022.

EIT Food Accelerator Network
Dacă ai un startup agritech și cauți proiecte-pilot sau finanțare ori ți-ai propus să te extinzi în Europa, aplică la The EIT Food Accelerator Network (EIT FAN)! Acesta este un program de 4 luni care urmărește să accelereze dezvoltarea inovațiilor agritech pentru rezolvarea provocărilor globale ale agrifood.
De ce să aplici:
- Îți vei dezvolta abilitățile antreprenoriale.
- Vei beneficia de coaching și mentorat din partea experților din domeniu.
- Vei avea acces la laboratoare, pilot sites & maker spaces, teren arabil
- Vei primi susținere financiară care să te ajute în obținerea investițiilor de tip seed sau Series A de care ai nevoie.
- Programul oferă acces la o finanțare de până la €10,000, precum și oportunitatea de a primi fonduri adiționale din partea EIT Food în funcție de evoluția afacerii prin intermediul EIT Food Impact Fund.
Pot aplica echipe care au un proiect pilot executat sau un proof of concept pentru soluții care vizează verticalele de acțiune ale EIT Food (proteine alternative, nutriție personalizată, trasabilitate digitală, agricultură sustenabilă, acvacultură sustenabilă, sisteme alimentare circulare).
Termenul limită pentru aplicații este 10 martie 2022.

RisingFoodStars
RisingFoodStars ajută startupurile tech din agrifood, aflate într-un proces de creștere accelerată, să scaleze.
De ce să aplici:
- Primești sprijin pentru testarea de noi idei în piață
- Beneficiezi de expertiza unor profesioniști din domeniu – cercetători, oameni de știință, profesioniști din companii
- Ești conectat cu parteneri corporate din industria alimentară și cu posibili investitori
Pot aplica startupuri la început de drum, care au trecut de faza de ideație, au clienți plătitori (sau au derulat un proiect pilot plătit) și care sunt pregătite să scaleze.
Participarea este gratuită pentru startupurile intrate în program în 2022 (startupurile participante la edițiile precedente vor plăti o taxă de 3000 de euro).
Termenul limită pentru aplicații este 10 martie 2022.

EIT Food Call for Proposals 2022
EIT Food lansează un nou call pentru consorțiile de organizații eligibile pentru finanțare din partea Horizon Europe care pot trimite propuneri de activități colaborative menite să aducă soluții și tehnologii inovatoare pe piață în sectorul agrifood.
Inițiativele înscrise în program trebuie să respecte următoarele criterii:
- Să includă una sau mai multe soluții tehnologice inovatoare care să fie în același timp viabile, apropiate de ceea ce există pe piață și să răspundă Zonelor de interes, Provocărilor și Cadrului pentru Impact ale EIT Food (mai multe detalii în ghidul call-ului pentru 2022).
- Soluțiile inovatoare propuse trebuie să aibă un nivel TRL (Technology Readiness Level) 7 la momentul înscrierii propunerii.
- Toate activitățile propuse, indiferent de durata lor, trebuie să lanseze minimum o soluție inovatoare până la data de 31 decembrie 2023 și să genereze venituri de minimum 10.000 EUR. Activitățile care iau sfârșit în 2024 trebuie să scoată pe piață o soluție inovatoare suplimentară până la data de 31 decembrie 2024.
Termen de aplicare: 14 ianuarie 2022, 23:59 CET

Resurse utile
Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report 2022
Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report este un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food și Microsoft.
Raportul include maparea de startupuri tech românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe tech care conturează viitorul agriculturii moderne.
Cultivating Our Climate Report 2022
Raportul Cultivating our Climate, realizat de EIT Food împreună cu Deloitte, are scopul de a prezenta strategii de business și bune practici care să ajute companiile din sectorul agro-alimentar să reducă emisiile de gaze cu efect de seră asociate activității lor.
În paginile raportului vei găsi un sumar scurt și clar al principalelor instrumente legale care își propun să contribuie la scăderea gazelor cu efect de seră din sectorul agrifood, informații despre atitudinea consumatorilor în legătură cu schimbările climatice și cu tranziția verde în Europa Centrală și de Est și, de asemenea, 5 studii de caz având în centrul lor companii din Polonia, Serbia și România care deja implementează măsuri de reducere a gazelor cu efect de seră.

Centralizator de resurse | Insighturi din grupurile de învățare Agrifood Innovation Summit 2021
Pe 26 mai, în cadrul Agrifood Innovation Summit 2021, peste 20 de profesioniști din domeniul alimentar au împărtășit resurse, provocări și bune practici într-un format de grupuri de învățare. Dacă ești curios să afli care au fost subiectele discutate, poți parcurge mai jos cele mai importante puncte din întâlnire.
Participanții au fost implicați în 4 grupuri de lucru cu tematici diferite:
Agricultură sustenabilă
Nutriție personalizată
Sisteme alimentare circulare
Trasabilitate digitală

European Institute of Innovation & Technology (EIT)
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.
Despre activitatea EIT poți afla mai multe pe site-ul general sau site-ul dedicat, accesibil în mai multe limbi (inclusiv în română). Dacă ești interesat de activitățile EIT RIS, poți accesa acest link pentru informații despre schema regională de inovare.
EIT Food
EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.
EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului.
EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).
Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.