Descoperă câștigătoarele Empowering Women in Agrifood 2023!

Pitch Day EWA 2023 | 21 noiembrie, ora 09:30 – 14:30 | Impact Hub Bucharest

După toate sesiunile de pregătire, mentorat și oportunitățile de networking oferite, a sosit marea finală pentru participantele din programul EWA 2023: cele zece antreprenoare vor avea ocazia să își prezinte munca depusă în ultimele șase luni. Acestea vor prezenta ideile de afaceri pe care le-au dezvoltat împreună cu mentorii programului.  

Competiția de prezentare va oferi 2 granturi pentru cele mai bune două idei/businessuri, în valoare totală de 15.000 € (locul I – 10.000 € și locul II – 5.000 €).

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru antreprenoare din 11 țări europene și organizat în România de Impact Hub Bucharest și susținut de Raiffeisen Bank.

Înscrie-te la eveniment!

Dacă vrei să participi la eveniment, completează formularul de înscriere. Locurile sunt limitate. În cazul în care vei fi selectat, vei primi pe e-mail invitația oficială cu toate detaliile despre agendă și participare.

Agendă eveniment!

09:30 – 10:00 | Welcome

10:00 – 10:15 | Deschidere eveniment

Speakers:

10:15 – 10:45 | Panel de discuții: Antreprenoriatul feminin în domeniul Agrifood în anul 2024

Speakers:

10:45 – 11:40 | Pitch-uri proiecte participante (seria 1)

11:40 – 12:00 | Pauză

12:00 – 12:55 | Pitch-uri proiecte participante (seria 2)

12:55 – 13:15 | Discurs inspirațional cu Ibolya Oprea, Co-Founder Reset – câștigătoare în 2020 a grantului de 5.000 Eur 

13:15 – 13:30 | Anunțarea câștigătoarelor și poze de final

13:30 – 14:30 | Networking și prânz

Participantele din program

Cristina Coliș

Semințe pentru viitor

Oana Melinte

Karomia

Veronica Buiuc

Very Vero

 

Tania Bordianu

Unison

 

Mădălina Zmău

Happy Duck Farm

Dana Sofia

E-labels Digital Solution

 

Mihaela Sipoș

Happy Treats

 

Andreea Tudorache

LocalSpot

 

Daniela Spătar

Greenery

Ilinca Călugăr

Mură-n gură

 

Descoperă finalistele ediției 2023!

  • Cristina Coliș – Semințe pentru viitor

Înființarea unei pepiniere profesionale pentru plante perene comestibile și furnizarea de servicii de implementare/dezvoltare a grădinilor forestiere în întreaga țară. Grădinile forestiere pot fi, de asemenea, proiectate ca și grădini ornamentale.

  • Oana Melinte – Karomia

Crearea unui sistem de tip franciză pentru agricultură care are la bază stabilirea lanțurilor de aprovizionare directă dintre zonele rurale și orașele din apropiere, prin vânzări directe.

  • Veronica Buiuc – Very Vero

Înființarea unei ferme pentru alimente curate și bogate în nutrienți. În prima fază, business-ul va pune accent pe două domenii principale: producția de muguri și lăstari (cu posibilitatea de a dezvolta un serviciu de obținere a sucului folosind acești muguri) și producția de ouă provenite de la găini din rasa Araucana, ouă cunoscute ca fiind fără colesterol.

  • Tania Bordianu – Unison

Unison este un producător local de granola, creme tartinabile din nuci, batoane raw, maioneză vegană, alternative vegane la parmezan și alte delicatese. Produsele lor sunt disponibile prin rețeaua a peste 50 de parteneri la nivel național și în 22 de locații fizice (magazine, cafenele etc.). Pe lângă gama actuală de 14 produse, startup-ul urmărește să dezvolte noi produse pe bază de plante.

  • Mădălina Zmău – Happy Duck Farm

Dezvoltarea unei microferme specializate în producerea și comercializarea cărnii de rață (faza inițială), cu obiectiv de extindere în preparate din carne de rață (într-o fază ulterioară). Ferma își propune să ofere un mediu sănătos de creștere a rațelor, cu o dietă formată din cereale, factori naturali de îmbogățire a hranei și pășunat în aer liber, înlocuind furajele concentrate îmbogățite cu vitamine și proteine sintetice. Scopul final al acestui demers este de a contribui la un stil de viață sănătos pentru consumatorul final.

  • Dana Sofia – E-labels Digital Solution

Lansarea unei platforme digitale care să conecteze consumatorii și producătorii din sectorul agroalimentar ce împărtășesc valori comune: transparență, etică, onestitate. Platforma își propune să protejeze producătorii și consumatorii de falsuri, să le ofere suport în luarea deciziilor informate în cumpărarea produselor alimentare, să educe consumatorii și să contribuie la susținerea producătorilor și consumatorilor. În România nu există în acest moment o soluție similară.

  • Mihaela Simion (Sipoș) – Happy Treats

Dezvoltarea unei ferme de insecte, care se concentrează pe trei direcții principale: producția de produse finite, respectiv recompense pentru câini din proteină de insecte, hipoalergenice, dar și insecte vii pentru hrănirea păsărilor din ferme, acest lucru contribuind la îmbunătățirea stării de sănătatea a păsărilor, și implicit la creșterea producției de ouă. Cea de-a treia direcție este reprezentată de valorificarea produselor secundare din fermă, care reprezintă un fertilizant natural pentru culturile agricole.

  • Andreea Tudorache – LocalSpot

Dezvoltarea unei platforme digitale care să promoveze și să gestioneze conceptul și nevoile administrative ale proprietarilor de Puncte Gastronomice Locale (PGL) și ale clienților acestora. În plus, va fi creată o rețea de evenimente care să contribuie la dezvoltarea punctelor gastronomice locale și a ecosistemului din jur, implicând proprietari, producători locali și comunitățile locale. Suplimentar, va fi creat un spațiu dedicat pentru promovarea educației alimentare prin acțiuni și evenimente destinate copiilor, adulților și proprietarilor de PGL.

  • Daniela Spătar – Greenery

Afacere în cultivarea microgreen, respectiv dezvoltarea și comercializarea unui produs organic de calitate superioară, sub formă de pulbere, obținut prin măcinarea plantelor verzi micro deshidratate. Plantele vor fi uscate cu ajutorul unui deshidratator, păstrând astfel întreaga valoare nutritivă a acestora. Cultivarea plantelor se face pe sisteme verticale de interior sub iluminare intensă și controlată, umiditate scăzută și ventilație adecvată, permițând producția pe tot parcursul anului.

  • Ilinca Călugăr – Mură-n gură

Lansarea unei game de produse „clean label”, cu un conținut bogat de proteine și o valoare nutritivă ridicată, derivate dintr-un procent ridicat de legume proaspete. Produsele își propun să fie o masă completă, având un aport important de proteine și un profil nutritiv bogat din legume. Acestea vor fi funcționale (gata de consumat oricând și oriunde), ambalate în materiale reciclate și accesibile financiar.

Despre program și organizatori

EWA în România

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru antreprenoare din 11 țări europene și organizat în România de Impact Hub Bucharest. Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate la început de drum să-și valorifice potențialul, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile.

EIT Food

EIT Food este cea mai mare și mai dinamică comunitate de inovație alimentară din lume. Accelerăm inovația pentru a construi un sistem alimentar potrivit pentru viitor, care să producă alimente sănătoase și sustenabile pentru toți.

Sprijinit de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, investim în proiecte, organizații și persoane care ne împărtășesc obiectivele pentru un sistem alimentar sănătos și sustenabil. Deblochăm potențialul de inovare în afaceri și universități și creăm și scalăm startup-uri agroalimentare pentru a aduce noi tehnologii și produse pe piață. Echipăm antreprenorii și profesioniștii cu abilitățile necesare pentru a transforma sistemul alimentar și pentru a pune consumatorii în centrul activității noastre, ajutând la construirea încrederii prin reconectarea acestora la originile alimentelor lor.

Suntem una dintre cele nouă comunități de inovare înființate de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE înființat în 2008 pentru a stimula inovația și antreprenoriatul în întreaga Europă.

Aflați mai multe accesând www.eitfood.eu sau urmăriți-ne prin intermediul rețelelor sociale: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube și Instagram.

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.