
Morning Coffee with EIT Food
15 octombrie 2021, 10:00, online
Pe 15 octombrie ne-am început ziua în compania EIT Food. Am discutat despre ce programe și oportunități de inovare în agrifood există, ce provocări curente poți adresa și ce se întâmplă concret în programele EIT Food, chiar de la foști participanți ai acestora.
Evenimentul s-a adresat:
- Antreprenorilor existenți sau aspiranți în agrifood
- Profesioniștilor din domeniu sau din industriile adiacente
- Cercetătorilor sau cadrelor universitare
- Studenților
Ce am descoperit în eveniment:
- Ce face și ce obiective are EIT Food
- Ce oportunități sunt deschise în această perioadă pentru diverse roluri și organizații care au legătură cu domeniul agrifood
- Care a fost experiența în programele EIT a unor participanți cu backgrounduri diverse
Urmărește în link-ul de mai jos cum s-a desfășurat evenimentul.
Urmărește înregistrarea evenimentului aici
Resurse. Oportunități. Opinii ale alumnilor din programe EIT Food
1. Descarcă de aici prezentarea completă a obiectivelor, activităților și oportunităților EIT Food Hub de urmărit în viitorul apropiat.
2. Oportunități locale și internaționale EIT Food la care să aplici:
Challenge Labs 2021 – proogramul de ideație care identifică și găsește posibile soluții pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, cu ajutorul profesioniștilor din domeniu și din industriile complementare.
- Poți aplica până pe 22 octombrie 2021
- Participarea este gratuită. Detalii și înscrieri aici.
Workshop Get the start-up in agritech! – o oportunitate pentru antreprenorii aspiranți sau la început de drum din industria agritech.
- Poți aplica până pe 24 octombrie, ora 18:00
- Participarea este gratuită. Detalii și înscrieri aici.
The RIS Inspire Summer Schools Programme – Școli de vară ale EIT Food care vor mentora o noua generație de inovatori în industria europeană printr-o abordare antreprenorială conectată noile provocări ale acestei industrii.
- Alimentație personalizată (Targeted Nutrition) – termen de aplicare: 24 octombrie 2021
- Modele de afaceri circulare (Circular Business Models) – termen de aplicare: 8 noiembrie 2021
- Participarea este gratuită. Mai multe detalii și înscrieri aici.
WE Lead Food RIS Programme – program dedicat femeilor antreprenor care doresc să inoveze și să aducă o schimbare în sectorul agroalimentar.
Participarea este gratuită, iar înscrierile sunt deschise până pe 2 noiembrie 2021. Mai multe detalii și înscrieri aici.
EIT Food Innovation invită toți experții agrifood în Innovation Management, Comercializare și Technology Transfer să aplice ca evaluatori sau raportatori pentru apelurile de proiecte deschise prin EIT Food.
- Aplicațiile se pot trimite până pe 22 octombrie 2021. Detalii și înscrieri aici.
3. Câteva opinii din partea speakerilor – foști participanți și alumni ai programelor EIT Food:
- Cosmina Dinu, Co-fondator Ferma de păsări pășunate și câștigătoare Empowering Women in Agrifood 2020. Fiind parte din acest program, Cosmina a rămas cu foarte multe insight-uri valoroase de la toți specialiștii cu care a lucrat ca antreprenoare la început de drum în agrifood și a învățat foarte multe prin oportunitatea de mentorat (mentori cu care de altfel încă mai ține legătura și în prezent).
- Pentru Dafina Jeaca, câștigarea etapei naționale EIT Food Innovation Prizes 2020 a fost un moment ce le-a adus o validare a momentului și etapei de dezvoltare în care se aflau cu business-ul. Faza internațională le-a adus interacțiunea cu diverși specialiști din domeniul agri, astfel pentru ei, networking-ul și comunitatea EIT Food și Climate Kic au fost de mare valoare.
- Ca director al proiectului EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2021 – România, Dacinia-Crina Petrescu împreună cu echipa au reușit să aducă în online un segment slab reprezentat (persoane peste 65 de ani), dar care s-a implicat foarte tare și alături de care au selectat multe produse alimentare sănătoase care să ajungă pe piață – dintre care unul a și ajuns pe rafturile magazinelor.
- Daniela Copaci, Membru în EIT Food RIS Policy Council în 2019-2020. Cele mai însemnate rezultate pe care le-a avut în cei 2 ani cât a fost membru în accest consiliu: a contribuit la design-ul și crearea instrumentelor și programelor din strategia pe anul 2021 a EIT Food și a reușit ca sectorul food să devină primul sector de specializare inteligentă pe regiunea vest și pentru prima dată, a ajuns să fie și finanțat prin POR.
- Lavinia Drăghia este fostă participantă a programului RIS Talent Fellowships 2020, de unde a aflat multe insight-uri despre cercetarea în food și despre anumite politici, mai exact despre cum pot fi îmbunătățite condițiile de muncă în accest domeniu. Ca participant al programului We Lead Food 2019, a avut ocazia să cunoască mulți reprezentanți în domeniu, astfel partea de networking a contat foarte mult pentru ea, prinzând încredere că femeile pot reuși multe lucruri dacă își propun ceva și au o idee în care cred foarte mult.
Agenda evenimentului
10:00 – 10:30 | Meet EIT Food Hub: obiective, oportunități deschise și ce pregătim pentru viitorul apropiat
- Aleksandra Niżyńska, Project Manager EIT Food
- Martyna Czerniakowska, EIT Food RIS Fellowships Action Line Leader, Universitatea din Varșovia
10:30 – 11:30 | Panel despre experiența participării în programele EIT Food Hub
- Daniela Copaci, Program Manager ERNACT, Membru în EIT Food RIS Policy Council în 2019-2020
- Dacinia-Crina Petrescu, Prof. Dr. Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Director proiect EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2021 – România
- Dafina Jeaca, Co-fondator OGOR și câștigător etapa națională EIT Food Innovation Prizes 2020
- Lavinia Drăghia, Cercetator, PhD – Departamentul de Sănătatea mediului, Chimie și Toxicologie, Centrul de cercetare OncoGen, afiliat Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, RIS Talent Fellowships 2020, Global Food Venture Programme 2020 EIT Food, WE Lead Food 2019 – Women Leadership in Food, EIT Food
- Cosmina Dinu, Co-fondator Ferma de păsări pășunate, Câștigătoare Empowering Women in Agrifood 2020
Speakeri

Aleksandra Niżyńska
Project Manager EIT Food

Martyna Czerniakowska
EIT Food RIS Fellowships Action Line Leader, Universitatea din Varșovia

Daniela Copaci
Program Manager ERNACT

Dacinia-Crina Petrescu
Prof. Dr. Facultatea de Business, Universitatea Babeș-Bolyai

Dafina Jeaca
Co-fondator OGOR

Lavinia Drăghia
Cercetator, PhD Departamentul de Sănătatea mediului, Chimie și Toxicologie

Cosmina Dinu
Co-fondator Ferma de păsări pășunate

Daniel Matei
Business Development Manager Impact Hub Bucharest
Organizatori
EIT Food
EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.
EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei.
Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Locațiile Impact Hub Bucharest
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.