Impact Hub Bucharest atrage un nou partener și o investiție de 2 milioane de euro de la Autonom

Impact Hub Bucharest, organizația care susține antreprenorii și inovatorii români prin spații de coworking, birouri de echipe, evenimente și programe de accelerare, încheie procesul de redefinire a strategiei de dezvoltare început în vară prin preluarea locațiilor 3house, iar acum prin atragerea unui nou partener acționar – Autonom.

Din această toamnă, Autonom a devenit acționar în Impact Hub Bucharest, investind 2 milioane de euro sub formă de equity, scrisori de garanții bancare și linii de creditare pentru amenajările noilor spații.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2016, în Piatra Neamț, de către Marius și Dan Ștefan. Este principalul furnizor de soluții de mobilitate din România printr-o rețea națională unică, fiind prezent și pe piețele din Ungaria și Serbia.

În vara anului 2019, Impact Hub Bucharest și 3house au fuzionat sub același brand, avându-i ca parteneri pe Oana și Vlad Craioveanu, co-fondatori ai organizației și pe Ilinca Păun, CEO The Entrepreneurship Academy. La finalul lui 2019, dupa un scurt proces de due-dilligence, Autonom s-a alăturat ca partener minoritar, cu o investiție de 2 milioane de euro.

Noua structură va presupune un rol consultativ și strategic pentru Dan și Marius Ștefan, precum și pentru Ilinca Păun, în timp ce acționariatul majoritar este deținut în continuare de Oana și Vlad Craioveanu.

Oana și Vlad Craioveanu – Fondatori Impact Hub Bucharest

Acum 8 ani, când am deschis ușile primului nostru prototip de spațiu de cowork, nu știu dacă eram foarte clari când ne gândeam la unde vom fi peste ani. Începutul a fost o perioadă în care am învățat multe despre noi ca oameni, ca antreprenori, despre business-ul de cowork, despre comunități și mai ales am învățat că dezvoltarea unui business local nu este neapărat atât de ușoră. Am pornit de la un spațiu de 50mp deschis în 2011 și astăzi am ajuns la 3 spații, cu peste 6700mp. Suntem onorați și bucuroși de încheierea acestui parteneriat și de creșterea care va urma pentru Impact Hub, alături de parteneri care știu ce înseamnă să construiești o afacere solidă și ambițioasă. Alături de Dan, Marius și Ilinca și de echipa noastră, ne propunem să ducem mai departe misiunea de a dezvolta noi medii de lucru pentru antreprenori, freelanceri, companii mai mici sau mai mari, oportunitați de dezvoltare antreprenorială precum si noi parteneriate între actori publici, privați și non-guvernamentali din industrii variate.

Marius și Dan George Ștefan – Fondatori Autonom

Investiția în Impact Hub îndeplinește cele două criterii esențiale pe care le căutăm în orice investiție:

  • Afacerea este una sustenabilă și scalabilă, cu un model de business deja confirmat;
  • Fondatorii sunt implicați, competenți și etici;

Mai mult decât atât, Impact Hub ajută la dezvoltarea mediului antreprenorial local, o direcție cheie pentru Autonom.

Ne bucurăm că alături de Vlad, Oana și Ilinca avem ocazia să facem încă un pas în această direcție.

Ilinca Păun – CEO Entrepreneurship Academy

Inițial am lucrat cu Vlad să punem bazele 3House, un co-work central, cool și nișat, un vis de-al meu încă de când am plecat din consultanță. Experiența pentru mine a fost frumoasă și cu foarte multe lecții. Bucuria cea mai mare la locația din Universitate a venit o dată cu primii clienți, care au fost încântați de atmosferă, de servicii și de calitatea membrilor și atunci am știut că suntem într-un moment în care clienții caută exact ce noi oferim și a meritat efortul.

Fuziunea cu Impact Hub Bucharest a fost un pas natural de consolidare înainte de a semna cu Autonom, un partener ideal pentru Impact Hub și cu care suntem aliniați la nivel de valori și principii de business. Dan și Marius sunt prieteni dragi și de încredere și sunt bucuroasă să fim împreună acum investitori într-un business condus așa cum trebuie de Oana și Vlad Craioveanu.

Serviciile noastre vin oportun într-un moment în care cuvintele cheie din toate întâlnirile de management sunt flexibilitate, cooperare, antreprenoriat, inovație și optimizare, iar soluțiile noastre sunt construite exact pe aceste nevoi.

Astăzi, Impact Hub în București a ajuns la 3 locații în puncte centrale ale Bucureștiului (Timpuri Noi, Universitate și Floreasca), ocupând acum o suprafață de 6,700 mp, traduși în: peste 250 locuri în coworking, 42 birouri de echipă, 8 săli de evenimente. De asemenea, membrii Impact Hub Universitate și Floreasca beneficiază de bistro-uri create sub conceptul dedicat de Stație de către Maidan.

Viziunea Impact Hub pentru viitor este de a crea medii de lucru complexe, unde accentul este pus pe wellbeing și tehnologie, comunități puternice pentru freelanceri, antreprenori, investitori, companii și parteneri strategici de orice dimensiune, precum și programe de accelerare și incubare și evenimente cu impact local și internațional.

Prin acest nou parteneriat, ne propunem sa deschidem noi locații in viitor, astfel încât să putem oferi membrilor noștri, indiferent de dimensiunea organizație lor, posibilitatea de “multilocation” pentru angajații lor. În același timp, vom continua să investim in echipă și cultura internă a organizației, bazată pe autonomie și învățare continuă, urmând ca pe parcursul anului 2020 să lansăm și primele proiecte publice de educație adresate celor care vor sa devină practicieni în dezvoltare și administrare de comunități.

Impact Hub Bucharest rămâne o organizație locală, afiliată la o rețea internațională, astfel încât membrii Impact Hub Bucharest primesc access la o rețea globala cu peste 110 locații pe întreg globul.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc și cu o rețea națională unică: 44 de agenții în 33 de orașe în România, Ungaria și Serbia. Compania a fost pornită în 2006, în Piatra Neamț și în prezent, este un jucător în top 5, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.

Autonom oferă soluții moderne de mobilitate pentru companii si persoane fizice: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet managment, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente.

Descoperă noutățile Impact Hub Bucharest

Rămâi conectat/ă și află care sunt evenimentele, programele și oportunitățile pe care le găsești la Impact Hub Bucharest!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

contact@impacthub.ro

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.