Am lansat Green Startup Ecosystem Overview Report 2022!
Pe 15 septembrie am lansat în cadrul Climate Innovation Day 2022 Green Startup Ecosystem Overview Report – maparea ecosistemului local de start-upuri verzi, organizațiile care le susțin și inițiativele regionale care pot accelera tranziția către o societate neutră din punct de vedere climatic. Rezervă-ți locul și descoperă-le pe toate!  

Raportul este dezvoltat în cadrul programului Black Sea ClimAccelerator de către Impact Hub Bucharest în România și Innovation Starter în Bulgaria, cu sprijinul EIT Climate-KIC  și alături de Raiffeisen Bank și OMV Petrom, în calitate de parteneri principali.

Maparea este un instrument util pentru profesioniști, antreprenori și inovatori interesați de sectorul verde și oferă o viziune mai largă asupra ecosistemului verde local, tendințele și provocările sale, punctele forte și nevoile sale.  

Descarcă raportul integral
Uniunea Europeană stabilește obiective climatice din ce în ce mai ambițioase, cu reduceri de 55% a emisiilor până în 2030 și neutralitate climatică până în 2050. Inovația adusă de starupurile verzi este esențială pentru atingerea acestor obiective și pentru asigurarea competitivității din regiune.

Deși România se situează pe locul 25 din cele 27 state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește ecoinovația, ecosistemul românesc de startupuri verzi înregistrează o creștere semnificativă față de perioada pre-pandemică – începând cu 2020, numărul anual de inițiative verzi s-a dublat. Descoperă mai multe informații în raportul complet! 

 

Urmărește înregistrarea evenimentului de lansare!

Descoperă ediția 2021 a Green Ecosystem Overview Report

Green Ecosystem Overview Report este un raport dezvoltat în cadrul programului Black Sea ClimAccelerator de către Impact Hub BucharestThe Climate Vertical din România și Innovation Starter din Bulgaria, sprijinit de EIT Climate-KIC.

Pentru a găsi soluții pentru schimbările climatice există o nevoie puternică de a reuni resurse de la autoritățile publice, companii și corporații, ONG-uri, oameni de știință și cercetători, grupuri civice și antreprenori. Maparea startupurilor green este un instrument util pentru antreprenori și alți inovatori interesați de sectorul verde și oferă o viziune mai largă asupra ecosistemului verde regional, tendințele și provocările sale, punctele forte și nevoile sale.

Green Ecosystem Overview Report

Parteneri principali

Raiffeisen-Bank-Black-Sea-ClimAccelerator-2021
Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.
Raiffeisen-Bank-Black-Sea-ClimAccelerator-2021
OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 de benzinării sub două branduri – OMV și Petrom. Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Partener de consultanță creativă

Graffiti-PR-Black-Sea-ClimAccelerator-2021
Graffiti PR
Fondată în 1997 ca parte a grupului local de comunicare BBDO, Graffiti PR a devenit în 2001 o agenție de comunicare de sine stătătoare, cu clienți proprii și capabilități multiple (soluții complexe de comunicare, marketing, branding, advocacy și CSR).În 2012, Graffiti PR devine afiliat exclusiv pentru România al rețelei gobale Ketchum și continuă ascensiunea în topul agențiilor de comunicare din România, ajungând în top 3 și păstrându-și poziția până în prezent. De altfel, anul trecut, Graffiti PR s-a situat pe primul loc în Topul Agențiilor de PR realizat de Forbes, după ce în anii anteriori s-a menținut pe poziția secundă.

Organizatori

EIT Climate KIC
EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.
Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Innovation Starter
Innovation Starter este prima agenție specializată în inovare din Bulgaria, înființată de Leona Aslanova în 2014. Colaborează cu mediul de afaceri (companii și startup-uri), sectorul public, sectorul academic și sectorul neguvernamental pentru a proiecta o cultură a inovaţiei pe termen lung. Misiunea Innovation Starter este ca Bulgaria să devină o țară europeană de top în domeniul inovației.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.