Descoperă câștigătoarele celei de-a doua ediții Empowering Women in Agrifood

26 noiembrie, ora 12:30, online

Eugenia Ana Bucur (Innovati Foods) și Annamaria Kiss (Anna’s Urban Garden), câștigătoarele ediției 2021 a programului Empowering Women in Agrifood (EWA), dezvoltat de EIT Food și organizat de Impact Hub Bucharest!

  • Premiul I (10.000 de euro) | Eugenia Ana Bucur – Innovati Foods
    Produce gustări funcționale, verzi, sănătoase, dietetice, îmbogățite cu vitamine și antioxidanți prin reciclarea subproduselor din industria vinului (reciclare beta), reducând astfel la zero deșeurile organice.
  • Premiul II (5.000 de euro) | Annamaria Kiss – Anna’s Urban Garden
    Oferă servicii de urban edible landscaping – peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.

EWA a numărat anul acesta 10 finaliste, care au beneficiat de 5 luni de mentorat personalizat, traininguri și evenimente. Astăzi, finalistele din program și-au susținut ideile în fața unui juriu și au expus progresul înregistrat în cadrul Empowering Women in Agrifood, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului lor în viitorul apropiat.

În cadrul evenimentului de finală a acestui program am discutat despre inovație și schimbarea paradigmelor în agricultură, am descoperit care a fost experiența antreprenoarelor din cadrul programului și cum au evoluat proiectele lor.

Alte subiecte din agendă:

  • Exemple actuale de antreprenoare care au crescut o afacere în agrifood
  • Inspirație și motivație să începi o afacere
  • Insight-uri despre cum reușesc antreprenoarele din Romania să facă performanță și mai multe despre antreprenoriatul feminin
  • Despre ce înseamnă să participi în cadrul unui program de accelerare

Mulțumim pentru participare!

Urmărește înregistrarea evenimentului!

Evenimentul online a fost transmis live vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 10:00. Anunțarea câștigătoarelor EWA a fost programată la 12:30.

Speakeri 

Ibolya Oprea

Fondator Reset

Lucia Radu

Mentor EWA & Program Manager Impact Hub Bucharest

 

Monalisa Ungureanu

CEO Agrii România

 

Decoperă finalistele ediției 2021!

Ana-Maria Ilie – BeeJUNE – Băutură fermentată natural pe bază de ceai verde și miere neprocesată ce oferă consumatorului beneficii pentru sistemul imunitar și digestive prin reducerea consumului de zahăr, susținând producătorii locali.

Annamaria Kiss – Anna’s Urban Garden oferă servicii de urban edible landscaping – peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.

Cristiana Necula – Moșia Dobrescu, o fermă vegetală de 50 ha concentrată în prezent pe producția primară de grâu, porumb, lucernă și floarea-soarelui certificată ecologic și pe găsirea oportunităților de piață pentru tranziția în umătorii 4 ani spre producția horticolă pe principii de agricultură regenerativă.

Eugenia Ana Bucur – Innovati Foods inovează și produce gustări  funcționale, verzi,  sănătoase,  dietetice, fortificate cu vitamine și antioxidanți  prin reciclarea  subproduselor din industria vinului (reciclare beta), reducând astfel la zero deșeurile  organice.

Éva Csutak – Sativa Product oferă produse de cofetărie personalizate cu conținut scăzut de zahăr, fără gluten, fară lactoză și training-uri specializate dedicate persoanelor cu intoleranțe și cu dorința de a urma un stil de viață sănătos, dedicat.

Ioana Verebi – Soluție de monitorizare a sănătății culturilor viticole prin folosirea unui sistem digital bazat pe observația culturilor cu drone și intervenție specifică și țintită asupra plantelor bolnave.

Ioana Miruna Toanchina – Rawmantic pregătește dulciuri vegane personalizate, realizate din ingrediente susteneabile, potrivite pentru vegani, vegetarieni și persoanele care suferă de alergii alimentare.

Andreea Păunescu – Gusturi de Poienarei este o afacere locală care produce sucuri naturale și folosește produsul secundar rămas pentru a-l transforma în piure de fructe și batoane de fructe.

Raluca Oancea – Producție de afine de cultură prin tehnologia de cultivare în ghivece de vegetație într-o fermă specializată cu lanț de distribuție scurt si o amprentă redusă de carbon, de la plantație direct la consumator.

Ștefania Filip – Delicii de Poveste abordează problema surselor sustenabile de alimente sănătoase – gemuri și sucuri – prin crearea de produse hrănitoare cu ingrediente de proveniență locală, ușor de accesat de către consumatori.

Despre program și organizatori

EWA în România

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru 80 de antreprenoare din 8 țări europene și este organizat în România de Impact Hub Bucharest. Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate într-o etapă incipientă să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile.

EIT Food

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 85 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități.

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.