Empowering Women in Agrifood:
programul pentru antreprenoarele
din sectorul agroalimentar
EWA România. Ediția a doua, iulie – noiembrie 2021.
Aplicațiile s-au încheiat.
EWA este programul dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar, care își propune să le accelereze ideile și afacerile aflate la început de drum. În cadrul programului, participantele învață să îți valorifice inițiativele și puterea, dobândesc cunoștințele de business necesare, accesează resursele și comunitatea de care au nevoie pentru a începe sau a dezvolta o afacere sustenabilă.
Ediția 2021 a Empowering Women in Agrifood a fost câștigată de:
- Eugenia Ana Bucur – Innovati Foods | Premiul I (10.000 de euro)
- Annamaria Kiss – Anna’s Urban Garden | Premiul II (5.000 de euro)
Câștigătoarele ediției EWA 2021
Eugenia Ana Bucur (Innovati Foods) și Annamaria Kiss (Anna’s Urban Garden) sunt câștigătoarele ediției 2021 a programului Empowering Women in Agrifood (EWA), dezvoltat de EIT Food și organizat de Impact Hub Bucharest!
Premiul I (10.000 de euro) | Eugenia Ana Bucur – Innovati Foods
Produce gustări funcționale, verzi, sănătoase, dietetice, îmbogățite cu vitamine și antioxidanți prin reciclarea subproduselor din industria vinului (reciclare beta), reducând astfel la zero deșeurile organice.
Premiul II (5.000 de euro) | Annamaria Kiss – Anna’s Urban Garden
Oferă servicii de urban edible landscaping – peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.

Premiul de 5.000 de euro
Annamaria Kiss – Anna’s Urban Garden
Anna’s Urban Garden oferă servicii de urban edible landscaping – peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.

Premiul de 10.000 de euro
Eugenia Ana Bucur – Innovati Foods
Innovati Foods inovează și produce gustări functionale, verzi, sănătoase, dietetice, fortificate cu vitamine și antioxidanți prin reciclarea subproduselor din industria vinului (reciclare beta), reducând astfel la zero deșeurile organice.
Cele 10 antreprenoare selectate în cadrul programului
Ana-Maria Ilie – BeeJUNE – Băutură fermentată natural pe bază de ceai verde și miere neprocesată ce oferă consumatorului beneficii pentru sistemul imunitar și digestive prin reducerea consumului de zahăr, susținând producătorii locali.
Annamaria Kiss – Anna’s Urban Garden oferă servicii de urban edible landscaping – peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.
Cristiana Necula – Moșia Dobrescu, o fermă vegetală de 50 ha concentrată în prezent pe producția primară de grâu, porumb, lucernă și floarea-soarelui certificată ecologic și pe găsirea oportunităților de piață pentru tranziția în umătorii 4 ani spre producția horticolă pe principii de agricultură regenerativă.
Eugenia Ana Bucur – Innovati Foods inovează și produce gustări functionale, verzi, sănătoase, dietetice, fortificate cu vitamine și antioxidanți prin reciclarea subproduselor din industria vinului (reciclare beta), reducând astfel la zero deșeurile organice.
Éva Csutak – Sativa Product oferă produse de cofetărie personalizate cu conținut scăzut de zahăr, fără gluten, fară lactoză și training-uri specializate dedicate persoanelor cu intoleranțe și cu dorința de a urma un stil de viață sănătos, dedicat.

Ioana Verebi – Soluție de monitorizare a sănătății culturilor viticole prin folosirea unui sistem digital bazat pe observația culturilor cu drone și intervenție specifică și țintită asupra plantelor bolnave.
Ioana Miruna Toanchina – Rawmantic pregătește dulciuri vegane personalizate, realizate din ingrediente susteneabile, potrivite pentru vegani, vegetarieni și persoanele care suferă de alergii alimentare.
Andreea Păunescu – Gusturi de Poienarei este o afacere locală care produce sucuri naturale și folosește produsul secundar rămas pentru a-l transforma în piure de fructe și batoane de fructe.
Raluca Oancea – Producție de afine de cultură prin tehnologia de cultivare în ghivece de vegetație într-o fermă specializată cu lanț de distribuție scurt si o amprentă redusă de carbon, de la plantație direct la consumator.
Ștefania Filip – Delicii de Poveste abordează problema surselor sustenabile de alimente sănătoase – gemuri și sucuri – prin crearea de produse hrănitoare cu ingrediente de proveniență locală, ușor de accesat de către consumatori.
Ce primești
Educație
5 luni de training-uri gratuite, interactive, acces la platforma internațională dedicată programului, resurse de business și informații despre oportunități in domeniul agri-food
Sprijin continuu
Primești mentorat personalizat, în ședințe online individuale, de la experți în business. Sfaturi și sprijin de la antreprenori de succes în sectorul agroalimentar
Comunitate
Participi la evenimente antreprenoriale și de networking cu experți și te conectezi cu peste 100 de mentori și femei-antreprenor din domeniul tău intr-un cadru international
Finanțare
Vei avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food și acces la investitori, business angels și cooperative pentru a evolua
Cunoaște mentorii acestei ediții!
- Mădălina Cocan – Marketing Manager, Lăptăria cu caimac
- Stelian Burduhos – Fondator, Horeca Land România
- Ștefania Cristescu – Director Marketing și Comunicare, Patria Bank
- Mihai Mihu – Project Manager, Mall Țărănesc
- Cristina Chiriță – Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems, UEFISCDI
- Romeo Vasilache – Director executiv, Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii
- Lucia Radu – Program Manage, Impact Hub Bucharest
- Mircea Vădan – Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
- Dana Lupșa – Fondator, Brand Alchemist
- Gabriela Enescu – Co-fondator, Uppercase-Peregrin

Calendar
10 MAI – 20 IUNIE – Te înscrii în program
20 – 30 IUNIE – Selecția celor 10 participante
IULIE – Începi programul de accelerare
IULIE – OCTOMBRIE – Traininguri și evenimente dedicate
NOIEMBRIE – Susții pitch-ul pentru 10.000 euro finanțare
Înscrierile au fost închise pe 20 iunie 2021.
Despre program si organizatori

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru 80 de antreprenoare din 8 țări europene și este organizat în România de Impact Hub Bucharest. Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate într-o etapă incipientă să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile.

EIT Food
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 85 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități.

Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Locațiile Impact Hub Bucharest
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.