Loading Events

Webinar: Antreprenoriat social – business vs social

13 aprilie 2021, 10:30 – 11:30

Organizator: Impact Hub Bucharest

Loc: Online

Detalii despre eveniment

La al doilea webinar Innovators for Children 2021 vorbim despre antreprenoriatul social, abordat prin 2 studii de caz:
– Un business care a făcut un pas important pentru un impact social sistematic – Kinderpedia
– Un ONG care a dezvoltat o ramură economică – Organizația Umanitară CONCORDIA

Kinderpedia este o soluţie completă de comunicare şi management dedicată şcolilor şi grădiniţelor, bazată pe o colaborare permanentă şi o comunicare în timp real între dascăli, elevi şi părinţi. În 2020, Kinderpedia a răspuns crizei Covid-19 prin lansarea pe platformă şi în aplicaţia mobilă a funcţionalităţilor necesare desfăşurării orelor online, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă. Pe 19 martie, la doar o săptămână de la închiderea şcolilor, Kinderpedia a semnat un protocol cu Ministerul Educaţiei prin care au oferit soluţia gratuit instituţiilor publice de învăţământ. 10 module Kinderpedia, cele mai utile activităţii profesorilor, rămân gratuite pe viaţă. Startup-ul este marele câștigător al primei ediții Innovators for Children, care la momentul intrării în program era o soluție ce viza în principal școlile și grădinițele private, și care, odată cu deschiderea către sectorul public, a depășit 100.000 de utilizatori în platformă.

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Brutăria CONCORDIA este întreprinderea de economie socială care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramură economică a Organizației Umanitare CONCORDIA. Prin vânzarea produselor de panificație și patiserie, tineri aflați în dificultate urmează cursurile de brutar organizate de Școala de Meserii, program al Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA. Mai mult decât atât, absolvenții cursurilor de brutari pot rămâne angajații întreprinderilor sociale CONCORDIA, ca rampă de lansare către piața muncii. Brutăria CONCORDIA este unul din modelele de succes de afacere socială în România, iar acest lucru este reflectat în premiile obținute: ERSTE Foundation Award for Social Integration (2011), NESsT România – Competiția Întreprinderilor Sociale (2013), METRO – Starurile Comunității (2014) și Gala Fundației Comunitare Prahova – Business Social (2016).

► Cum participi?
Completează formularul de pe site pentru a primi datele de access la webinar.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.