Loading Events

Urban – Rural și mixul despre autentic

Public Event – Amânat

Data evenimentului va fi anunțată 

Organizator: Impact Hub Bucharest

Loc: Impact Hub Bucharest, Splaiul Unirii 165, clădirea TNO2, etaj 1

Eveniment amânat până la comunicări ulterioare

O tendință tot mai mare, care s-a dezoltat în ultimii ani este aceea de a îmbrățișa stilul de viață cât mai simplu, de a te retrage din zgomotul urban către o viață plină de tihnă în diferite colțuri mioritice. Auzim tot mai des despre corporatiști care renunță la poziții importante cu remunerații pe măsură pentru a se alătura unei comunități rurale unde își încep afaceri locale, cu flavor urban.

În același timp, micii producători de la sat se zbat să ajungă cu produsele lor în orașe, într-o piață competitivă și aglomerată în care nu fac față pentru că nu au forța necesară. Apetitul pentru produse eco, bio este din ce în ce mai mare în urban, însă lipsa de experiență, de resurse și de încredere împiedică afacerile locale să progreseze.

Cum ajungem la un numitor comun? Care este ingredientul lipsă care ar face puntea între cele 2 Românii? Cum putem să ne apropiem de aceleși valori care stau la baza celor două comunități din urban-rural?

Punând la un loc oameni care își doresc să facă o schimbare și să se implice, vom găsi o cauză comună care ne unește dincolo de barierele culturale, geografice sau de orice fel de diviziuni.

În proiectul BEYOND Divides am lucrat timp de 10 luni cu echipe din cele 2 zone și am căutat să întelegem contextul actual pe comunitățile din București și Urlați, am trecut prin workshop-uri de cristalizare a ideilor generate și am ajuns în final cu 4 proiecte care își propun să treacă la următorul nivel.

Vino să le cunoști și să susții inițiativele antreprenoriale și culturale pe 12 martie la Impact Hub Timpuri Noi într-un eveniment de conectare la realitățile din jurul nostru!

Agenda evenimentului

  • 18.00 – 18.30 – Înregistrări și networking.
  • 18.30 – 18.45 – Despre programul BEYOND Divides și concluziile proiectului
  • 18.45 – 19.00 – Povești și inspirație de la invitați care conectează comunități urbane și rurale.
  • 19.00 – 20.30 – Peer sharing povești și experiențe.
  • 20.30 – 21.00 – Concluzii și Networking

Invitații evenimentului 

În cadrul evenimentului ni se alătură 4 povești de succes care au reușit să dezvolte oportunitățile din antreprenoriatul urban-rural pe cele patru teme:

  • Moșia urbană – Moșia Corbeanca
  • Turism autentic – Romanian Thrills
  • Povești la șezătoare – La noi
  • În ritmul bicicletei – Bike Check Inn

Sorana Stănescu – Senior Editor DoR, Editor La noi

Sorana Stănescu e editorul La noi, un proiect editorial DoR despre transformarea satului românesc. Înainte de asta, a coordonat seria de evenimente de live storytelling DoR Live și rubrica EduDoR, despe educație preuniversitară.

Vlad Blaj și Georgiana Anicăi – Cofondatori Romanian Thrills

Noi suntem Vlad și Georgiana, iar împreună am creat Romanian Thrills – un concept de turism premium, de tip boutique, prin care creăm tururi cu personalitate ce păstrează autenticitatea țării noastre, fără a sacrifica însă din confortul turiștilor.

Bogdan Doltu – Cofondator Moșia Corbeanca

Bogdan Doltu a început într-o agenție de BTL, a înființat apoi un boutique de BTL, dar pasiunea lui a fost întotdeauna pentru industria culinară și de events, așa că s-a implicat în festivalurile BurgerFest, Bucharest Craft Beer Festival, Zaiafest și WhiskyFest (unde încă activează). În 2017 a înființat, împreună cu Călin, Maidan Events, apoi au urmat Moșia Corbeanca și în 2019 – Stația Universitate, un bistro gândit ca locul unde îți începi sau închei ziua. În 2020 s-a deschis și Stația Floreasca.

Cornel Stanciu – Fondator Bike Check Inn

Cornel Stanciu este un împătimit al ciclismului, care preferă să pedaleze prin pădurile din jurul satului Bunești, singur sau alături de prieteni. În Bunești, Cornel a dezvoltat proiectul Bike Check Inn – tabăra lui de bază într-o mulțime de aventuri cu păduri, localnici, cărări, biciclete, autorități și mentalități.
Cornel a construit aici nu doar o locație de relaxare ci a investit într-un ecosistem turistic care să se potrivească cu dorințele și așteptările turiștilor și călătorilor care vizitează Transilvania.

Gazdele evenimentului 

Florin Ghindă – Facilitator și Fondator RomaniaPozitiva.ro

Florin este trainer și facilitator pentru diferite proiecte de învățare cu peste 8000 de participanți în ultimii 15 ani. Principalele teme de training sunt: solution thinking, train the trainers, social entrepreneurship & project management, negotiation, team management. 

Lucia Radu – Project Manager, Impact Hub Bucharest

Manager de programe în echipa Impact Hub, dezvoltă și implementează programe cu finanțări europene și CSR naționale și internaționale. 

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

contact@impacthub.ro

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square, clădirea 2, etaj 1
București, 030133

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.