Loading Events

Social Challenges Innovation Platform este un marketplace de inovare socială care urmărește găsirea de soluții de impact din lumea antreprenoriatului pentru probleme sociale formulate sub forma unor provocări. Această inițiativă a fost gândită ca un spațiu de colaborare, creare și dezvoltare la nivel european, iar organizațiile din România sunt invitate să aplice pentru a găsi rezolvări pentru provocările cu care se confruntă în mediul lor de activitate.

Despre SocialChallenges.eu

SocialChallenges.eu a apărut ca răspuns la nevoia unui spațiu, la nivel european, în care provocările sociale să fie transformate în oportunități. Astfel, ecosistemul social european devine vibrant, colaborativ și aduce valoare în zona educației, a mediului sau a sănătății.

Platforma SocialChallenges.eu încurajează interacțiunea dintre agenți cu experiență în diferite arii de activitate și companii medii și mici pentru a găsi soluții inovatoare și sustenabile cu un impact social real.

Cum știi dacă Social Challenges este pentru tine?

Cauți o soluție pentru o problemă sau o provocare socială. Reprezinți o autoritate locală, o companie privată sau un ONG. Ești un antreprenor sau un inovator social care are o soluție cu impact economic și social. Atunci ești în locul potrivit!

Iată care sunt direcțiile de activitate ale acestei platforme:

 • Sprijină stakeholderii europeni interesați de provocări sociale și pe care vor să le definească și să le prioritizeze.
 • Încurajează participarea persoanelor cu idei inovatoare în domeniul social, antreprenorii sociali, startup-urile și companiile europene mici și mijlocii să identifice, să dezvolte și să testeze soluții concrete pentru aceste nevoi.
 • Oferă finanțare și sprijin pentru transformarea propunerilor în soluții practice și valide pe piață.

SocialChallenges.eu este marketplace-ul în care problemele sociale își găsesc rezolvarea și finanțarea necesară!

SocialChallenges.eu în numere

 • 1 platformă go-to, un mediu smart la dispoziția ta
 • 20 de noduri strategice pentru găsirea și rezolvarea provocărilor sociale
 • 27 de provocări susținute și sponsorizate printr-un mecanism de granturi european
 • 81 de soluții selectate
 • 2.430.000 euro – valoarea totală a proiectului

Cui se adresează?

 • Celor care pot depune provocări și sunt dispuși să se implice și chiar să aplice soluțiile selectate prin platformă
 • Startup-urilor europene și organizațiilor europene mici și mijlocii cu soluții inovatoare care pot veni în întâmpinarea nevoilor exprimate de cei care depun provocările și care pot să creeze impact social real
 • Partenerilor strategici care pot susține inițiativa SocialChallenges.eu prin sponsorizări, mentorat sau prin promovarea provocărilor publicate și prin acordarea de sprijin în găsirea soluțiilor potrivite

>Poți afla mai multe detalii, poți depune o provocare sau poți propune o soluție pe site-ul: www.socialchallenges.eu.

Eveniment deschis SocialChallenges.eu

Pe 26 octombrie, te așteptăm la Impact Hub Bucharest pentru a afla mai multe detalii despre SocialChallenges.eu, despre cum te poți înscrie și care sunt etapele care vor urma.

Structura eveniment

19:30 – 19:45 – Prezentarea programului

19:45 -20:15

 • Prezentare Asociația Ivan Patzaichin – reprezentată de Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23
 • Prezentare WWF – reprezentată de Oana Mondoc, Community Development Specialist

20:15 – 20:30 – Networking

Cum poți participa la eveniment

Participarea este gratuită, însă te rugăm să confirmi participarea în formularul de mai jos