Loading Events

Friendly Finance with Positive Projects

22 & 23 noiembrie 2018, 09:30 – 14:00

Organizator: Positive Projects

Loc: Impact Hub Bucharest, Splaiul Unirii 165, clădirea TNO2, etaj 1

Detalii despre eveniment

Dacă ești antreprenor, cu siguranță la începutul drumului ai avut numeroase dileme și provocări referitoare la cele mai bune metode pe care le aveai la îndemână pentru a-ți crește start-up-ul cât mai repede și mai sănătos, fără compromisuri în ceea ce privește profitabilitatea și lichiditatea, chiar și în primii ani de activitate ai firmei.

În cazul în care ești dintre norocoșii care beneficiază cel puțin de un bagaj minim de cunoștințe în domeniul financiar, având ceva studii economice, probabil că ți-a fost mai ușor. Și chiar și așa, probabil că ai mai întâlnit din când în când câte un contabil sau investitor care nu vorbea chiar pe înțelesul tău, folosind termeni desprinși parcă dintr-un dicționar neprietenos. Iar dacă nu ești dintre acești antreprenori privilegiați, este posibil ca aspectele de natură financiară, în special cele care vizează conformarea cu legislația contabilă și fiscală locală, să ți se fi părut un obstacol administrativ destul de neplăcut și greu de abordat. În general, lucrurile neînțelese tind să genereze anxietate… iar când e vorba de capitalul investit și de veniturile personale, cu atât mai mult.

Dacă nu ai reușit singur să realizezi acest lucru până în prezent, află însă că felul în care funcționează, în mod esențial, resorturile oricărei afaceri, nu este nici complicat, nici sofisticat. În spatele conceptelor pompoase se ascund relații logice, de bun simț, care pot fi înțelese cu ușurintă de către oricine, chiar și în lipsa oricăror studii economice. Este nevoie doar de un om care să „traducă”, într-un limbaj simplu, ceea ce contabilul tău poate nu a putut sau nu a avut timp să o facă.

Tocmai de aceea, Positive Projects are ca misiune să aducă domeniul financiar, de multe ori perceput ca fiind tehnic și rigid, mai aproape de oameni. Aceasta este și ideea care stă la baza Programului „Friendly finance”, a cărei primă ediție, cuprinzând 2 sesiuni de câte 4 ore, se va desfășura la București în perioada 22-23 noiembrie 2018.

Ești așteptat cu mare drag alături de Irina Popescu, consultant și formator cu o vechime de peste 14 ani în domeniul financiar. Despre Irina puteți afla mai multe aici.

Sesiunile programului se vor desfășura la Impact Hub Bucharest, pe Splaiul Unirii, nr. 165, în clădirea Timpuri Noi Square, TN02, Et. 1, Sala Londra, în intervalul orar 9:30 – 14:00 (în ambele zile).

Referitor la conținutul programului, acesta va fi axat pe învățarea experiențială și va acoperi atât aspecte care țin de contabilitatea financiară (cea standardizată, reglementată și obligatorie), cât și aspecte privind managementul financiar intern (contabilitatea de gestiune), de care orice antreprenor e responsabil pentru a rezista în afaceri.

Dacă în prima zi accentul va fi pe asimilarea principalelor concepte financiare și pe înțelegerea situațiilor financiare principale prin utilizarea unor studii complexe de caz, în cea de-a doua zi participanții vor avea ocazia să înțeleagă cum se măsoară performanța, cum se analizează costurile și, mai ales, cum se stabilesc prețurile pentru ca, la final, marjele de profit să fie cele așteptate.

Desigur, vor exista și ocazii de a pune întrebări și de a primi răspunsuri care privesc și experiența individuală a fiecărui antreprenor, atât timp cât aspectele vizate nu sunt deosebit de complexe sau specifice.

Facilitatorul evenimentului

Irina Popescu

Pentru ca ideile antreprenoriale să prindă viață, este nevoie de un strop de suflet și de puțin mai multă muncă. Irina Popescu, fondatoarea Positive Projects, este cea care a venit cu primele ingrediente ale rețetei, pentru ca proiectele pozitive să capete contur. Însă alături de ea sunt mulți alții, fără de care reușitele de până acum nu ar fi putut exista. Pe Irina o puteți cunoaște foarte ușor. Și nu doar din cauza faptului că este extrem de vorbăreață. Este asemenea vouă, cu foarte mult entuziasm și energie.

Aici găsiți câteva cuvinte despre ce aduce ea în cadrul inițiativei Positive Projects.

Cum participi?

Investiția necesară pentru participarea la Program este o taxă de 400 RON, care acoperă cele 8 ore de învățare interactivă și o pauză de cafea.

Înscrierea se face trimițând un e-mail la contact@positiveprojects.ro cu subiectul „Înscriere Program Friendly Finance”. În urma acestuia, în zilele următoare veți primi un formular de înscriere ce va trebui completat cu datele dorite de facturare și, ulterior, o factura proforma în baza căreia veți putea achita taxa de înscriere. Prețul se va încasa exclusiv prin transfer bancar în contul firmei, înainte de data evenimentului, pentru a putea garanta locul în cadrul Programului.

Pentru orice întrebări suplimentare, te rugăm să folosești cu încredere adresa contact@positiveprojects.ro.

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square, clădirea 2, etaj 1
București, 030133

+40 728 453 297

contact@impacthub.ro

Unde ne găsești

Hai în vizită

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente. În București suntem prezenți din 2012, iar în 2017 ne-am triplat spațiul pe care ți-l punem la dispoziție, oferindu-ți acum 1600 mp pentru coworking și evenimente.