
(de)Conectare și oportunități în lumea nouă
Public Event – Online
Data: 23 iulie, 11:00-12:30
Organizator: Impact Hub Bucharest
Loc: Online
Despre eveniment
În proiectul BEYOND Divides timp de un an de zile am lucrat alături de un grup de oameni din 2 comunități, București – Urlați, pentru a descoperi un proces eficient prin care să folosim inteligența colectivă construind proiecte care să ajute ambele comunități și care să le aducă împreună.
Dupa acest an, în martie 2020, ne pregăteam să închidem proiectul și să vă prezentăm concluziile noastre despre ce a funcționat și ce nu, ce a ținut împreună echipa, dar și ce stă la baza diviziunii urban-rural. Am văzut cum cele două comunități răspund nevoilor celeilalte și tot ce le lipsea era contextul în care să lucreze împreună.
Însă pandemia din această perioadă, poate cel mai mare exercițiu de deconectare, ne-a pus la încercare creativitatea și ne-a ajutat să ne reconectam prin cele mai diverse mecanisme.
Te invităm așadar în acest nou context să descoperim ce ne unește, ce ne separă, ce luăm cu noi ca lecții de (re)conectare din pandemie, așa cum s-au văzut lucrurile prin 3 lentile – jurnalism, educație, permacultură. Ai ocazia să participi la o conversație online despre aceste teme în data de 23 iulie între 11:00 și 12:30.
De ce să participi:
- Descoperă un proces inovativ de a aduce în comun oameni din două comunități disparate: studiu de caz “Beyond Divides”: București și Urlați.
- Descoperă nevoile comune sau complementare, contribuie cu feedback și idei despre cum se pot identifica nevoile oamenilor din urban și rural.
- Inspiră-te pentru a-ți crea ulterior propriile inițiative de a conecta comunitățile din care faci parte.
- Descopera noi perspective de (re)conectare.
Agenda evenimentului
- 11.00 – 11.10 – Intro
- 11.10 – 11.30 – Lecții din proiectul Beyond Divides, Lucia Radu – Manager proiect
- 11.30 – 12.20 – Conversație, povești, inspirație de la 3 invitați speciali care conectează comunități.
Jurnalism de pandemie (Georgiana Ilie, Senior Editor Decât O Revistă)
Permacultură (Ionuț Bădică, Președinte Institutul de Cercetare în Permacultură din România)
Educație (Violeta Dascălu, Director Școala Ferdinand I) - 12.20 – 12.30 – Q&A, concluzii și ce putem să facem în comunitățile noastre în noua realitate.
Invitații evenimentului



Georgiana Ilie – Senior Editor DoR
Georgiana Ilie este senior editor la DoR (Decât o Revistă). Lucrează în presă și în sectorul civil de 20 de ani și face parte din echipa DoR din 2009. În 2017, a scris Orașul vulnerabil, articol care a făcut înconjurul lumii, a fost premiat la competiția Superscrieri din acel an și a devenit și motorul unei mișcări activiste.



Ionuț Bădică – Președinte Institutul de Cercetare în Permacultură din România
Ionuț Badică este președintele ”Institutului de Cercetare în Permacultură din România”, co-fondator al hubului național ”Transition Towns” și coordonatorul rețelei de grădini urbane comunitare ”Grădinescu”.



Violeta Dascălu – Director Școala Ferdinand I
Doamna Violeta Dascălu poate fi descrisă ca un om sincer, cu grijă față de elevi și instituția numită școală și cu o pasiune extraordinară pentru dezvoltarea experimentală a copiilor pe care îi coordonează. A primit de la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Romania premiul pentru Cea mai Puternică Femeie din Educație.
Gazdele evenimentului



Florin Ghindă – Facilitator și Fondator RomaniaPozitiva.ro
Florin este trainer și facilitator pentru diferite proiecte de învățare cu peste 8000 de participanți în ultimii 15 ani. Principalele teme de training sunt: solution thinking, train the trainers, social entrepreneurship & project management, negotiation, team management.



Lucia Radu – Project Manager, Impact Hub Bucharest
Manager de programe în echipa Impact Hub, dezvoltă și implementează programe cu finanțări europene și CSR naționale și internaționale.
Evenimentul va fi organizat online prin Zoom. Pentru a putea accesa folosește link-ul: https://bit.ly/BeyondDividesZoom
Dacă nu ai mai folosit aplicația de video conferințe Zoom până acum urmează pașii de mai jos:
- Dă click și completează cu numele și adresa de email;
- Vei primi un email cu un link unic pe care trebuie să-l accesezi mâine > Click Here to Join și parola generată automat de aplicație
- Click și urmează pașii pentru a instala mica aplicație Zoom, dacă nu ai mai folosit-o deja
- Apasă pe “Deschide Zoom Meetings” dacă îți apare o astfel de notificare în browser;
- Verifică din timp setările: Apasă pe link-ul de participare pentru a verifica dacă funcționează totul corect.Vei ști că e totul ok dacă ajungi la mesajul “This webinar is scheduled for 23/07/2020”
Hai să ne cunoaștem
Contactează-ne
contact@impacthub.ro
Locațiile Impact Hub Bucharest
Hai în vizită
Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square, clădirea 2, etaj 1
București, 030133
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.