Loading Events
CLIMATHON BUCHAREST
25-26 octombrie 2019, 09:00 – 16:00

Organizator: Impact Hub Bucharest

Loc: Impact Hub Bucharest, Splaiul Unirii 165, clădirea TNO2, etaj 1

Câștigătorii CLIMATHON BUCHAREST 2019

Pe 25 și 26 octombrie, Impact Hub Bucharest a organizat și găzduit cel mai mare hackathon dedicat soluțiilor climatice pentru București – Climathon Bucharest 2019.

Făcând parte dintr-o mișcare globală – Climathon a adus la București 30 de participanți care au lucrat în echipe pentru cele 2 provocări lansate de partenerii evenimentului, WWF România și Urban Monkey.

Echipele câștigătoare a celor 2 premii de 5.000 de euro au fost Acoperișul Verde și Agora.

Care sunt soluțiile câștigătoare CLIMATHON BUCHAREST 2019?

AGORA
Challenge WWF

Această platformă open-source, are ca scop aducerea informațiilor despre proiectele și planurile din sectoare cu impact semnificativ asupra mediului (vizate de legislația națională prin care a fost transpusă Directiva SEA, directiva privind evaluarea efectelor anumitor planuri și programe asupra mediului) către public cu scopul informării și responsabilizării acestuia.

Vrem să explicăm care sunt drepturile și care este rolul publicului în cadrul dezbaterii acestor proiecte, să conștientizeze că pot influența acel proiect prin comentarii direct pe platformă, propuneri și soluții alternative justificate acel proiect.

 

Acoperișul Verde
 Challenge Urban Monkey

Vrem să prezentăm sistemul tehnic de acoperiș verde pentru terasele blocurilor. Este folosit pe scară largă de mulți ani în Europa și SUA, dar necunoscut în România chiar și pentru profesioniști. Există șapte milioane de metri pătrați de terase doar în București, acoperișuri de bitum neutilizate, ce se încălzesc până la 80° C vara, creând un efect de “insulă de căldură” cu implicații majore.

Am implementat deja o dovadă a conceptului în București prin trei terase distincte, un experiment unic în România. Soluția noastră abordează poluarea aerului, efectul insulei termice, biodiversitatea, gestionarea apei pluviale, economiile de energie, grădinile urbane.

Despre CLIMATHON în lume

Climathon este un eveniment dedicat schimbărilor climatice și a impactului asupra orașului și se va desfășura simultan în principalele orașe din lume, încercând să rezolve cele mai mari provocări într-un hackathon de 24 de ore.

În 2018 Climathon-ul s-a desfășurat în 113 orașe din 46 de țări și 6 continente. La el au participat 5000 de antreprenori, dezvoltatori, studenți și specialiști pregătiți să vină cu soluții inovative pentru provocările climatice locale. În total au fost dezbătute 196 de teme, dintre care 19% erau centrate pe soluții de transport, 15% pe managementul deșeurilor, 10% pe schimbări climatice și 10%pe energie.

Partenerii CLIMATHON BUCHAREST 2019

Ministerul Mediului, WWF România, Urban Monkey, Green Report și România Pozitivă s-au alăturat inițiativei și susțin Climathon Bucharest 2019 ca parte a strategiei de combatere a efectelor nocive asupra mediului înconjurător datorate schimbărilor climatice.

Fii parte și tu dintr-o mișcare ce are nevoie de suportul tuturor!

Vrei să vezi cum a fost la CLIMATHON BUCHAREST?

Pe 25 octombrie la Impact Hub Bucharest a avut loc hackathon-ul de 24 de ore în care echipele, alături de mentori și specialiști, au rezolvat rezolva una din provocările lansate pentru un oraș mai curat și sănătos.

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

contact@impacthub.ro

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square, clădirea 2, etaj 1
București, 030133

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.