Loading Events

Climate Talks #3 – Mobilitate

Climate Talks Mobilitate

11octombrie 2022, 10:00

Organizator: Impact Hub Bucharest

Online

Detalii despre eveniment

Prin Pactul Verde European, Comisia Europeană și-a luat angajamentul ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, ceea ce implică o serie de schimbări drastice în ceea ce privește designul și filozofia sectorului transportului. Acesta trebuie regândit astfel încât, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră care îi sunt asociate să fie reduse cu până la 90%.

Pe 11 octombrie, de la ora 10:00, ne întâlnim în cadrul Climate Talks – Mobilitate: Soluții verzi pentru transport și călătorie pentru a pune în perspectivă contextul românesc în raport cu cel european și pentru a afla:

  • Ce presupune mobilitatea într-un viitor mai prietenos cu mediul, în contextul în care 16% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din România sunt generate de sectorul transporturilor – al treilea cel mai mare contribuitor la poluarea atmosferică din țară?
  • Care sunt soluțiile verzi posibile în prezent pentru transport și călătorie?
  • Ce bune practici există în domeniul transportului în România și ce putem face pentru a extinde aceste exemple în cât mai multe zone din țară?
  • Cum putem dezvolta conexiuni regionale care să ne ajute să dezvoltăm mobilitatea verde în România?
  • Ce implicații presupun toate aceste lucruri pentru mediul privat, dar și pentru cetățeni?

Alături de noi vor fi:

Cum participi?

Participarea la acest eveniment este deschisă, însă te rugăm să confirmi completând formularul de pe site-ul Climate Talks, AICI.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.