Loading Events

Cum putem folosi tehnologia pentru educație?

În prezent, în România, numai 1 din 10 copii din zonele rurale ajunge la facultate. Copiii din zonele rurale, sărace sau comunitățile de rromi au opțiuni limitate din punct de vedere educațional și profesional, au șanse mai mici să absolve clasa a 8-a sau liceu, având chiar dificultăți în a scrie sau a citi.

De 5 ani, Teach for Romania și-a asumat misiunea de a ajuta copiii din zonele rurale să învețe.

Până acum, Teach for România a implementat un model educațional care s-a dovedit a avea un impact real în viețile copiilor din comunitățile vulnerabile, iar acum asociația este pregătită să scaleze acest model.

Teach for Romania își dorește să implementeze o soluție tehnologică prin care să poată instrui cadre didactice din mediul rural și prin care să pună la dispoziție informațiile și instrumentele necesare profesorilor, în vederea dezvoltării abilităților de leadership pentru elevii lor.

Agenda

Acest meetup este gândit astfel încât să te punem față în față reprezentanții Teach for Romania, ca să înțelegi cât mai bine provocarea cu care se confruntă și soluția pe care și-o doresc. Vom aduce în sală consultanți cu expertiză tehnică pentru a discuta despre fezabilitatea soluțiilor tehnologice propuse.

Tu vii cu expertiza din educatie, tehnologie, scalarea unor modele educaționale și cu idei, iar noi te conectăm cu echipa Teach for Romania!

  • 18.30 – 19.00 – Înregistrare & vizionare videos Teach for Romania/ VR education/ Tech corner(acces la echipamentele Samsung din Makerspace)
  • 19.00 – 19.20 – Introducere în temă & cunoaștere consultanți/mentori
  • 19.20 – 21.00 – Generare soluții & ways of collaboration

De ce să participi

  • Ești pasionat de tehnologie și ai idei creative de soluționare a unor probleme sociale
  • Ești inovator social, pasionat de educație și vrei să creezi soluții cu impact
  • Vrei să te conectezi la o comunitate și să explorezi opțiuni și soluții tehnologice

Înregistrează-te mai jos și vino la Impact Hub Bucharest, miercuri, 28 februarie, ora 18:30!