Loading Events

Business clinics – Fiscal și contabilitate pentru sfârșit de 2020

 

21 octombrie 2020, 15:00 – 16:00

Organizator: Impact Hub Bucharest

Loc: Impact Hub Universitate

Detalii despre eveniment

Când ești antreprenor, dezvolți o afacere sau un proiect te lovești adesea de provocări care depășesc expertiza ta profesională.

Business clinics reprezintă o ocazie de a te întâlni în sesiuni dedicate cu experți din diverse domenii pentru a descoperi soluțiile punctuale.

Invitat: Valentina Saygo

Valentina Saygo are o experiență  de peste 20 de ani în contabilitate. De-a lungul carierei sale a purtat mai multe pălării: economist, expert contabil, manager, antreprenor și, astfel, cunoaște  foarte bine provocările cu care se confruntă persoanele din aceaste categorii.

În anul 2013, Valentina Saygo a fost prima care a implementat în țara noastră conceptul TAX Free, creând prima companie din Romania specializată în restituirea TVA pentru bunuri achizitionate de pe teritoriul Romaniei în regim Tax Free de către cetațenii non-ue, iar in prezent pe aeroportul Henri Coanda avem, in sfarsit, un ghiseu de restituire TVA. Tax Free în Romania este expresia unei societăți civilizate care își cunoaște și cere drepturile.

În anul 2017 a participat activ la dezbateri pentru a minimiza efectele split TVA, lucru care s-a si intamplat. Cu modestie, a fost singurul contabil din tara care s-a implicat in comisiile de dialog social ale parlamentului pentru aceasta modificare de lege.

Constant, Valentina participă la numeroase conferințe și evenimente fiscale în calitate de speaker, scrie articole în presa economică sau este invitată la emisiuni TV, tocmai în ideea de a traduce din română în română și a explica pe ințelesul tuturor constrangerile legislative cu care mediul de afaceri se confruntă în fiecare zi. Ca expert contabil este în permanență în contact cu afaceri din diverse domenii de activitate, precum și cu persoanele care conduc aceste afaceri, iar acest lucru o îndreptățește să le reprezinte problemele, provocările și piedicile cu care se confruntă oamenii de afaceri.

Este membru activ în comisiile de dialog social de la Ministerul Finanțelor si Ministerul Economiei, în Consiliul Consultativ ANAF, unde își exprimă opinia pe proiectele de acte normative si veghează la implementarea justă a legislației.

Sprijină antreprenoriatul, ea însăși fiind antreprenor, iar cel mai important factor diferențiator al ei este că reușește să traducă din română în română legislația economică. În decembrie 2019 a lansat cartea “Ghidul Antreprenorului Începător” tocmai pentru a sprijini educația antreprenorială și a explica acestora ceea ce nu îi învață școlile, cursurile sau instituțiile statului.

Cariera sa este cladită cu responsabilitate și pasiune și, mai ales, cu dorința de a face lucrurile diferit, și anume ridicarea serviciilor de contabilitate la rang de consultanță și participarea în mod direct la succesul clienților săi. Valentina Saygo și-a asumat întru totul rolul de consultant, respectiv de a analiza avantajele și dezavantajele deciziilor pe care oamenii de afaceri trebuie să le ia, astfel încat decizia să fie luata în cunoștință de cauza și potrivita cazului lui.

Cum participi?

Evenimentul are un număr limitat de locuri și se adresează membrilor comunității Impact Hub Bucharest

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

contact@impacthub.ro

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square, clădirea 2, etaj 1
București, 030133

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.