Loading Events

Annual Food Agenda | Să fie apă!

Annual Food Agenda Campionii sănătății

19 octombrie 2021, 16:00 – 17:30

Organizator: Impact Hub Bucharest

Loc: Online

Detalii despre eveniment

Te invităm să participi alături de copilul tău la evenimentele Annual Food Agenda organizate de Impact Hub Bucharest! #AnnualFoodAgenda #FoodUnFolded!

Pe 19 octombrie, de la ora 16:00, te invităm la evenimentul interactiv  Să fie apă!, în care copiii vor învăța prin joacă, alături de experți în educație și de personaje de poveste, despre:

 • rolul apei pentru sănătate și ce înseamnă să consumi suficientă apă;
 • importanța consumului de apă și importanța hidratării corecte;
 • cum să ne hidratăm fără să risipim apa;
 • caracteristicile apei.

Agenda evenimentului:

 1. Să ne prezentăm.
 2. Provocarea 1: ce știm despre apă?
 3. Hai să învățăm: cu și despre apă.
 4. Provocarea 2: Joc de echipă, online prin Baamboozle.
 5. Campionii Baamboozle se hidratează.
 6. Provocare 3: Experiment cu pahare de apă – pahare cântătoare.
 7. Evaluare: Care sunt SuperPuterile de hidratare ale unui Campion al Sănătății?
 8. Încheiem cu un „norișor” Menti.

Materiale necesare: 2-3 pahare cu apă.

Cum pot participa?

Accesul la evenimente este gratuit, dar pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea prin formularul disponibil aici.

Eveniment sustinut de #AnnualFoodAgenda, detalii aici https://annualfoodagenda.com/event-item/health-champions-eat-healthy-grow-beautifully/.

#AnnualFoodAgenda este un proiect de comunicare susținut de EIT Food. Principalul său obiectiv este implicarea consumatorilor, încurajându-i să se gândească la alimentele pe care le consumă și integrând întregul lanț valoric. Proiectul susține un set de evenimente pentru a ajunge direct la oameni și pentru a încuraja dezbaterea publică și interacțiunea dintre diferitele părți interesate ale sistemului alimentar.

Cum a fost experiența evenimentului „Să fie apă!”

Pe 19 octombrie 2021, ne-am distrat și am învățat o mulțime de lucruri noi despre apă în cadrul evenimentului „Să fie apă!”. Peste 200 de copii au acceptat provocarea noastră și au venit plini de energie, bună dispoziție și curiozitate la workshop-ul nostru, unde noțiunile teoretice s-au împletit cu joaca într-un cadru dinamic, interactiv și prietenos.  

Ce importanță are pentru organism? Când și cum e bine să bei apă? Care sunt calitățile și proprietățile apei? Pe ce alte planete o mai putem întâlni? Ce putem face pentru a evita risipa de apă, având în vedere că puțin peste 1% din apa disponibilă pe Pământ este apă dulce, potabilă?  Acestea sunt doar câteva din întrebările cărora le-am răspuns împreună, alături de Irina Vasile, profesor pentru învățământul primar, Facilitator pentru Mentalitate Deschisă în Educație și profesor SuperTeach și de actrița Violeta Mitescu. 

Pentru a le testa atenția și pentru a verifica ce au reținut din cele discutate, facilitatoarele noastre au organizat un joc în Baamboozle între echipe de fete și băieți, apoi au folosit Padlet, care le-a permis copiilor să noteze curiozități despre apă. Însă pe lângă noțiunile „teoretice” pe care le-au acumulat, copiii s-au și jucat: au avut parte de un experiment cu „pahare cântătoare”, iar la final s-a lăsat cu o avalanșă de gânduri și sentimente cu care au plecat din această întâlnire, toate păstrate în chat. 

Știați că…?  

Doar jumătate dintre părinții și cadrele didactice care și-au înscris copiii sau elevii la eveniment  consideră că cei mici beau suficientă apă, ceea ce dovedește nevoia de evenimente pe această temă adresate copiilor. Într-o oră și jumătate de activități interactive, copiii au aflat mai multe despre importanța apei atât pentru organismul uman, cât și pentru ecosistemul nostru.   

În plus, evenimentul a fost la fel de interesant și pentru părinți, care își doresc să aibă acces la metode de educație alternativă care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Pentru ei, Campionii Sănătății a fost o oportunitate de învățare în cadrul căreia au aflat în timp real despre metodele care sunt necesare pentru a-i ajuta pe copii să integreze cu succes noțiuni și comportamente noi. Cu siguranță mulți dintre ei vor aplica tehnicile prezentate în timpul evenimentului pentru a-și convinge copiii să se hidrateze corect și să pună bazele unui stil de viață mai sănătos. 

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.