Loading Events

Annual Food Agenda | Culori, mâncare, poftă!

20 Octombrie, 16:00 – 17:30

Organizator: Impact Hub Bucharest

Loc: Online

Detalii despre eveniment

Te invităm să participi alături de copilul tău la evenimentele Annual Food Agenda organizate de Impact Hub Bucharest! #AnnualFoodAgenda #FoodUnFolded!

Pe 20 octombrie, de la ora 16:00, te invităm la evenimentul interactiv Campionii sănătății – Culori, mâncare, poftă!, în care copiii vor învăța prin joacă, alături de experți în educație și de personaje de poveste, despre:

 • Cum pot mânca mai sănătos, alegând legume și fructe la mesele zilnice;
 • Importanța consumului de fructe și legume și aportul nutritiv al acestora;
 • Ciclul redus producător-consumator; fructe și legume autohtone;
 • Cum ne asigurăm că avem o diversitate de fructe și legume prin intermediul culorilor.

Agenda evenimentului:

 1. Să ne prezentăm.
 2. Să ne mișcăm puțin.
 3. Provocarea 1: Completează cuvintele lipsă.
 4. Ascultăm cu atenție povestea „Doamna Măr”.
 5. Provocarea 2: Joc în echipe, online prin Baamboozle.
 6. Exercițiu de dicție cu fructe și legume, propus de echipa câștigătoare a provocării 2.
 7. Provocarea 3: Desenăm fructe și legume.
 8. Evaluare: Din ce fructe și legume vin SuperPuterile unui Campion al Sănătății?
 9. Încheiem cu un „norișor” Menti.

Materiale necesare: un fruct/o legumă, coli A4, instrumente de scris/desenat.

Cum pot participa?

Accesul la evenimente este gratuit, dar pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea în formularul de aici.

Eveniment sustinut de #AnnualFoodAgenda, detalii aici https://annualfoodagenda.com/event-item/health-champions-eat-healthy-grow-beautifully-second-event/.

#AnnualFoodAgenda este un proiect de comunicare susținut de EIT Food. Principalul său obiectiv este implicarea consumatorii, încurajându-i să se gândească la alimentele pe care le consumă și integrând întregul lanț valoric. Proiectul susține un set de evenimente pentru a ajunge direct la oameni și pentru a încuraja dezbaterea publică și interacțiunea dintre diferitele părți interesate ale sistemului alimentar.

 

Cum a fost experiența evenimentului „Culori, mâncare, poftă!”

Ce se întâmplă atunci când peste 130 de copii se întâlnesc să stea la povești… cu un personaj de poveste? Se lasă cu joacă, voie bună și o mulțime de discuții interesante pe tema legumelor, fructelor și a alimentației sănătoase. Așa a fost pe 20 octombrie 2021 la „Culori, mâncare, poftă!”, un eveniment care a fost deopotrivă pe placul părinților, al cadrelor didactice și, desigur, al copiilor. 

În contextul actual, în care gestionarea obiceiurilor alimentare nesănătoase poate fi o provocare pentru părinți evenimentul „Culori, mâncare, poftă!” a fost primit ca o oportunitate de educație non-formală care i-a implicat activ atât pe cei mici, cât și pe cei care i-au înscris la workshop. Evenimentul a fost așadar mai mult decât binevenit de părinți și cadre didactice, care au cerut replicarea lui în viitor, pentru că este necesar ca cei mici să învețe despre obiceiurile alimentare sănătoase prin joc, joacă și poveste.  

Timp de o oră și jumătate s-a vorbit pe îndelete despre ce rol are fiecare fruct sau legumă pentru organismul lor, care este legătura dintre culoarea sau forma fructelor și a legumelor și beneficiile lor, precum și ce culori stimulează apetitul, ca să știe pe viitor ce să pună în farfurie pentru ca masa sau gustarea lor să devină mai gustoasă și mai apetisantă. 

Gazdele acestei experiențe au fost Irina Vasile, profesor pentru învățământul primar, Facilitator pentru Mentalitate Deschisă în Educație și profesor SuperTeach și de actrița Violeta Mitescu, care a interpretat personajul principal din povestea „De ce o iubim pe Doamna Măr?”. Copiilor le-a plăcut foarte mult povestea- drept dovadă, au răspuns corect la întrebările din Baamboozle, iar câștigătorii exercițiului le-au dat celor de pe locul al doilea provocări de dicție pe tema „mănânc sănătos”. 

La sfârșit, cei mici ne-au copleșit cu reacții pozitive și mesaje în chat care ne-au arătat că evenimentul i-a ajutat într-adevăr să privească diferit felul în care mănâncă și ce beneficii aduce un stil de viață sănătos. De acum încolo, culorile nu vor mai lipsi din farfurie, iar legumele nu vor mai fi date la o parte pentru că- nu-i așa?- sunt prietenele noastre cele mai bune. 

Știați că…? 

Părinții și educatorii conștientizează nevoia de educație pentru sănătate și consideră că orice eveniment distractiv de unde cei mici pot dobândi obiceiuri de alimentație sănătoasă ajută. În fața atâtor tentații, este de multe ori extrem de dificil să faci ca prima opțiune a copilului tău să fie o salată de fructe sau de legume. Evenimentul a fost cu atât mai bine primit cu cât părinții și cadrele didactice își doresc pentru copiii și elevii lor oportunități dinamice și interactive de învățare experiențială. Părinții și-au dorit mai ales ca cei mici să învețe de la experți ce înseamnă un stil de viață sănătos pentru a putea deprinde obiceiuri mai bune și pentru a face alegeri mai inspirate din punct de vedere alimentar. 

Doar un sfert dintre părinții și cadrele didactice care și-au înscris copiii la eveniment consideră că cei mici înțeleg nevoie de diversitate în alimentație. Mai mult, majoritatea spun că cei mici refuză des legumele la masă și că și-ar dori ca principala alegere dulce a copiilor să fie un fruct. În acest context, ne bucurăm că le-am putut oferi copiilor oportunitatea de a participa la un eveniment distractiv de la care au plecat cu o mulțime de informații noi și interesante pe care au spus că le vor împărtăși cu prietenii lor. 

 

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.