Îmbunătățim industria agroalimentară împreună

EIT Food Hub Romania

Impact Hub Bucharest reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar. Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub în România este de a sprijini inovatorii și antreprenorii, de a organiza training-uri și conferințe pentru studenți, antreprenori, instituții, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar.

Oportunități actuale

Joburile viitorului în industria agroalimentară

Alegerea unui traseu după terminarea facultății poate să vină la pachet cu presiune, dileme și incertitudine. Și nu pentru că nu există opțiuni, ci mai degrabă pentru că de multe ori nu știm care este cea mai potrivită variantă pentru noi. Și ajungem să ne întrebăm: Și acum încotro?

De ce să participi la eveniment?

 • Afli poveștile, traseul altor profesioniști și vezi care ți se potrivește;
 • Afli care sunt abilitățile tehnologice de care ai nevoie și cum te pot ajuta instrumentele tehnologice în viața profesională;
 • Îți construiești un plan pentru viitor.

Sunt locuri limitate, așa că înscrie-te cât mai repede. Ai timp numai până pe 18 mai!

Agrifood Innovation Summit

Pe 26 mai 2021, conferința online Agrifood Innovation Summit 2021 reunește inovatorii din domeniul agroalimentar și promovează bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact. Dacă ești interesat sau lucrezi în domeniu, rezervă-ți gratuit locul la eveniment! 

Agenda evenimentului

 • Cum arată viitorul agriculturii europene și ce trenduri prind deja rădăcini  
 • Care sunt oportunitățile care vor susține și facilita inovația în agritech și foodtech în viitorul apropiat  
 • Ce avem de învățat unii de la alții: antreprenori față în față cu cercetători și reprezentanți ai mediului universitar  
 • Lansarea primei mapări locale a startupurilor de profil care inovează în acest sector, realizată în parteneriat cu Patria Credit, BASF și Activize.Tech.   
 • Grupuri de învățare și sharing de bune practici (acces pe baza unei invitații)

Oportunități trecute

Jumpstarter

Faci parte dintr-o echipă științifică, ești inovator, om de știință, doctorand sau masterand cu o idee care va revoluționa piețele existente în sectorul agroalimentar și vrei să îți scoți ideea pe piață? Atunci EIT Jumpstarter este programul ideal pentru tine.

Acesta are 8 luni și te va ajuta să găsești și validezi cel mai bun model de business pentru ideea ta inovativă. Programul este unul competitiv, folosește metodologia lean startup translatată mediului european, iar participarea îți poate deschide uși către piețe europene și parteneri  industriali ai EIT Communities (GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestlé, Pepsico sau Maspex etc)

De ce să aplici la program?

 • Înveți despre rafinarea afacerii, segmentarea pieței, propunerea de valoare, finanțe, investiții, legislație
 • Primești sprijin pentru acoperirea costurilor de călătorie și cazare în timpul programului
 • Poți câștiga un premiu de 10.000 EUR
Înscrierile s-au închis pe 30 aprilie 2021.

Test Farms

Ai o soluție inovatoare în agricultură și vrei să-ți validezi soluția agritech în domeniu? Aplică pentru Test Farms și validează-ți produsul cu un fermier! Acesta este un program care aduce împreună întreprinderile agricole cu fermierii și terenurile de testare, pentru ca toate ideile valoroase să aibă șansa de a transforma agricultura europeană.

De ce să aplici la program?

 • O să poți să validezi nevoia și soluția cu fermieri profesioniști
 • Vei avea vizibilitate pentru produsul tău
 • O să ai acces la rețeaua EIT Food
 • Primești un buget de 3000 EUR pentru costurile de călătorie și testare

Înscrierile s-au închis pe 30 aprilie 2021.

TeamUp

Cauți un co-fondator tehnologic sau de afaceri care să te ajute să construiești un startup agroalimentar de impact? Aplică pentru TeamUp, găsește cofondatorul potrivit și primești instruire și finanțare de la EIT Food.

TeamUp este un program EIT Food care se adresează specialiștilor în tehnologie, cercetători și startup-uri care au o soluție agroalimentară de impact și profesioniștilor în afaceri și startup-uri pasionați de inovație în domeniul agroalimentar.

De ce să aplici la program?

 • Găsești cofondatorul de business sau tehnologie potrivit
 • Construiți și dezvoltați împreună un startup agroalimentar de impact
 • Obțineți formare din partea unor experți și acces la rețeaua EITFood
 • Primiți o bursă pentru 3 luni și șansa de a obține finanțare suplimentară de la EIT Food
Înscrierile s-au închis pe 30 aprilie 2021.

Detalii contact

Adresă de mail: [email protected]

Adresă de corespondență: Strada Tudor Arghezi, număr 8-10, București

Rămâi conectat!

Vrei să primești vești despre oportunitățile EIT Food? Abonează-te la newsletter!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Despre EIT

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. 

EIT RIS sprijină dezvoltarea de parteneriate paneuropene dinamice și pe termen lung între întreprinderi de renume, laboratoare și întreprinderi de cercetare. Cunoscute sub denumirea de comunități de inovare, fiecare dintre aceste parteneriate are misiunea de a găsi soluții la o provocare mondială specifică, fie că este vorba de schimbări climatice, energie durabilă sau alimentație și mod de viață sănătoase.

Despre EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.  

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.