Îmbunătățim industria agroalimentară împreună

EIT Food Hub Romania

Impact Hub Bucharest reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar. Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub în România este de a sprijini inovatorii și antreprenorii, de a organiza training-uri și conferințe pentru studenți, antreprenori, instituții, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar.

Urmărește pagina și abonează-te la newsletterul EIT Food Hub România pentru a fi la curent cu oportunitățile dedicate antreprenorilor & profesioniștilor din agrifood.

Oportunități actuale

EWA Bootcamp 2024

EWA Bootcamp este dedicat antreprenoarelor și proiectelor dezvoltate de acestea în domeniul agroalimentar, creat pentru a le susține în accelerarea ideii lor.

Se află la a doua ediție, iar anul acesta se va desfășura în trei orașe din țară (București, Cluj-Napoca, Iași), în format fizic, în limba română, pe parcursul a 2 zile consecutive (luni și marți), timp de 8 ore pe zi.

Programul oferă participantelor care își doresc să înceapă o afacere sau celor care au o afacere în agrifood la început de drum, cunoștinte de business necesare, conectare cu alte antreprenoare din domeniu și comunitatea de care au nevoie pentru a începe sau a dezvolta o afacere sustenabilă. 

Anul acesta, prin programul “EWA Bootcamp”, pregătim viitoarea generație de antreprenoare care vor putea participa în ediția din 2025 a programului EWA în România.

Dacă îți dorești să devii antreprenoare în agrifood sau să îți crești afacerea, te așteptăm să te înscrii la unul dintre cele trei bootcampuri: București: 23 – 24 septembrie, Cluj-Napoca: 7 – 8 octombrie, Iași: 21 – 22 octombrie.

RIS Inspire HealthySoil4Life

EIT Jumpstarter

Faci parte dintr-o echipă de proiecte științifice? Ești inovator, om de știință, doctorand sau masterand cu o idee de produs sau serviciu care are potențialul de a schimba jocul pe piețele existente din sectorul sănătății, din industria agrifood, a materiilor prime, energiei, mobilității urbane sau din producție? Vrei să-ți scoți ideea din laborator și să o aduci pe piață? Atunci EIT Jumpstarter este ideal pentru tine!

Principiul e simplu: programul ajută inovatorii și antreprenorii să construiască un model de afaceri viabil în jurul ideii lor de produs sau serviciu și să o valideze. Dacă ideea lor de afaceri este sustenabilă, organizatorii îi încurajează să-și înregistreze compania.

Programul a pregătit peste 970 de echipe din 2017 până acum și a ajutat la crearea a 97 de startupuri ce au atras investiții în valoare de 56 de milioane de Euro. Prin EIT Jumpstarter poți accesa cea mai mare rețea de inovare a comunităților EIT, iar participarea în program te înscrie și în competiția pentru premiul cel mare în valoare de până la 10.000 EUR în nouă categorii.

Aplică până pe 5 mai!

RIS Inspire HealthySoil4Life

Test Farms

Ești antreprenor în agrifood cu o soluție inovatoare în domeniul sustenabilității sau agriculturii de precizie, de trasabilitate digitală, monitorizare CO2 sau care se folosește de alte tehnologii ce pot revoluționa practicile agricole? Atunci Test Farms 2024 este pentru tine!

Programul ajută startupurile și persoanele fizice cu soluții agritech inovatoare să testeze, să valideze și să-și prezinte produsele și serviciile. Misiunea EIT Food este de a reduce decalajul dintre tehnologia inovatoare și aplicațiile agricole practice, asigurându-se că fermierii au acces la inovații durabile și eficiente.

Înscrie-te în Test Farms și testează-ți soluția în ferme din Polonia, Spania sau Portugalia! Vei primi feedback acționabil din partea fermierilor și a experților locali, iar entitățile din Europa Centrală și de Est pot aplica pentru un ajutor financiar de 3.000 de Euro care să acopere costul participării lor în program.

Înscrierile sunt deschise până pe 6 mai 2024.

RIS Inspire HealthySoil4Life

TeamUp

Ești pasionat de inovație și tehnologie în domeniul agrifood și îți dorești să găsești un co-fondator cu un profil complementar alături de care să creezi un produs care să aducă un plus de valoare acestei industrii? Înscrie-te în TeamUp și întâlnește, după caz, co-fondatorul cu experiență în business sau în tehnologie de care ai nevoie!

TeamUp conectează cei mai buni profesioniști din domeniul tehnologiei cu antreprenorii care au nevoie de ei pentru a-și dezvolta și crește soluțiile și îi sprijină în călătoria lor de a crea împreună proiecte agroalimentare de impact.

Programul de 6 luni identifică, apoi conectează cei mai promițători inovatori cu profiluri compatibile și complementare. TeamUp oferă instrumentele și susținerea necesară pentru a vă construi startupul, inclusiv îndrumare din partea experților, training la cel mai înalt nivel, mentorat, networking și finanțare. Echipele nou-create vor fi susținute în crearea unor relații puternice între co-fondatorii cu scopuri și valori comune.

Înscrierile sunt deschise până pe 6 mai 2024.

RIS Inspire HealthySoil4Life

EIT Food Sales Booster

S-au deschis înscrierile pentru o nouă ediție EIT Food Sales Booster! Dacă ai un startup agrifood și ești pregătit să te extinzi pe alte piețe din Europa, aceasta este oportunitatea potrivită pentru tine. Sales Booster este un program personalizat al EIT Food menit să sprijine startupurile inovatoare din Europa Centrală, de Sud și de Est în a-și atinge obiectivele de creștere.

Programul îți oferă șansa de a-ți crea un plan eficient și realist de internaționalizare, oportunitatea de a explora noi piețe agrifood din Europa, training, coaching și sfaturi din partea experților în domeniu, precum și posibilitatea de a învăța din experiența altor fondatori.

Aplică până pe 10 mai!

RIS Inspire HealthySoil4Life

Oportunități trecute

EIT Food RIS Fellowships

Dacă ești masterand sau doctorand în domeniul agro-alimentar și-ți dorești să acumulezi experiență practică la unele din cele mai importante organizații din industrie în cadrul unui internship plătit, aplică pentru EIT Food RIS Fellowships!

Candidații din programele de master vor avea la dispoziție 1,500€/lună pentru a-și acoperi cheltuielile. Stagiarii vor fi implicați în activități de învățare prin practică, inclusiv proiecte interne și sarcini de zi cu zi la compania gazdă.

Doctoranzii vor primi 2,000€/lună pentru acoperirea cheltuielilor, vor beneficia de lecțiile învățate în activitatea de cercetare și dezvoltare și vor fi încurajați să participe la colaborare industrială în timpul stagiului lor sau să-și înceapă propriul drum în antreprenoriat. Printre oportunități se numără participarea la proiecte de inovare, proiecte de cercetare și dezvoltare conduse de organizațiile gazdă sau proiecte Horizon Europe.

Aplicațiile au fost deschise până pe 24 martie 2024.

RIS Inspire HealthySoil4Life

Romanian Agrifood Startups – 2023

Pe 29 noiembrie, la Radisson Blu Hotel, în cadrul Agrifood Innovation Stage 2023, am lansat Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023, un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food și Microsoft for Startups Founders Hub, care include maparea de startupuri agrifood românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe care conturează viitorul agriculturii moderne. 

Se află la a treia ediție și reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agrifood, menit să faciliteze colaborarea între aceștia și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiză din spațiul local.  

Agrifood Innovation Stage 2023 este un side-event în cadrul evenimentului Românii sunt antreprenori, eveniment care celebrează spiritul antreprenorial românesc.

Agrifood Innovation Stage 2023

Agrifood Innovation Stage 2023

Vino pe 29 noiembrie, la Radisson Blu Hotel, la Agrifood Innovation Stage 2023 ca să afli tot ce e nou în domeniul agro-alimentar și să participi la lansarea Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023!

După două ediții online de succes, anul acesta vom aduce pe scenă două subiecte actuale: importanța siguranței alimentare și strategii de sprijin colaborativ în promovarea tinerilor în agribusiness și vom lansa, de asemenea, Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023, un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food, care include maparea de startupuri agrifood românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe care conturează viitorul agriculturii moderne.

Agrifood Innovation Stage 2023 este un side-event în cadrul evenimentului Românii sunt antreprenori, eveniment care celebrează spiritul antreprenorial românesc.

Agrifood Innovation Stage 2023

Pitch Day Empowering Women in Agrifood 2023

Vino să cunoști finalistele din programul Empowering Women in Agrifood 2023 și să descoperi ideile câștigătoare ale acestei ediții!

După toate sesiunile de pregătire, mentorat și oportunitățile de networking oferite, a sosit marea finală pentru participantele din programul EWA 2023: cele zece antreprenoare vor avea ocazia să își prezinte munca depusă în ultimele șase luni. Acestea vor prezenta ideile de afaceri pe care le-au dezvoltat împreună cu mentorii programului.

Competiția de prezentare va oferi 2 granturi pentru cele mai bune două idei/businessuri, în valoare totală de 15.000 € (locul I – 10.000 € și locul II – 5.000 €).

Completează formularul de înscriere de mai jos și vino în sală la finala EWA 2023! Atenție: locurile sunt limitate. În cazul în care vei fi selectat, vei primi pe e-mail invitația oficială cu toate detaliile despre agendă și participare.

Pitch Day EWA 2023

EIT Food Inspire – HealthySoil4Life

EIT Food Inspire – HealthySoil4Life revine cu o ediție de iarnă a programului!

Cursul și programul online de training sunt dedicate studenților și profesioniștilor din domeniul producției alimentare, procesării și distribuției care își doresc să aducă schimbări durabile în sistemul alimentar, dezvoltându-și în același timp skilluri antreprenoriale în acest sector economic.

Programul se va desfășura între 27 noiembrie și 13 decembrie și îți va oferi un mediu dinamic și susținerea de care ai nevoie ca să îți dezvolți cunoștințele legate de sănătatea solului, practici agricole ecologice, agricultură sustenabil și tehnici de agricultură climatică și ca să înveți cum se îmbină toate acestea cu sănătatea alimentară.

Înscrierile sunt deschise până pe 26 noiembrie.

RIS Inspire HealthySoil4Life

Inspire – Explore Programme

Inspire Explore este un curs dezvoltat de EIT Food care te va ghida pe parcursul a 4 module prin întregul proces al dezvoltării de noi inițiative antreprenoriale: de la identificarea problemei pe care îți propui să o rezolvi, până la finanțarea startupului. Alte teme din curricula de studiu includ: cunoștințe și activități practice de rezolvare a problemelor, gândire critică sau strategii & tehnici de comunicare.

Cursul este dedicat celor care își doresc să transforme sistemul alimentar într-unul echitabil, sănătos și prietenos cu mediul, durează aproximativ 4 ore, este în limba engleză și îl poți parcurge în timpul și ritmul propriu.

Înscrierile sunt deschise tot timpul anului, până pe 31 decembrie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Workshop “Get your start(up) in agrifood”

Dacă ești antreprenor la început de drum ori dacă ai o idee de afacere în agrifood, înscrie-te la workshop! Pe 9 noiembrie, vei învăța cum să faci primii pași și să crești un business sustenabil în domeniu.

Evenimentul este pentru tine dacă:

Ai o idee de afacere în domeniul agroalimentar, vrei să crești afacerea ta aflată la început de drum, îți doreșți acces la o rețea de contacte din zona de business, cercetare și autorități publice, vrei să acumulezi cunoștinte antreprenoriale în mod gratuit, ți-ar plăcea să cunoști și să rămâi în contact cu experți în domeniul agroalimentar, vrei pe viitor să participi într-un program de incubare sau ideație  sau îți dorești pur și simplu să înțelegi ce înseamnă antreprenoriatul în agrifood  . 

Înscrierile au fost deschise până pe 8 noiembrie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Workshop “Sustainability in agrifood”

Dacă ești producător, fermier ori un startup la început de drum în sectorul agroalimentar sau un antreprenor din domeniu interesat de practici sustenabile, înscrie-te la workshop! Pe 12 octombrie, vei afla despre cele mai bune practici privind aspectele tehnice și de reglementare ale practicilor sustenabile în domeniul agroalimentar în România.

Evenimentul este pentru tine dacă:

Ai o afacere în domeniul agroalimentar sau vrei să îți dezvolți afacerea aflată la început de drum, ai nevoie de o rețea de contacte din zona de business, cercetare și autorități publice, vrei să afli despre noi oportunități economice în dezvoltarea și tranziționarea afacerilor în mărci comerciale sustenabile sau vrei să înveți despre cele mai bune practici privind aspectele tehnice și de reglementare ale practicilor sustenabile în domeniul agroalimentar în România.

Înscrierile au fost deschise până pe 11 octombrie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems
 WE Lead Food

Challenge Labs 2023

Challenge Labs este programul de ideație care identifică și găsește posibile soluții pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, cu ajutorul profesioniștilor din domeniu și din industriile complementare.

Câteva din beneficiile programului:

 • Parcurgi metodologii de inovare și design thinking gratuit

 • Cunoști și îți faci conexiuni alături de diverși participanți cu backgrounds multiple în agrifood

 • Iei contact cu experți, antreprenori renumiți și mentori pregătiți din domeniu

 • Îți poți dezvolta o afacere alături de o echipă diversă și pregătită

 • Ai șansa de a participa mai departe în programe de accelerare a afacerii tale sau în programe dedicate sectorului de cercetare și dezvoltare la nivel european

Termenul limită pentru înscrieri este 20 iunie 2023. 

 WE Lead Food

Empowering Women in Agrifood 2023

Ai o afacere agrifood la început de drum sau ai o idee la care ai început să lucrezi? Aplică la a treia ediție EWA și fă primii pași spre dezvoltarea ei! EWA este programul dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar. Dacă vei fi selectată în cadrul său, vei primi sprijin pentru accelerarea ideii sau afacerii tale, vei învăța cum să îți valorifici potențialul și care sunt noțiunile de business de care ai nevoie.

Câteva din beneficiile programului:

 • 5 luni de training-uri gratuite, interactive, acces la platforma internațională dedicată programului, resurse de business și informații despre oportunități în domeniu
 • Mentorat personalizat, în ședințe online individuale, de la experți în business
 • Vei avea posibilitatea să primești o finanțare de până la 15.000 EUR și să descoperi alte programe EIT Food

Termenul limită pentru înscrieri a fost 1 iunie 2023. 

 WE Lead Food

Ask Me Anything – Webinar EWA 2023

Programul Empowering Women in Agrifood și-a deschis înscrierile și este aici să te ajute să îți crești ideea sau afacerea în sectorul agroalimentar!

Dacă vrei să afli mai multe despre program înainte să aplici, să te întâlnești cu alumnii programului și să afli ce beneficii poți obține prin participarea în program, hai alături de noi să îți răspundem la toate întrebările!

În cadrul webinarului am avut-o alături de noi pe Cosmina Dinu – Fondatoare a Fermei de Păsări Pășunate și ROMO: De la Producător direct la Consumator și câștigătoare a ediției 2020 a programului EWA.

Dacă ai ratat discuția din 18 mai, poți urmări înregistrarea mai jos!

Farm to Fork – de la concept la soluții aplicabile

Ești producător sau profesionist din domeniul agroalimentar și vrei să înțelegi mai multe despre ce înseamnă conceptul From farm to fork de la antreprenori care folosesc deja conceptul în propriile afaceri? Înscrie-te la workshop și pe 8 mai vei putea afla mai multe despre acest concept, te vei conecta cu profesioniști din domeniul agroalimentar și vei lucra aplicat alături de aceștia.

De ce să te înscrii

 • Descoperi cele mai noi soluții locale care integrează conceptul from farm to fork

 • Afli care sunt motivele pentru care conceptul este sustenabil și benefic pentru comunități, alături de antreprenori din domeniu

 • Lucrezi împreună cu alți profesioniști ca tine la strategii și noi modele de afacere bazate pe conceptul from farm to fork

 • Descoperi programe de ideație și incubare internaționale, la care poți lua parte în viitor și devii parte din comunitatea EIT Food

Termenul limită pentru înscrieri a fost 4 mai 2023. 

 WE Lead Food

Joburile viitorului în industria agroalimentară

Dacă ești student, masterand sau doctorand sau studiezi într-unul din domeniile agrifood sau adiacente, înscrie-te la workshop! Între 4 – 7 aprilie, vei putea învăța practic cum te pregătești pentru viitoarea ta carieră alături de experți, traineri și companii de renume din industria agroalimentară.

De ce să te înscrii

 • După eveniment, poți primi șansa să fii inclus într-un internship internațional EIT Food

 • Rezolvi business cases alături de un expert în critical thinking și problem solving și experimentezi mediul de lucru într-un spațiu creat pentru tine

 • Îți extinzi rețeaua de cunoștinte cu experți care lucrează în domeniu, dar și antreprenori care au deja o afacere în agrifood

 • Lucrezi aplicat pe Business Model Canvas și înveți cum să gândești ca un antreprenor

 • Îți construiești un plan pentru viitor

 WE Lead Food

Sales Booster

Sales Booster este programul EIT Food care ajută startupurile inovatoare să exploreze și să cucerească noi piețe agrifood.

Câteva din beneficiile programului

 • Îți construiești un plan de extindere internațională

 • Explorezi noi piețe agrifood din Europa și pui baza parteneriatelor pentru creșterea startupului tău

 • Intri în sectorul agrifood sector din altă industrie

 • Beneficiezi de activități-suport personalizate și training din partea experților din industrie (training, coaching și consiliere de specialitate)

 • Îți creezi noi conexiuni și învață de la alți fondatori agrifood care vor să își extindă prezența și vei putea face schimb de experiență cu ceilalți participanți, dar și cu alumni din comunitatea EIT Food

Înscrierile au fost deschise până pe 5 iulie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

TeamUp

TeamUp este un program unic de 6 luni organizat de EIT Food care are ca obiectiv facilitarea partenerierii a doi specialiști, unul în tech, celălalt cu experiență în business, pentru a putea construi împreună afaceri de impact în agrifood. Programul le va pune la dispoziție toate tool-urile și sprijinul necesar pentru a realiza acest lucru – de la training-uri, coaching, newtworking, precum și sprijin financiar. 

Programul TeamUp constă în 4 etape:

 • Înscriere: ca startup early-stage, profesionist în tech sau în business

 • Matchmaking: EIT Food va facilita acest proces și va cauta un co-fondator ideal ca partener

 • Explorare: Etapă de 3 luni în care echipele vor primi training, coachiing și sprijin din partea experților, precum și suma de 2.000 de euro de echipă pentru a-și dezvolta mai departe propunerea de valoare și modelul de business.

 • Absolvire: În această etapă, echipele își vor prezenta concluziile și vor ține un pitch pentru planurile de viitor, iar cele mai promițătoare echipe vor primi și finanțare din partea EIT Food de până la 40.000 de euro.

Înscrierile au fost deschise până pe 9 iunie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Affordable Nutrition Scale-Up Challenge

EIT Food împreună cu Blendhub susțin inițiativa de a face alimentele nutritive și hrănitoare mai accesibile și la prețuri rezonabile pentru cetățenii europeniCei doi parteneri vor oferi către 10 câștigători o serie de servicii în valoare de 25.000 de euro pentru ca aceștia să-și dezvolte și lanseze produsele pe bază de ingrediente sau formule din pudră. Căștigătorii vor putea aplica mai departe pentru finanțări în valoare de 250.000 de euro. 

Cine poate aplica?

Inițiativa se adresează startupurilor și scale-up-urilor din Europa care dezvoltă produsele pe bază de ingrediente sau formule din pudră.

Înscrierile au fost deschise până pe 15 iunie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

RIS CEE Open Innovation Call

EIT Food lansează acest apel pentru consorțiile de organizații eligibile pentru finanțare din partea Horizon Europe care pot trimite propuneri de activități colaborative, menite să aducă soluții și tehnologii inovatoare pe piață în domeniul agrifoodși care se încadrează într-una din cele 6 Zone de Interes ale EIT Food. Activitățile propuse de fiecare consorțiu vor putea fi susținute financiar cu până la maxim 750.000 de euro, iar termenul de implementare nu trebuie să depășească mai mult de 24 de luni de susținere financiară. 

Cine poate aplica?

Pot aplica consorții formate din cel puțin 3 organizații, din 2 țări diferite membre ale Uniunii Europene: Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Latvia, Lituania, Ungaria, Polonia, România, Slovenia sau Slovacia, sau membre asociate Horizon Europe: Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia sau Ucraina.

Înscrierile au fost deschise până pe 19 iunie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Supernovas | Women2Invest

Oportunitate de învățare pentru femei cu studii din domenii precum știință, tehnologie, inginerie, arte sau matematică, să își înceapă o carieră în domeniul investițiilor early-stage și prin care se pot conecta cu diverse echipe de investitori (venture capital, venture capital corporativ sau unități de investiții corporative).

Programul oferă training-uri de dezvoltare a competențelor, conectare cu diverși actori din zona de investiții, precum și oportunități de interviuri pentru internship-uri în acest domeniu.

Cine poate aplica?

Oportunitatea se adresează femeilor cu studii din domenii precum știință, tehnologie, inginerie, arte sau matematică, să își înceapă o carieră în domeniul investițiilor early-stage.

Înscrierile au fost deschise până pe 15 iunie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

InfraBooster Foundation

Un program modular de training pentru reprezentanți ai organizațiilor științifice care dețin infrastructuri de cercetare. Acest program oferă oportunitatea de creștere a competențelor acestora și oferă susținere în design-ul serviciilor bazate pe infrastructură care pot fi puse la dispoziția companiilor.

Cine poate aplica?

Reprezentanți ai organizațiilor științifice care dețin instrumente de cercetare, echipamente de laborator, software și baze de date în scopuri de cercetare și care pot fi de folos unor parteneri industriali care pot beneficia de accesul la această infrastructură. Cursul contribuie cu informații teoretice complete și relevante pentru domeniul cercetării, dezvoltarea de abilități și competențe aplicate, lucru pe studii de caz concrete.

Programul se va desfășura în limba engleză și are loc online, timp de 2 zile consecutive (19 – 20 aprilie 2023).

Înscrierile au fost deschise până pe 6 iunie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

EIT Food InfraBooster Practitioner

InfraBooster Practitioner este cel de-al doilea nivel de module educaționale InfraBooster care ajută la o mai bună înțelegere a avantajului competitiv al infrastructurilor de cercetare, la construirea serviciilor inovatoare bazate pe infrastructură, precum și la identificarea potențialilor parteneri industriali. Acest modul practic ajută la pregătirea strategiilor de marketing care evidențiază diferențiatorii și beneficiile importante pentru clienții-țintă, la înțelegerea nevoilor specifice ale industriilor / companiilor, identificarea de potențiali clienții și la inițierea proceselor de vânzare a serviciilor.

Cine poate aplica?

Oportunitatea se adresează reprezentanților organizațiilor științifice care dețin instrumente de cercetare – speciliști în marketing, business development, oameni de știință sau experți în tehnologia de transfer, în echipe de 3-4 persoane. Important: unul din membrii echipei trebuie să fi trecut și absolvit programul InfraBooster Foundation din lunile aprilie, mai, iunie sau iulie. Membrii din lista scurtă dar care nu au trecut prin cursul InfraBooster Foundation, trebuie să participe la un training dedicat pe 28 septembrie 2023. ca primă condiție să fie acceptați mai departe în acest modul. Cursul va fi livrat în sesiuni online, în limba engleză.

Înscrierile au fost deschise până pe 14 septembrie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

EIT Food InfraBooster Government Executive Academy

InfraBooster Government Executive Academy este programul de training dedicat reprezentanților sectorului public livrat de Facultatea de Management a Universității din Varșovia. Scopul programului este acela de a întări cunoștințele participanților legate de inovație, reglementările din sectoarele în care lucrează și de modul în care pot gestiona provocările societale de pe tot cuprinsul Europei.

Academia este un program de creștere a capacităților menit să ofere mai multe detalii despre provocările ce țin de strategiile de specializare inteligentă pentru cercetare și inovare, dar și despre reglementările din sectoare-cheie.

Academia își propune de asemenea să-i învețe pe participanți cum să profite de infrastructurile de cercetare susținute de autoritățile naționale și regionale, cu accent pe întărirea colaborării dintre știință și industrie.

Înscrierile au fost deschise până pe 16 octombrie.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Inspire – Digital Technologies in the Food System

Digital Technologies in the Food System este un curs de 3 săptămâni dezvoltat de EIT Food, în colaborare cu ministere și instituții de prestigiu, care te va ajuta să: 

 • Înțelegi mai bine provocările din sistemul alimentar
 • Explorezi și evaluezi critic diferitele tehnologii digitale care pot transforma sectorul alimentar
 • Transformi inovațiile în soluții de afaceri fezabile pentru sectorul agroalimentar
 • Gândești dincolo de granițe și explorează și generează sistematic idei noi, răspunzând provocărilor actuale și viitoare din cadrul sistemului alimentar

Cursul este dedicat celor care își doresc să transforme sistemul nostru alimentar într-unul echitabil, sănătos și prietenos cu mediul și se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

WE Lead Food

Programul WE Lead Food creează un mediu-suport în care femeile aflate în poziții de conducere în sistemul alimentar se pot dezvolta și se pot lăsa inspirate de alte femei-lider din întregul lanț de valoare, ceea ce le permite să obțină know-how și insighturi din alte părți ale industriei în care activează și la care altfel nu ar avea acces. Programul va avea loc online pe durata a 8 săptămâni și se va desfășura în perioada Octombrie – Noiembrie 2023.

Cine poate aplica?

Oportunitatea se adresează femeilor care ocupă sau au ocupat în trecut o poziție de leadership în domeniul sistemelor alimentare și care sunt pasionate de transformarea acestui domeniu și sunt în același timp interesate și de inovație. 

Înscrierile au fost deschise până pe 31 august 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Test Farms

Programul oferă antreprenorilor și startupurilor din domeniul agri-food și agri-tech posibilitatea de a se conecta cu un fermier alături de care să-și poată testa soluția pe teren. Astfel, EIT Food își propune să ajute la validarea ideilor inovatoare din domeniu și la testarea produselor și serviciilor, oferind de asemenea participanților oportunitatea să le prezinte în fața clienților și investitorilor.

Cine poate aplica? Antreprenorii sau IMM-urile înregistrate cu cel mult 5 ani înainte de data aplicării din statele incluse în Schema de Inovare Regională (RIS) a EIT.

Printre beneficii: Startupurile din țările RIS înscrise în program pot aplica pentru un ajutor financiar de până la 4.000 EUR care să acopere costurile participării în activitățile cuprinse în program.

Înscrierile au fost deschise până pe 8 mai 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

EIT RIS Fellowships AL

Programul EIT RIS Fellowhsips AL oferă studenților, absolvenților și tinerilor antreprenori din industria alimentară ocazia de a-și pune în practică cunoștințele teoretice dobândite și să deprindă noi aptitudini în cadrul unui internship plătit de 3-6 luni.

Cine poate aplica?

Studenți, absolvenți și tineri antreprenori care își doresc să obțină experiență practică în industria alimentară.

Printre beneficii: matching precis între candidați și ariile de internship, dezvoltarea capacității de problem solving și a gândirii critice, până la 1.500 de euro grant (Fellowships) – 2.000 de euro (Talents) grant, mentorat din partea unora dintre cei mai importanți experți în domeniu, îmbunătățirea CV-ului și networking cu profesioniști din agrifood, studenți și cercetători din alte regiuni EIT RIS (Regional Innovation Scheme).

Înscrierile au fost deschise până pe 16 aprilie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Seedbed Incubator

Program de 4-6 luni care are ca scop transformarea inovațiilor bazate pe știință și tehnologie, care pot contribui la rezolvarea provocărilor globale legate de sistemul alimentar, în afaceri validate de piață. Toate echipele sau startupurile nou formate în cadrul acestui program vor primi suport din partea experților și business coachilor din domeniul, finanțare și acces la ecosistemul EIT Food pentru a-și testa piața cu potențialii clienți sau utilizatori finali.

Cine poate aplica?

Cercetători sau antreprenori aspiranți care caută să-și valideze ideea. În program pot aplica echipe de proiect sau companii înființate legal, formate obligatoriu din 2 persoane cu competențe complementare și cu cel puțin una din acestea să fie rezident într-o țară europeană.

Programul oferă 7.000 de euro finanțare (equity-free) și posibilitatea de a aplica la Seedbed+ și EIT Food Impact Fund de unde pot obține până la 10.000 de euro pentru a-și crește proiectele cu potențial de dezvoltare accelerată.   

Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor a fost 29 martie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

EIT Food Accelerator Network

Program de 3 luni care urmărește să accelereze dezvoltarea inovațiilor agrifood pentru rezolvarea provocărilor globale în agrifood, prin educarea și creșterea capabilităților fondatorilor prin mentorat, coaching, conectarea cu comunități globale și dezvoltarea de parteneriate din sfera inovației în agrifood. 

Cine poate aplica?

Startupuri din domeniul agritech aflate în etapa pre-seed, care dețin indicatori de tracțiune, în căutare de validare a tehnologiei deținute și accelerare a business-ului.  În perioada mai – noiembrie, cele până la 60 de echipe selectate vor participa la diverse module de training-uri (commercial readiness, investment readiness, coaching) într-unul din hub-urile fizice partenere și se vor putea conecta cu diverse corporații și investitori.

Programul oferă până la 1.500 de euro (equity-free) susținere financiară și posibilitatea de a aplica la EIT Food Impact Fund, unde poți obține până la 500.000 de euro investiție. 

Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor a fost 29 martie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

RisingFoodStars (RFS)

Rețeaua RisingFoodStars (RFS) permite business-urilor agroalimentare de succes să treacă la nivelul următor, la extinderea pe piațe internaționale. Această rețea este potrivită business-urilor inovatoare și permite membrilor săi să participe ca parteneri la toate activitățile EIT Food, precum: Matchmaking, Expunere, Comunitate de Investitori, Tracțiune, Scaleup support, participarea în diverse proiecte finanțate parțial ca membru într-un consorțiu de experți și academicieni din domeniul agrifood.

Cine poate aplica?

Pot aplica companii mici, la început de drum în domeniul agroalimentar, cu activitate într-una din ariile de interes ale EIT Food, care au clienți plătitori și potențial comercial.

Ca membru al acestui network ai acces la peste 30 de investitori de top și poți obține și până la 500.000 de euro investiție din partea EIT Food Impact Fund prin semnarea unui Agreement. 

Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor a fost 29 martie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Resurse utile

EIT FOOD RIS3 GUIDEBOOK 

Ghidul RIS3 dedicat Strategiilor de Specializare Smart și dezvoltat de către EIT Food și RIS Policy Council,  își propune să ajute atât autorii de politici publice, cât si actorii locali și regionali să navigheze mai ușor complexitatea subiectului „policy making”, conceptelor, trendurilor și inițiativelor noi legate de RIS3.

Descarcă mai jos în mod gratuit ghidul complet dacă vrei să înțelegi mai bine ce sunt strategiile S3 (Strategiile de Specializare Smart) și S4 (Strategiile de Specializare Sustenabile și Smart) și pentru a crea conexiuni între cele 2 părți.

Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report 2022

Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report este un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food și Microsoft.

Raportul include maparea de startupuri tech românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe tech care conturează viitorul agriculturii moderne.

Cultivating Our Climate Report 2022

Raportul Cultivating our Climate, realizat de EIT Food împreună cu Deloitte, are scopul de a prezenta strategii de business și bune practici care să ajute companiile din sectorul agro-alimentar să reducă emisiile de gaze cu efect de seră asociate activității lor.

În paginile raportului vei găsi un sumar scurt și clar al principalelor instrumente legale care își propun să contribuie la scăderea gazelor cu efect de seră din sectorul agrifood, informații despre atitudinea consumatorilor în legătură cu schimbările climatice și cu tranziția verde în Europa Centrală și de Est și, de asemenea, 5 studii de caz având în centrul lor companii din Polonia, Serbia și România care deja implementează măsuri de reducere a gazelor cu efect de seră.

Cultivating Our Climate Report 2022

Centralizator de resurse | Insighturi din grupurile de învățare Agrifood Innovation Summit 2021

Pe 26 mai, în cadrul Agrifood Innovation Summit 2021, peste 20 de profesioniști din domeniul alimentar au împărtășit resurse, provocări și bune practici într-un format de grupuri de învățare. Dacă ești curios să afli care au fost subiectele discutate, poți parcurge mai jos cele mai importante puncte din întâlnire.

Participanții au fost implicați în 4 grupuri de lucru cu tematici diferite:

Agricultură sustenabilă
Nutriție personalizată
Sisteme alimentare circulare
Trasabilitate digitală

Detalii contact

Adresă de mail: eitfoodhub@impacthub.ro

Adresă de corespondență: Strada Tudor Arghezi, număr 8-10, București

Rămâi conectat!

Vrei să primești vești despre oportunitățile EIT Food? Abonează-te la newsletter!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

European Institute of Innovation & Technology (EIT)

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. 

Despre activitatea EIT poți afla mai multe pe site-ul general sau site-ul dedicat, accesibil în mai multe limbi (inclusiv în română). Dacă ești interesat de activitățile EIT RIS, poți accesa acest link pentru informații despre schema regională de inovare

EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.