Îmbunătățim industria agroalimentară împreună

EIT Food Hub Romania

Impact Hub Bucharest reprezintă EIT Food în România, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar. Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub în România este de a sprijini inovatorii și antreprenorii, de a organiza training-uri și conferințe pentru studenți, antreprenori, instituții, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar.

În curând vom anunța primele oportunități din 2023 dedicate antreprenorilor & profesioniștilor din agrifood! Urmărește pagina și abonează-te la newsletterul EIT Food Hub România!

Oportunități actuale

Joburile viitorului în industria agroalimentară

Dacă ești student, masterand sau doctorand sau studiezi într-unul din domeniile agrifood sau adiacente, înscrie-te la workshop! Între 4 – 7 aprilie, vei putea învăța practic cum te pregătești pentru viitoarea ta carieră alături de experți, traineri și companii de renume din industria agroalimentară.

De ce să te înscrii

  • După eveniment, poți primi șansa să fii inclus într-un internship internațional EIT Food

  • Rezolvi business cases alături de un expert în critical thinking și problem solving și experimentezi mediul de lucru într-un spațiu creat pentru tine

  • Îți extinzi rețeaua de cunoștinte cu experți care lucrează în domeniu, dar și antreprenori care au deja o afacere în agrifood

  • Lucrezi aplicat pe Business Model Canvas și înveți cum să gândești ca un antreprenor

  • Îți construiești un plan pentru viitor

 WE Lead Food

Seedbed Incubator

Program de 4-6 luni care are ca scop transformarea inovațiilor bazate pe știință și tehnologie, care pot contribui la rezolvarea provocărilor globale legate de sistemul alimentar, în afaceri validate de piață. Toate echipele sau startupurile nou formate în cadrul acestui program vor primi suport din partea experților și business coachilor din domeniul, finanțare și acces la ecosistemul EIT Food pentru a-și testa piața cu potențialii clienți sau utilizatori finali.

Cine poate aplica?

Cercetători sau antreprenori aspiranți care caută să-și valideze ideea. În program pot aplica echipe de proiect sau companii înființate legal, formate obligatoriu din 2 persoane cu competențe complementare și cu cel puțin una din acestea să fie rezident într-o țară europeană.

Programul oferă 7.000 de euro finanțare (equity-free) și posibilitatea de a aplica la Seedbed+ și EIT Food Impact Fund de unde pot obține până la 10.000 de euro pentru a-și crește proiectele cu potențial de dezvoltare accelerată.   

Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor este 26 martie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

EIT Food Accelerator Network

Program de 3 luni care urmărește să accelereze dezvoltarea inovațiilor agrifood pentru rezolvarea provocărilor globale în agrifood, prin educarea și creșterea capabilităților fondatorilor prin mentorat, coaching, conectarea cu comunități globale și dezvoltarea de parteneriate din sfera inovației în agrifood. 

Cine poate aplica?

Startupuri din domeniul agritech aflate în etapa pre-seed, care dețin indicatori de tracțiune, în căutare de validare a tehnologiei deținute și accelerare a business-ului.  În perioada mai – noiembrie, cele până la 60 de echipe selectate vor participa la diverse module de training-uri (commercial readiness, investment readiness, coaching) într-unul din hub-urile fizice partenere și se vor putea conecta cu diverse corporații și investitori.

Programul oferă până la 1.500 de euro (equity-free) susținere financiară și posibilitatea de a aplica la EIT Food Impact Fund, unde poți obține până la 500.000 de euro investiție. 

Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor este 26 martie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

RisingFoodStars (RFS)

Rețeaua RisingFoodStars (RFS) permite business-urilor agroalimentare de succes să treacă la nivelul următor, la extinderea pe piațe internaționale. Această rețea este potrivită business-urilor inovatoare și permite membrilor săi să participe ca parteneri la toate activitățile EIT Food, precum: Matchmaking, Expunere, Comunitate de Investitori, Tracțiune, Scaleup support, participarea în diverse proiecte finanțate parțial ca membru într-un consorțiu de experți și academicieni din domeniul agrifood.

Cine poate aplica?

Pot aplica companii mici, la început de drum în domeniul agroalimentar, cu activitate într-una din ariile de interes ale EIT Food, care au clienți plătitori și potențial comercial.

Ca membru al acestui network ai acces la peste 30 de investitori de top și poți obține și până la 500.000 de euro investiție din partea EIT Food Impact Fund prin semnarea unui Agreement. 

Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor este 26 martie 2023. 

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

EIT RIS Fellowships AL

Programul EIT RIS Fellowhsips AL oferă studenților, absolvenților și tinerilor antreprenori din industria alimentară ocazia de a-și pune în practică cunoștințele teoretice dobândite și să deprindă noi aptitudini în cadrul unui internship plătit de 3-6 luni.

Cine poate aplica?

Studenți, absolvenți și tineri antreprenori care își doresc să obțină experiență practică în industria alimentară.

Printre beneficii: matching precis între candidați și ariile de internship, dezvoltarea capacității de problem solving și a gândirii critice, până la 1.500 de euro grant (Fellowships) – 2.000 de euro (Talents) grant, mentorat din partea unora dintre cei mai importanți experți în domeniu, îmbunătățirea CV-ului și networking cu profesioniști din agrifood, studenți și cercetători din alte regiuni EIT RIS (Regional Innovation Scheme).

Înscrierile au fost extinse până pe 16 aprilie. Activitățile vor începe din luna decembrie 2023.

RIS Inspire - New technologies to manage food ecosystems

Resurse utile

Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report 2022

Romanian Agrifood Tech Startups Overview Report este un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu realizat de Impact Hub Bucharest și Activize în parteneriat cu EIT Food și Microsoft.

Raportul include maparea de startupuri tech românești implicate în inovația industriei și cele mai importante tendințe tech care conturează viitorul agriculturii moderne.

Cultivating Our Climate Report 2022

Raportul Cultivating our Climate, realizat de EIT Food împreună cu Deloitte, are scopul de a prezenta strategii de business și bune practici care să ajute companiile din sectorul agro-alimentar să reducă emisiile de gaze cu efect de seră asociate activității lor.

În paginile raportului vei găsi un sumar scurt și clar al principalelor instrumente legale care își propun să contribuie la scăderea gazelor cu efect de seră din sectorul agrifood, informații despre atitudinea consumatorilor în legătură cu schimbările climatice și cu tranziția verde în Europa Centrală și de Est și, de asemenea, 5 studii de caz având în centrul lor companii din Polonia, Serbia și România care deja implementează măsuri de reducere a gazelor cu efect de seră.

Cultivating Our Climate Report 2022

Centralizator de resurse | Insighturi din grupurile de învățare Agrifood Innovation Summit 2021

Pe 26 mai, în cadrul Agrifood Innovation Summit 2021, peste 20 de profesioniști din domeniul alimentar au împărtășit resurse, provocări și bune practici într-un format de grupuri de învățare. Dacă ești curios să afli care au fost subiectele discutate, poți parcurge mai jos cele mai importante puncte din întâlnire.

Participanții au fost implicați în 4 grupuri de lucru cu tematici diferite:

Agricultură sustenabilă
Nutriție personalizată
Sisteme alimentare circulare
Trasabilitate digitală

Detalii contact

Adresă de mail: eitfoodhub@impacthub.ro

Adresă de corespondență: Strada Tudor Arghezi, număr 8-10, București

Rămâi conectat!

Vrei să primești vești despre oportunitățile EIT Food? Abonează-te la newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

European Institute of Innovation & Technology (EIT)

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. 

Despre activitatea EIT poți afla mai multe pe site-ul general sau site-ul dedicat, accesibil în mai multe limbi (inclusiv în română). Dacă ești interesat de activitățile EIT RIS, poți accesa acest link pentru informații despre schema regională de inovare

EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.