EIC Info Day – Financing for scale up breakthrough technologies and game changing innovations: EIC Accelerator

Eveniment, 11 aprilie 2024, 09:00 – 13:30, Impact Hub Bucharest

Evenimentul este organizat de Măgurele Science Park și Impact Hub Bucharest și este dedicat startupurilor și IMM-urilor care au un produs, serviciu sau model de afaceri inovator care ar putea crea noi piețe sau care are potențialul de a schimba regulile jocului pe cele deja existente atât în Europa, cât și în restul lumii.

Această oportunitate este deschisă celor care au ambiția și dorința de a se extinde exponențial și care caută finanțare substanțială, însă întâmpină dificultăți în a convinge investitorii privați să se implice în afacerea lor.

Dacă te recunoști în cele de mai sus și, în plus, navighezi prin numeroasele fonduri de investiții și programe de finanțare fără a ști de unde să începi, atunci această sesiune de informare este punctul de pornire perfect!

Află mai multe despre oportunitățile disponibile prin EIC Accelerator, programul de finanțare pentru startupuri cu afaceri din domeniul tehnologiei din cadrul HORIZON Europe, și despre serviciile de suport pe care le poți accesa pentru a te asigura că primești finanțarea de care ai nevoie.

Evenimentul va oferi întregului public interesat oportunitatea de a afla diferite puncte de vedere și abordări despre potențialul acces la finanțare și oportunitățile de investiții disponibile și se va încheia cu o sesiune de Q&A în cadrul căreia vei putea afla răspunsul la întrebările cele mai relevante pentru tine.

Oportunități de internaționalizare pentru companiile din București-Ilfov și Muntenia, prin EEN

Sprijin pentru scalare, finanțare și stabilirea de parteneriate
Dacă ești antreprenor și compania ta este înregistrată în București-Ilfov și Muntenia, poți accesa oportunități de scalare și consolidare a poziției tale în piață, prin intermediul proiectului PROSME, dezvoltat de Rețeaua europeană Enterprise Europe Network.

PROSME sprijină companiile mici și mijlocii (IMM-urile) să devină mai reziliente, sustenabile din punct de vedere economic, social și de mediu și să își crească potențialul de inovare, așa încât să fie competitive pe piețele regionale și globale.

Impact Hub Bucharest este partener in acest proiect, gestionat de un consorțiu de 14 organizații cu experiență vastă în sprijinirea antreprenorilor români și coordonat de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov.

În cadrul proiectului, rolul nostru este să oferim companiilor sprijin și un cadru pentru dezvoltarea unor noi modele de business, prin:

  • consiliere pe teme de sustenabilitate, inovare, digitalizare sau pentru accesarea programelor europene de finanțare, inclusiv pentru cercetare-dezvoltare și inovare;
  • asistență pentru identificarea de parteneri europeni și internaționali de afaceri sau proiecte de dezvoltare;
  • educație antreprenorială și informare privind oportunitățile curente.

Vrei să intri în legătură cu noi? Scrie-ne la incubation@impacthub.ro!

Despre Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network este inițiativa Uniunii Europene și cea mai mare rețea care sprijină IMM-urile să inoveze și să își dezvolte activitatea pe alte piețe, prin servicii specializate acordate experți din cadrul a peste 600 de centre în UE, cu expertiză specifică.

Toate serviciile sunt gratuite și personalizate, iar pentru accesarea lor, companiile trebuie să intre în legătură cu un centru EEN. Descoperă mai jos ce tip de sprijin oferă EEN!

Internaționalizare

Dacă ți-ai propus să îți extinzi activitatea și în alte țări, EEN te poate ajuta să identifici noi oportunități de afaceri și posibili parteneri.

În plus, îți oferă informații legate de piețele în creștere și cum le poți accesa, dar și de condițiile locale pentru antreprenori – de la legislație, la taxe.

Acest sprijin vizează țările Uniunii Europene, dar și alte 80 de țări cu care UE a încheiat acorduri comerciale.

De asemenea, te poți promova prin intermediul bazei de date EEN – aici îți poți înregistra oferta în mod gratuit și poți găsi oportunități de business sau de parteneriate.

Sprijin în cadrul Pieței Unice

Piața Unică Europeană este una dintre cele mai importante realizări ale Uniunii Europene.

Enterprise Europe Network furnizează servicii de consultanță specializată, care ajută companiile să își construiască planurile de dezvoltare fără să mai fie împiedicate de obstacole care țin de marcaje, legislație și drepturi de autor.

Practic, rețeaua oferă în mod gratuit companiilor toate informațiile pe care acestea trebuie să le știe despre legislație și proceduri economice punctuale, dar și condiții de participare la licitații publice internaționale.

Arii de acțiune

În definiția folosită de EEN, ”inovarea este definita ca implementarea unui produs, proces sau serviciu nou ori semnificativ îmbunătățit”.

În acest sens, Enterprise Europe Network sprijină IMM-urile inovative prin metode de evaluare a capacității tehnologice sau a nevoilor din această arie și identificarea de tehnologii, procese și expertize inovative.

Transferul tehnologic presupune introducerea rapidă a tehnologiilor și proceselor inovatoare în economie, pentru ca ele să sprijine dezvoltarea pieței. În acest scop, EEN oferă servicii de intermediere între cererea si oferta de tehnologie publicată în baza de date centralizata a Rețelei.

Acces la finanțare

Dacă ești în căutare de surse de finanțare și vrei să înțelegi care sunt oportunitățile disponibile pentru industria ta și ce condiții sunt necesare pentru accesarea lor, EEN te ajută să le identifici pe cele potrivite.

De asemenea, poate oferi clarificări pe parcursul procesului de aplicare sau te poate sprijini în găsirea de parteneri pentru depunerea aplicației.

Sustenabilitate și reziliență

Experții EEN te pot ajuta să optimizezi felul în care funcționează în acest moment afacerea ta și să găsești noi modele de business, mai sustenabile și mai reziliente.

 

Digitalizare

Dacă vrei să incluzi în afacerea ta toate beneficiile aduse de digitalizare sau vrei să dezvolți în organizația ta propriile produse și servicii digitale, EEN te ajută să îți adaptezi procesele.

În plus, îți oferă sprijin despre cum să găsești sau să construiești soluțiile potrivite pentru tine, adaptate industriei din care faci parte.

Urmărește EEN și pe Social Media!
Organizatori
Despre Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network este inițiativa Uniunii Europene și cea mai mare rețea care sprijină IMM-urile să inoveze și să își dezvolte activitatea pe alte piețe, prin servicii specializate acordate experți din cadrul a peste 600 de centre în UE, cu expertiză specifică.

PROSME

Proiectul Promoting SMEs through Enterprise Europe Network” (PROSME), este finanțat în cadrul Programului Piața Unică.

Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.