Black Sea ClimAccelerator 2021 Demo Day

Demo Day Romania ClimAccelerator 2023!

7 Decembrie | 18:00 | Online

Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator pentru startupuri tech cu impact asupra mediului în România. După succesul celor 2 ediții anterioare, organizate la nivel regional, Romania ClimAccelerator 2023 s-a încheiat pe 7 decembrie, cu evenimentul Demo Day.

După workshop-uri de modelare de business, marketing, vânzări, management financiar, consultanță de business și pregătire pentru investiții, mentorat individual, sesiuni de pitching și evenimente concentrate pe extinderea și creșterea businessului, 10 startupuri selectate în program la categoria MVP și-au prezentat soluțiile în fața publicului și a actorilor cheie din ecosistem.

Programul Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom.

Descoperă startupurile din categoria MVP care și-au prezentat soluțiile

Lansare Romanian Green Startups – Overview Report 2023

De asemenea, în cadrul evenimentului, am lansat Romanian Green Startups – Overview Report 2023, un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest, Activize și Spherik în parteneriat cu OMV Petrom, Raiffeisen Bank și susținut de EIT Climate KIC, care include maparea de startupuri verzi românești, organizațiile care le susțin și inițiativele regionale care pot accelera tranziția catre o societate neutră din punct de vedere climatic.

Raportul se află la a 3-a ediție și reprezintă un instrument util pentru antreprenori și alți inovatori interesați de sectorul verde și oferă o viziune mai largă asupra ecosistemului verde regional, tendințele și provocările, punctele forte și nevoile sale. Integrează și o listă de resurse, oportunități și inițiative, împreună cu opiniile investitorilor și antreprenorilor.

În raport se regăsesc și informatii legate de principalele inițiative de mediu și climă din Europa, oportunitățile pe care le oferă, politicile de sprijin ale Uniunii Europene, principalele acorduri și propuneri pe această temă.

Romania ClimAccelerator este finalist la CESA

Romania ClimAccelerator este finalist în cadrul Central European Startup Awards (CESA), la categoria Best Accelerator Program.

CESA – Central European Startup Awards, parte din Global Startup Awards, recunoaște și celebrează an de an viziunile celor curajoși care visează cu îndrăzneală și contribuie la dezvoltarea viitorului nostru. Global Startup Awards reunește cele mai inovatoare idei și minți creative din 10 regiuni, 105 țări din Europa, Asia și Africa, pentru a celebra spiritul antreprenorial, a inspira, stimula și recunoaște antreprenoriatul și ecosistemele dinamice ale startupurilor.

Susține și tu programul Romania ClimAccelerator cu un vot! Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 25 ianuarie 2024.

Agenda evenimentului

18:00 – 18:05 | Deschidere eveniment

Speaker: Alex Glod, Moderator

18:05 – 18:45 | Panel Green Startups Ecosystem în România

Speakers:

18:45 – 19:20 | Pitch-uri soluții participante (Kolecto | DigIT | Sigad | ExpertGES.ro | ZĂ KUP – Simply re-use-it)

19:20 – 19:40 | Pauză

19:40 – 20:10 | Pitch-uri soluții participante ( MASAP | Horeca Orders | R3D.eco | InnoWatt.ro | Smart Manole)

20:10 – 20:25 | Keynote speech – Diana Enăchescu @ Co-Founder Vintello (startup participant în ediția Romania ClimAccelerator 2022)

20:25 – 20:30 | Închidere eveniment

Cum a fost la Demo Day Romania ClimAccelerator 2023

Speakeri

Christian-Daube-Black-Sea-ClimAccelerator-2021

Raluca Grigore

Programs Operations Manager @ Impact Hub Bucharest

Raluca-Nicolescu-Black-Sea-Clim-Accelerator-2021

Alina Stoenescu

Department Manager Business Development @ OMV Petrom

Daniel-Matei

Emilian Crețu

Stream Lead, Digital Banking SME @ Raiffeisen Bank

Christian-Daube-Black-Sea-ClimAccelerator-2021

Diana Enăchescu

Co-Founder @ Vintello

Daniel-Matei

Mircea Vădan

Managing Partner @ Activize

Daniel-Matei

Alex Glod

Senior trainer & Președinte AIESEC Alumni România

Parteneri principali

Raiffeisen-Bank-Black-Sea-ClimAccelerator-2021

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.

Raiffeisen-Bank-Black-Sea-ClimAccelerator-2021

OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom. Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

Organizatori

EIT Climate KIC

EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.