Members Spotlight
Este locul în care poți cunoaște membri din comunitatea Impact Hub
Impact Hub Bucharest e un spațiu fizic. După ce alegi însă să aparții, se transformă într-un pretext pentru conectare, colaborare, socializare, inspirație, învățare, productivitate sau doar liniște.
Comunitatea, așa cum o vedem noi, este acest cadru pe care îl punem la dispoziție membrilor noștri cu scopul de a se dezvolta și de a-și urma propriile vise. Este locul în care s-au închegat prietenii, parteneriate, colaborări și diverse inițiative care acum sunt operaționale și chiar profitabile. Este locul în care se întâlnesc freelancers, consultanți, antreprenori, specialiști din domenii diverse și echipe mai mari sau mai mici. Este locul în care se nasc poveștile și se cresc ideile.
Te invităm să cunoști oamenii care formează comunitatea.
Pe cine cunoști săptămâna asta:
Teodora Rădulescu
Am povestit cu Teodora Rădulescu despre ce înseamnă să fii CEO la 31 de ani, despre cultura organizațională din cadrul Bookster și despre motivația ce stă în spatele echipei ei când vine vorba de răspândirea obiceiului lecturii.
Teodora este o persoană cu deschidere și empatie către oameni, în special către echipa ei. Crede că viața este despre a deveni constant cea mai bună variantă a noastră, indiferent de ce ar însemna acest lucru pentru noi. Când vine vorba de lectură, cărțile au un rol foarte important în evoluția Teodorei ca om: ‘’ Dacă vreau să fiu un profesionist mai bun sau un iubitor de plante mai bun, cu ajutorul cărților, îmi găsesc informația necesară și motivația’’. Susține că cititul este singura armă ce ne ajută la dezvoltarea intelectului după terminarea studiilor, mai ales în tranziția spre cercul muncii.
Impact Hub ne îndeamnă la creativitate și este un mediu în care putem fi noi înșine, oamenii de la Bookster. Ne simțim ca acasă.

Descoperă poveștile din comunitate:
În comparație cu momentele din copilărie, când, în orașul natal, nu exista nicio librărie din care să își cumpere cărțile dorite, acum a ajuns să conducă o echipă ce facilitează accesul la peste 113.000 de lecturi fizice sau în varianta online. Bookster: cei ce ne ușurează nouă, cititorilor, accesul la cărți, articole și videoclipuri informative, este un serviciu prezent în majoritatea companiilor mijlocii și mari din țară, facilitând până în prezent peste 5 milioane de împrumuturi.
Pasionată de antreprenoriat și marketing încă din studenție, Teodora s-a format ca profesionist lucrând în diferite arii ale marketingului (trade, design). Și-a început parcursul profesional în cadrul companiei Bookster acum aproximativ 6 ani, în cadrul departamentului de marketing. Prin perseverență și pasiune, a ajuns să coordoneze jumătatea de business ce se ocupă de experiența abonaților (campaniile de încurajare a lecturii si procesele de retenție a abonaților). În urmă cu un an jumătate și-a asumat o responsabilitate ce a venit natural către ea, aceea de a deveni CEO-ul Bookster. ‘’ Mă consider o persoană care are de învățat multe lucruri în arii diferite, și sper să nu mă opresc niciodată din învățat.’’
Etichetată drept cea mai veselă echipă de la Impact Hub Universitate, am vrut să aflăm ce este diferit în cultura organizațională de la Bookster. Astfel, ni s-a confirmat faptul că procesul de recrutare din cadrul companiei este puțin mai complex și poate dura o perioadă îndelungată de timp, deoarece își doresc în echipă doar oameni cu care împart aceleași valori. Unul dintre aceste principii este oferirea feedback–ului către colegi cu blândețe, cu accent pe mesajul pozitiv. ‘’Cultura noastră este atât de bine înrădăcinată, încât atunci când un membru al echipei este nefocusat, ceilalți îl ajuta să revină la obiectivele sale”. Pentru a fi un coechipier bun la Bookster, trebuie să îți placă să citești, să te dezvolți și să ai curajul să încerci. Bookster a construit un cadru în care este în regulă să greșești, principiu rar întâlnit în companii.

Teodora se bazează foarte mult pe contribuția colegilor ei, o echipă alături de care a învățat și a evoluat. ‘’Mi-ar plăcea să cred că le dau oamenilor motivația de a face lucrurile mai bine prin feedback-ul pe care îl dau, iar asta le dă încredere în forțele lor’’. Pentru ea, succesul stă în balansarea vieții profesionale și personale. Este adepta rutinei dar și a provocărilor, ceea ce o ajută în evoluția profesională. Aplică lucrurile ce le învață la birou acasă, și viceversa. Bineînțeles, îi place mult să citească. Zilnic, toată echipa (da, inclusiv CEO-ul), au o pauză de lectură de 30 de minute, ce îi ajută mult și la productivitate pentru partea a doua a zilei.
‘’Noi nu credem că există oameni cărora nu le place să citească, ci oameni ce nu au găsit încă lecturile potrivite pentru ei. ‘’
Echipa Bookster abordează un model de muncă de tip hibrid, fără a impune angajaților frecvența unei prezențe fizice la birou, echipa variind între munca de acasă și munca de la Impact Hub Universitate. După pandemie, renunțând la biroul lor central, au căutat pentru o perioadă îndelungată un hub de coworking ce să le inspire creativitate. De aproximativ 2 ani sunt membri în comunitatea Impact Hub, spațiu unde se regăsesc pentru a pune la cale planurile de viitor și pentru a oferi membrilor Bookster o experiență completă. Ca și atmosferă, în zilele în care se adună cu toții la birou, Hubul este mai vesel, și pentru asta ne bucurăm să îi găzduim în locația noastră. Pe viitor, Teodora și echipa ei au planuri ambițioase de creștere a businessului, iar noi ne dorim să le oferim în continuare o experiență de coworking potrivită pentru ei. Happy Hubbing! 👏🏻
Vrei să faci parte din comunitate?
Descoperă abonamentele de coworking și vino să vezi cum ți se potrivește spațiul. Lucrezi la proiectele tale, cunoști oameni noi și ai ocazia să-ți faci cunoscut profilul pe Members Spotlight!
Marius Georgescu
Marius Georgescu sau ‘’omul care le face pe toate’’ este o persoană perseverentă și foarte optimistă. Cu energia pozitivă se aprovizionează din cărți de dezvoltare personală, lecturi aplicate ce îl ajută pe toate planurile.
Marius este specializat în Web Development și Google Ads, începându-și cariera de freelancer în 2013. În timp, și-a extins activitatea în mai multe ramuri ale Marketingului: Grafică, Social Media, Copywriting, Branding, în prezent colaborând cu peste 10 furnizori și oferind clienților săi o gamă complexă de servicii.
Ceea ce este ideal la jobul lui este faptul că pasiunea își pune amprenta în activitățile lui de zi cu zi. Activitatea lui profesională îl motivează să se perfecționeze zi de zi în Marketing. Trecerea de la angajat la antreprenoriat a fost o mișcare grea, provocatoare, însă este un pas pe care îl consideră un succes astăzi. Faptul că este antreprenor îi oferă libertate de alegere, atribut pe care el îl prețuiește foarte mult. Stilul lui de muncă se pliază perfect nevoilor și task-urilor lui zilnice. Prin adoptarea unui stil de muncă de tip hibrid, își împarte task-urile în funcție de nivelul de dificultate și nevoile lui.
Membru în comunitatea Impact Hub Bucharest încă de la începutul carierei de freelancer, Marius a reușit să fie o persoană de încredere pentru membrii din comunitate. A descoperit hubul printr-o serie de evenimente, WordPress Meet-up, la care participa punctual.

Hubul m-a ajutat să cresc profesional. Primul client din comunitate a fost chiar Impact Hub Bucharest, după care au urmat alte recomandări și colaborări.
După o perioadă de lucru remote, a realizat că acest stil de muncă nu este cea mai bună opțiune pentru el, deoarece nu mai deținea un echilibru între muncă și timpul liber.
Fiind un om al oamenilor, al socializării, motivația de a lucra de unul singur era aproape inexistentă. Astfel, a decis să se alăture comunității Impact Hub Bucharest , pentru că a fost spațiul în care a găsit ceea ce avea nevoie. ‘’Am găsit un loc super în Impact Hub, cu oameni extraordinari, unde eram productiv și fericit.’’
Hubul este locul în care și-a creat o bază de relații foarte bine dezvoltată datorită evenimentelor de comunitate, un loc în care oamenii au putut să îl cunoască, să construiască prietenii de lungă durată dar și colaborări productive. Primul client a fost chiar Impact Hub Bucharest, moment în care recomandările au început să apară. În prezent, colaborează cu startupuri și companii de toate dimensiunile, precum Heitmann Romania.
Ceea ce îl recomandă pe Marius este încrederea pe care o oferă clienților săi. De la identificarea nevoii clientului până la implementare sau restabilirea de strategie, Marius este prezent în tot procesul proiectului. Astfel, se creează o relație de respect reciproc între furnizor și client, ce duce la rezultate și colaborări de lungă durată.
Pe viitor, plănuiește să contureze echipa din prezent și să înglobeze toate serviciile de care un brand are nevoie, sub același nume, MGCompany.
Roxana Blăgescu
Luna aceasta vorbim cu și despre Roxana, o persoană ce și-a transformat cariera de profesor într-o meserie încă în pivotare la nivel global. Cu peste 1 milion de ore și 16 de ani de experiență în livrarea și organizarea cursurilor de limbi străine, Roxana a lucrat atât cu români care și-au dorit să stăpânească o limbă străină pentru carieră sau afaceri, dar și cu expați dornici să învețe limba română sau o altă limbă. Roxana Blăgescu este vorbitoare de Limba Româna, Franceză, Engleză și Germană, însă deține o dorință de învățare constantă pentru mecanismele formării unei limbi.
Cariera ei antreprenorială a început prin proiectul Cursupedia, un centru de limbi străine ce oferea cursuri personalizate de limba engleză, franceză și limba română clienților săi, fie ei persoane juridice sau fizice. Abordarea ei netradițională, neșcolărească, nedirectivă și 100% centrată pe client pe obiectivele și nevoile lui, are la bază conversațiile de coaching și crearea unui mediu sigur, prietenos cu creierul. Împreună cu principiile din Neuroștiință care-l ajută pe client să se înțeleagă mai bine și cum poate integra mai bine informația.
Odată cu începerea pandemiei, această perioadă i-a dat libertatea să se întrebe ce poate face mai mult pentru parcursul ei profesional. În acest timp, Roxana a pus mai mult accent pe instrumentele necesare pentru maximizarea potențialului oamenilor din jurul ei, dar s-a axat și pe modalități de a pune în valoare cunoștințele deja existente ale clienților săi. Astfel, Roxana Blăgescu este astăzi Professional Neurolanguage Coach, certificat și acreditat ICF și ELC, în urmă cu doi ani fiind prima și singura persoană din România ce deținea această acreditare. Roxana ajută antreprenorii să se echipeze cu toate instrumentele necesare pentru a se putea simți siguri pe informația transmisă atunci când se folosesc de o limbă străină în diferite situații.

Îmi place mult atmosfera de la Impact Hub – interacțiunea, atenția și rapiditatea cu care echipa răspunde nevoilor noastre. Amenajarea și facilitățile spațiului sunt iarăși un mare plus.
Să lucrezi cu oameni ce vin din background-uri distincte este un proces foarte complex, astfel, Roxana lucrează alături de clienții săi și la blocajele emoționale, la motivația lor, iar pentru clienții corporate, la strategiile de dezvoltare și integrare culturală.
Avantajul pentru oamenii ce lucrează cu Roxana este faptul că au ocazia să se dezvolte și să descopere împreună cu un specialist modalitatea în care le place să învețe în funcție de rutina și personalitatea fiecăruia (indiferent de vârstă, profesie și ocupații).
’În timpul acestor programe se deprind niște obiceiuri ce pot fi incluse cu ușurință în rutina zilnică de lungă durată.’
Vorbind despre comunități, Roxana este adepta evenimentelor de networking în format fizic, face parte din mai multe grupuri de unde se inspiră și se motivează. Printre aceste comunități se află și Impact Hub Bucharest, locul ce o încurajează în a fi mai structurată în ceea ce face fără a fi distrasă de factori externi, în care își susține ședințele online de coaching și se concentrează asupra taskurilor zilnice. Când vine vorba de relația ei cu Impact Hub, Roxana apreciază amplasarea acestuia într-o zonă centrală a orașului, la care îi este ușor să ajungă indiferent de punctul de plecare. Pe lângă acestea, energia din hub este una pozitivă și productivă pentru ea.
La finalul lunii septembrie, Roxana lansează două programe de Language Coaching pentru limbile engleză și franceză. Toate informațiile cursurilor vor fi transmise în conversații cu topic specializat, iar cursul va fi co-creat în funcție de obiectivele fiecărui participant. Aceste obiective pot fi, în funcție de interesele participanților, atât de grup cât și individuale. Cursurile au ca scop îmbunătățirea comunicării într-o limbă străină și practica cunoștințelor deja existente. În cadrul acestor programe se urmărește progresul practic al participanților, ce au parte și de sesiuni individuale cu Roxana. Programul de coaching durează 3 luni și se petrece într-un cadru sigur și restrâns.
Toate serviciile oferite de Roxana se adaptează nevoilor profesionale și personale ale omului din fața ei. Astfel, clientul pleacă de la întâlnirile de coaching cu skill-uri practice ce pot fi aplicate nu numai în îmbunătățirea comunicării unei limbi, ci și în diverse situații din viața reală.
Ne face mare plăcere că faci parte din comunitatea Impact Hub Bucharest și că ne-ai ales să te găzduim!😌
Alexandru Adam
Când vine vorba de readaptare și dorința de a practica o meserie din pasiune, cu siguranță Alexandru Adam este oglindirea perseverenței. De profesie arhitect, însă pasionat de atitudinile oamenilor și design thinking, Alex s-a readaptat și a pivotat către o carieră în Product Design (UX/UI). Spune că procesul de adaptare a fost dificil, însă backgroundul de arhitect l-a ajutat la înțelegerea de ansamblu a programelor în care lucrează. Pe lângă puterea de învățare autodidactă, consideră că e foarte importantă prezența unui mentor în evoluția noastră profesională, o persoană cu mai multă experiență care să ne îndrume.
Descris în doar câteva cuvinte, Alex este o persoană calmă, analitică și curioasă, ce aparține mai multor comunități. În primul rând, aparține comunității 123FormBuilder, startup-ul în care lucrează în cadrul echipei de Product Development. O altă comunitate din care face parte este Impact Hub Bucharest, spațiul de coworking în care vine să lucreze în fiecare dimineață de aproape jumătate de an. În acest cadru destinat productivității, Alex regăsește focus pentru proiectele sale fără să simtă o atmosferă rigidă. În viziunea lui, relațiile interumane și deschiderea către comunicare conturează atmosfera comunităților din care face parte.

Hubul este locul în care găsești o bucățică din societatea creativă, energică și pasionată a Bucureștiului, comunitate în care mă regăsesc și în care îmi doresc să mă dezvolt și eu la rândul meu.
Vorbind despre eficiența lucrului, am povestit și despre blocajele creative. Când simte că nu vizualizează o etapă sau idee în etapa de creație, face un pas în spate și privește proiectul împreună cu multitudinea factorilor decisivi. În astfel de etape, îl ajută faptul că practică meditația, ascultă muzică ce îi sporește concentrarea și lucrează dintr-un spațiu inspirațional. Alex lucrează din mijlocul spațiului de coworking (serios, are biroul în centrul oamenilor), însă, cu toate acestea, este omul focusului. Din dorința de a separa activitățile profesionale de casă, a început să lucreze de la Impact Hub Bucharest, astfel îmbunătățindu-și buna dispoziție prin aparținerea la un grup divers. Este fan evenimentelor în comunitate, deoarece socializarea în networkingul hubului este ‘’mult mai variată și interesantă datorită membrilor cu interese diverse. ‘’
Pentru el este foarte importantă investiția constantă în abilitățile noastre. Consideră că nu ar trebui să învățam și să ne dezvoltăm doar în timpul programului clasic de lucru. Curiozitatea și dezvoltarea profesională sunt două atribute esențiale pentru Alex. Crede că cel mai de preț lucru este sănătatea mintală, ce vine la pachet cu un echilibru între viață profesională și cea personală, astfel, reconectarea întâmplându-se prin meditație sau prin socializare. Din când în când, îl puteți zări la pas prin București, imortalizând personaje și peisaje statice.
Alex, ne face mare plăcere să te găzduim și să îți fim spațiu de inspirație! 🤗
Mădălina Cotruț
Săptămâna aceasta facem cunoștință cu Mădălina Cotruț, membră în comunitatea Impact Hub Bucharest. Mădălina este o persoană înțeleaptă, foarte sociabilă, dar și pragmatică, caracteristică ce vine la pachet cu meseria ei. De profesie este avocat specializat în dreptul fiscal internațional, având sub umbrela cabinetului ei clienți pe consultanță fiscală și participând totodată în proiecte de cercetare în fiscalitate internațională.
Din 2021 este doctorand la Universitatea de Vest din Timișoara și profesor asociat în cadrul Academiei de Studii Economice București. Această ocupație a venit ca o provocare pentru Mădălina, încercând constant să își motiveze studenții, dar și să le clarifice noțiuni grele, câteodată abstracte, folosind exemple practice: ”O confirmare tacită dar și o satisfacție ca profesor este faptul că am reușit să îi implic în discuții interesante pe studenți, ce îi distrage de la telefon în timpul seminarului.”
Pandemia a adăugat un avantaj în organizarea activităților ei de zi cu zi. Faptul că meeting-urile și cursurile s-au mutat în online, a contribuit la organizarea mult mai eficientă a timpului pentru Mădălina. Când vine vorba de viața ei profesională, aceasta este complementară cu cea personală și se influențează constant una pe cealaltă.

Când vine vorba de relația cu Impact Hub, Mădă consideră că face parte dintr-o comunitate în care se simte ea însăși, schimbând idei și păreri cu oameni ce vin cu un background diferit în comunitate.
Mădălina este pasionată de neuroștiință, un domeniu foarte complex. Ceea ce o împinge către acest subiect este dorința de înțelegere cât mai amplă a creierului uman, dar și nevoia de cunoaștere a tiparelor de comportamente și a reacțiilor oamenilor în anumite situații. Simte că trăiește cu adevărat când este înconjurată de oameni dragi și când își umple timpul liber cu activități ce o fac să se conecteze cu ea însăși, precum yoga, pilates și jogging, dar și studiind artele plastice, punând accent pe pictură. Printre pictorii pe care îi apreciază se află Jackson Pollock, reprezentant al expresionismului abstract.
Când vine vorba de relația cu Impact Hub, Mădă consideră că face parte dintr-o comunitate în care se simte ea însăși, schimbând idei și păreri cu oameni ce vin cu un background diferit în comunitate. Atunci când lucrează de la Impact Hub îi place să se conecteze cu o parte din membri, care i-au devenit prieteni și companie la mesele în comunitate sau în alte contexte de socializare. Amintirile cele mai frumoase de recreere în comunitatea Impact Hub sunt petrecerile, ce vin cu o atmosferă deschisă și relaxantă.
Chiar dacă meseria Mădălinei este etichetată drept serioasă, noi am regăsit la ea zâmbete și poftă de viață. Ne bucurăm să te avem alături, Mădă! 🤗
Irina Popescu
Irina Popescu este fondatoarea Positive Projects, o inițiativă antreprenorială care sprijină prin serviciile sale organizațiile care urmăresc nu doar profitul, ci și să aibă un impact pozitiv în societate. Activitatea profesională a Irinei este un melanj de proiecte de consultanță și formare în domeniul financiar, în cadrul cărora colaborează cu o mulțime de oameni interesanți, variind de la fondatori de start-up-uri la antreprenori sociali sau angajați în IMM-uri și multinaționale.
Positive Projects oferă atât servicii de formare financiară individuală și de grup, cât și consultanță financiară și de management. Aria de specializare cea mai solicitată este însă într-un domeniu ce vine cu mari provocări pentru majoritatea antreprenorilor români, respectiv consultanța fiscală. Serviciile furnizate susțin planificarea inteligentă a afacerilor și a activităților non-profit din punct de vedere financiar și fiscal, acționând adesea pentru sprijinirea dezvoltării organizațiilor neguvernamentale și a proiectelor lor de impact.
Când vine vorba despre avantaje și dezavantaje în viața profesională, Irina consideră că astăzi are posibilitatea de a se bucura de flexibilitate în organizarea propriului program de muncă și în procesul de selecție a proiectelor în care se implică. Deși meseria ei vine la pachet cu multe incertitudini, atât economice (fluctuațiile majore ale pieței de consultanță și training din ultimii doi ani), cât și personale (gestionarea multitudinii de roluri între care se împarte: de liber profesionist, trainer, mamă, soție sau voluntar), ea afirmă că: ”Prioritizarea nu a fost niciodată o problemă pentru mine, fapt datorat comunicării foarte bune pe care am avut-o cu clienții mei, pe care i-am ales și după suflet, nu doar după buget”.

Primul meu client a fost un membru al hub-ului. Ne-am cunoscut la un Impact Lunch, și de acolo a început totul.
Dacă ar alege să schimbe ceva în societatea în care trăim, Irina și-ar pune amprenta mai ales pe o mai bună educație privind gestionarea emoțiilor pe care le trăiește un individ în urma unei traume, atât în cazul adulților, cât și al copiilor. Astfel, crede că oamenii ar putea comunica mult mai eficient între ei, diversele segmente sociale din societatea actuală putându-se bucura de o mai bună înțelegere reciprocă, guvernată de asertivitate și empatie: ”Dacă am pricepe cu toții mai bine resorturile conștientului și ale subconștientului nostru, lumea asta ar deveni un loc mult mai plăcut.”
În timpul liber, Irina preferă să se plimbe în natură sau să călătorească, să descopere culturi diverse, dar și să scrie sau să picteze. Conversațiile cu substanță alături de oameni noi și interesanți reprezintă pentru ea unul dintre cele mai frumoase daruri ale vieții.
Irina este membră Impact Hub Bucharest încă din 2014, atunci când, spune ea: ”căutam un loc în care inițiativa mea antreprenorială să se bucure de prezența altor oameni faini, cu interese similare sau complementare”. Pentru ea spațiul de coworking este un mediu plin de resurse, în care regăsește persoane din vaste domenii, oportunități de învățare sau chiar de colaborare. Primul client al inițiativei sale antreprenoriale a fost chiar un membru Impact Hub, pe care l-a cunoscut la una din mesele săptămânale în comunitate. După aceea, au mai urmat și alte colaborări cu membrii Impact Hub, unele continuând și în ziua de astăzi. Pe lângă oportunități, Irina consideră că în zona de coworking este mai eficientă, fiind un spațiu luminos și vesel, exact pe stilul ei.
Mulțumim ca ești parte din comunitatea noastră, Irina!
Alexandra Pârvu
Alexandra, o fire visătoare și prietenoasă, este Owner Maia Home și Marvel Travel. Maia Home este un e-Commerce creat cu scopul de a celebra natura prin design, texturi și culori transformate în articole pentru casă. Marvel Travel este o agenție de turism specializată în vacanțe de lux ce oferă experiențe unice, 100% personalizate încă din 2018, când Alexandra și Vlad Pârvu, după 9 ani de experiență în turism, au dat viață admirației pentru călătorii. În opinia lor, o vacanță de lux înseamnă personalizare până la ultimul detaliu, servicii impecabile, acces la experiențe și oameni la care nu are acces oricine, discreție și dedicare.
Vizitând 39 de țări, în fiecare în parte Alexandra a regăsit ceva special de care să își reamintească: în Indonezia oamenii, în Rio de Janeiro atmosfera dansantă, în Noua Zeelandă peisajele fără de cusur, în Japonia cultura poporului și în Singapore civilizația națiunii.
Activitățile Alexandrei de zi cu zi se învârt în jurul celor 3 pasiuni ale ei: călătoriile, prin agenția Marvel Travel; sustenabilitatea ce s-a reflectat prin crearea unui e-Commerce cu produse textile naturale pentru casă, Maia Home, ambele fiind sub umbrela antreprenoriatului.

Impact Hub Bucharest este locul în care mă pot detașa pentru a crea proiecte noi.
Alexandra consideră că domeniul turismului a fost redefinit în ultimii 3 ani, iar puterea adaptabilității a fost esențială, atât pentru agenție cât și pentru magazinul online. Că să poți să vinzi ceva online, mereu va trebui să fii la curent cu trendurile existente.
Când vine vorba de organizarea unei zile de muncă, Alexandra este foarte strictă cu ea și cu deadline-urile sale, organizând un plan prin taskuri bine definite. Cu toate că taskurile sunt clare, detașarea de viață profesională vine că un impediment în timpul liber. Anul acesta, Alexandra își propune să se bucure de timpul pentru ea și familie cu adevărat.
Ca și pasiune principală, călătoriile reprezintă pentru ea un reminder că trăiește cu adevărat și fiecare călătorie îi schimbă puțin câte puțin percepția asupra vieții. Însă, Alexandrei îi place foarte mult și să citească și să practice activități în aer liber sau să privească documentare despre planetă și mediul înconjurător.
A găsit Impact Hub Bucharest pe Google Maps acum un an jumătate, căutând un spațiu de lucru e tip cowork în zona Floreasca și a rămas alături de noi de atunci pentru atmosfera relaxată dar și deoarece Impact Hub oferă oportunitatea de interacționare cu specialiști în domenii diferite. Mai mult, un alt avantaj ar fi apartenența la o comunitate diversă.
Ella Macoveanu
Ella Macoveanu este membră Impact Hub Floreasca împreună cu echipa Picsart Romania, echipă plină de energie pozitivă și zâmbete pentru cei din jur. Ella are o personalitate puternică, fiind mereu în căutare de povești frumoase și dezvoltare profesională. După o perioadă de lucru remote de 6 ani, reconectarea la o comunitate și la interacțiunea umană a venit ca un mare avantaj, ajutând-o atât pe ea, cât și pe cei din jur să fondeze relații reale, bazate pe încredere.
Ella este o persoană foarte veselă, iar jobul ei în cadrul Picsart i se potrivește de minune. Ca People Operations Manager este cea care setează încrederea angajaților în cadrul companiei încă de la intrarea acestora în firmă. Astfel, stabilind o relație de încredere între firmă și noul angajat, evită problemele și situațiile neplăcute pe lungă durată. Consideră că e foarte important ca cei din jur să fie determinați în producerea unui rezultat bun și să se simtă confortabil la locul de muncă.

Impact Hub este pentru mine locul în care Picsart România se adună și creează împreună cea mai puternică și frumoasă comunitate.
Fiind un job în care comunicarea și ascultarea sunt două caracteristici importante, Ellei îi place să descopere pasiunile colegilor ei și să creeze un environment foarte sănătos pentru echipă.
Tot legat de echilibrul în muncă, Picsart a adoptat Mental Health Awareness Day, inițiativă ce are loc în fiecare a treia vineri din lună și se sărbătorește printr-o zi liberă. Această inițiativă a venit la cererea angajaților în urma unui survey intern și reprezintă un prin pas către o săptămână de lucru de 4 zile.
Un problem solver pe partea operațională și logistică, dar cu orientare către oameni și bună dispoziție, Ella nu și-a uitat niciodată prima dragoste: dansul. A început la 10 ani să facă primii pași de dans prin breakdance, iar astăzi practică salsa și bachata, fiind și intructoare de Zumba Fitness, atât pentru adulți, cât și pentru copii: „Dansul este activitatea ce mă face să funcționez la parametrii maximi și mă ajuta să am energia ce hrănește personalitatea mea veselă”
Cu oameni ca Ella în comunitatea noastră, buna dispoziție și conversațiile de calitate sunt nelipsite. Mulțumim pentru implicarea și energia ta!
Victor Georgescu
Victor Georgescu: un facilitator de relații interumane și profesionale dar și un om al ideilor. Mai mult, este un conector de interese pentru mulți oameni, ceea ce îl transformă într-un project manager valoros deoarece unește un client interesat cu omul ce îl poate aproviziona cu soluția perfectă.
Zona de activitate a lui Victor se împarte pe trei piloni, ce funcționează sub același brand, deoarece într-un final toate se leagă între ele. Ca prim domeniu, Victor este MC, organizator și facilitator de evenimente. Astfel, dezvoltă evenimente online, fizice sau în format hibrid aducând la realitate nevoia clientului de a avea o experiență cât mai bună. Ca al doilea domeniu de activitate, LifeHax, business-ul fondat de el, aduce cele mai noi și fresh idei de grafică și video în fața clientului. Practic, valorizează și reinventează elementele de comunicare internă și externă ale unui brand, pentru a avea un impact mult mai mare asupra consumatorului final, folosindu-se de micile ecrane.
Un alt treilea pilon de activitate pentru LifeHax Solutions este reprezentat de promovarea tehnicilor de life hacking, tehnici ce ne încurajează să urmăm o viață mai sustenabilă și să ne concentrăm atenția și pe nutriție, lifestyle și sport. Aici se adaugă mindfulness-ul și productivitatea, unde Victor reprezintă cazul 0, testând des obiceiuri pentru boostarea energiei și îmbunătățirea sănătății. Victor crede că este foarte important să ne ascultam corpurile și să nu ne forțăm mintea și sănătatea.
Victor oferă soluții rapide folosindu-se de aptitudinile sale: adaptabilitate, reinventare continuă și înțelegere. E important ca oamenii să se întoarcă la el pentru repetarea experienței calitative iar asta îi validează ideea că este un bun antreprenor.

Prin simplul fapt că cineva face parte din comunitatea Impact Hub și recomandă un serviciu sau un produs, încrederea mea se girează în mod automat către ei. Comunitatea are niște principii, iar atunci când primesc o recomandare către o entitate de la un membru, se produce un transfer de încredere între noi.
Când vine vorba de tehnologie, el crede în misiunea pe care o are în societate și consideră că avem nevoie de oameni care să filtreze livrabilul pe care îl poate oferi aceasta. De mulți ani, chiar și în cadrul evenimentelor live, oamenii nu își mai doresc detașare totală de tehnologie, deoarece ”ne-au fost deschise niște porți pe care nu putem să le mai închidem acum”. Iar el se potrivește mănușa meseriei pe care o are, deoarece e un mare doritor de provocări noi ce necesită traducere pentru clienții lui. ‘’Tehnologia ne îmbogățește viața și ne ajută să acoperim un mare procent din certitudinea informației pe care o avem în format fizic’’
Toată perioada lockdownului a învățat și a căutat metode de transformare a experiențelor live în online. Asemenea perioadei crizei financiare din 2009, a fost captat într-un proces de reinventare și este recunoscător că a reușit să transforme provocările în productivitate și soluții. După aceste impulsuri, atunci când primea cereri din partea clienților săi, Victor avea cel puțin 3 soluții pentru fiecare nevoie a omului din fața lui.
El este reprezentarea perfectă a membrului activ în comunitate, ce se bucură de resursele comunității și de oamenii ce o reprezintă. A fost furnizor pentru Impact Hub, lucrează la proiecte în comun atât cu membri cât și cu Impact Hub și se folosește de toată plaja de resurse pe care o oferim.
Iubește sportul, pentru că în sport totul este transparent. Dacă nu ești sincer în orice tip de sport, acest lucru se observă în rezultate și în perfomanțe. Astfel, el fiind un fan al unui stil de viață autentic, fără ipocrizie, asimilează comportamente din lumea sportului și încearcă să le implementeze în lumea corporate.
Este grozav să avem alături de noi conectori și oameni ce ne transmit de fiecare dată un boost de energie!
Mihai Moghior
Mihai Moghior este un conector, un inițiator și o persoană ce se încarcă cu energia celor din jur. Are o privire amplă asupra lucrurilor, atât în viața de zi cu zi cât și în mediul de business. Se concentrează pe diversitate și pe susținerea oamenilor, crezând că un om nu poate face nimic fără semenii săi.
Mihai oferă coaching, consultanță și suport dar și traininguri prin transmitere de cunoștințe către manageri sau angajați. Rezumând, ajută oamenii să înțeleagă ce trebuie să ceară de la ei și de la cei din jur pentru a optimiza talentele din organizații, având scopul de a obține rezultate și reacții pozitive.
În prezent, se ocupă de consultanță în zona de management și leadership, atât pentru corporații și echipe extinse precum UiPath, Groupama Asigurări, Philips, First Bank, Billa, Orange, Pfizer sau SES cât și pentru companii antreprenoriale în faza de start-up precum EcoTree. Susține acest proces la nivel global, din San Francisco până în Sydney. Facilitează conștientizarea într-o echipă și a lucratului împreună prin trecerea companiilor printr-un proces de integrare și optimizare a capacităților oamenilor dintr-un grup.
În 2001, Mihai a înființat firma de recrutare – Brainspotting cea mai mare firmă de recrutări specializate în domeniul IT&C din România , urmând ca în 2010 să facă exitul și să se orienteze către o nouă provocare. Pentru a fi un antreprenor bun, în opinia lui, trebuie să fii capabil să vizualizezi o imagine amplă asupra tuturor provocărilor din departamentele existente în firma ta. Mai mult, capacitatea de a conștientiza zona în care ai nevoie de competențe internalizate și când trebuie să externalizezi un anumit serviciu este un mare avantaj. Astfel, pentru el, unul din momentele în care a apelat la parteneri externi, a fost alăturarea în comunitatea Impact Hub, spațiu ce oferă eficientizare operaționala pentru cei ce sunt în căutarea unui hub de inspirație și concentrare.

Investiția în noi este esențială, la fel și puterea de adaptabilitate și reorientare către nou.
Chiar dacă în trecut părea că se va orienta către o profesie în IT, fiind membru AIESEC în studenție, a realizat că trebuie să fie înconjurat de oameni, nu de cifre. Astfel, a început să ofere resurse de autocunoaștere oamenilor din jur, proces de care este legat și astăzi. Consideră că angajații oferă talent și angajatorii oportunități, totul fiind schimb pe schimb între cele două părți. Prezentul este dinamic și nevoile sunt în schimbare, așa că oamenii trebuie să se reinventeze constant pentru a supraviețui. Astăzi, este printre fondatorii AIESEC Alumni România, susținând mai departe și noua generație spre acceptarea diversității și promovarea interculturalității.
Mihai este membru Impact Hub Bucharest din 2014, moment în care interesele s-au intersectat cu activitatea și comunitatea pusă la dispoziție de către noi. În primele luni la Impact Hub, Mihai și-a cunoscut unul dintre partenerii alături de care lucrează și astăzi. Modelul de business sună așa: oferirea unui training calitativ pentru ca oamenii pe care îi instruiești să îți devină parteneri în viitor. În timp, Mihai a devenit client, prieten și furnizor al comunității. A oferit mentorat și consultanță pentru proiectele de sub umbrela Impact Hub dar a colaborat și cu alți membri din comunitate de-a lungul timpului.
Văzând mediul de la Impact Hub ca un mediu natural, de unde se inspiră, îl atrage comunitatea facilitată, lipsa grijilor administrative și energia pozitivă de care este înconjurat. Interacționează cu mulți oameni în cadrul comunității noastre și învață unii de la alții constant, atât pe partea profesională cât și personală. Se inspiră din evenimentele comunității și îi place constant să audă poveștile antreprenorilor din jurul său.
Ne bucurăm să te avem alături de noi în toată această perioadă în care am crescut împreună!
Eric Melchor
Astăzi facem cunoștință cu Eric Melchor o personalitate plină de viață, cu o atitudine pozitivă, gata să îți facă ziua mai bună cu un zâmbet uriaș pe față. Eric este membru în comunitatea Impact Hub Floreasca și originar din Texas. S-a mutat în România împreună cu familia sa și spune despre români că privesc munca cu o lejeritate aparte, caracteristică est-europenilor, ceea ce îl încântă. Mai mult, îi place să socializeze, să împărtășească opinii cu membrii din comunitate, în același timp evitând singurătatea ce vine la pachet cu munca de acasă.
Din pasiunea pentru oameni și networking, Eric a creat un podcast intitulat Innovators Can Laugh. A început inițial intervievând antreprenorii cunoscuți din jurul lui, chiar și coworkers din comunitatea Impact Hub, iar din mai 2021 până astăzi, a încărcat peste 30 de episoade cu invitați din Romania, Estonia, Lituania și chiar Franța. este un altfel de podcast deoarece scoate la suprafață partea umană a antreprenorilor din Europa, ce vin cu mentalități diverse, cu obiceiuri culturale și personale foarte diferite între ele.
Momentan podcast-ul crește organic iar sezonul 3 va viza inovatori din Ungaria, urmând ca fiecare sezon să se canalizeze pe o singură țară. Când vine vorba de greșeli de învățare în timpul procesului de creștere a podcast-ului, Eric își aduce aminte de un interviu cu Bogdan Nicoară (membru Impact Hub și CEO Bright Spaces).

‘’Oamenii aceștia nu sunt colegii mei de muncă, însă muncim în același spațiu și luăm prânzul împreună. Schimbăm idei și rămânem conectați la viața socială.’’
Considerat de el unul dintre cele mai bune materiale realizate până atunci, a fost singurul moment când Eric a uitat să pornească microfonul pentru a înregistra audio. Greșelile l-au învățat să se îmbunătățească constant. Dacă vorbim despre temeri, gazda Innovators Can Laugh se teme să aibă ca invitat în show un antreprenor fără simțul umorului și care nu se poate bucura de moment.
Pe lângă acestea, Eric lucrează multicultural pentru Bonjoro, unde se ocupă de business development. Bonjoro este o platformă inovativă de marketing ce te ajută să ajungi la client în cele mai bune momente conform datelor furnizate. Astfel, ai posibilitatea să trimiți videoclipuri personalizate clienților tai și să identifici momentele în care poți converti un potențial client sau eventual momentul perfect pentru a intra în legătură cu un client actual pentru a-l fideliza.
Deoarece mediul de lucru este unul internațional, toată compania lucrează remote. Căutând o sursă de concentrare și inspirație, Eric a regăsit Impact Hub Bucharest ca pe un spațiu prietenos, relaxant și deschis. ‘’Oamenii aceștia nu sunt colegii mei de muncă, însă muncim în același spațiu și luăm prânzul împreună. Schimbăm idei și rămânem conectați la viața socială.’’
Fiind mereu ocupat, fericirea lui vine din echilibru între muncă și familie, unde Impact Hub are un rol important. În timpul liber lui Eric îi place să facă sport, să citească o carte bună și să petreacă serile în familie sau cu prietenii.
Cu siguranță prezența lui Eric în comunitate a adus un plus de valoare pentru membri noștri și ne bucurăm că resursele oferite de noi îl ajută și pe el să evolueze constant.
Diana Bialus
Membră a comunității încă din 2015, Diana Bialus este iubitoare de natură, sport și dans. Mai mult, este unul din membrii activi ai comunității noastre, iubind petrecerile organizate de noi și formând-și prietenii de lungă durată în Hub.
De profesie, Diana oferă consultanță pe proiecte de dezvoltare economică. Lucrează în această sferă încă din timpul studiilor, fiind legătura dintre finantator și organizatiile beneficiare, monitorizând evoluția proiectelor la care lucrează.
Acest parcurs este parte din procesul de finanțare al unor organizatii internationale precum Banca Mondiala, Uniunea Europeana sau Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, susținând țări în curs de dezvoltare sau subdezvoltate, prin promovarea sectorului privat si incurajarea antreprenoriatului in general si in domenii specifice precum reducerea impactului schimbărilor de mediu.
În vremurile pre-pandemice, când jobul Dianei consta și în multe deplasări, a călătorit prin locuri precum Kazakhstan, Mongolia, Madagascar sau India, descoperind astfel culturi si abordari in business de pe mai multe continente.

”Aș recomanda Impact Hub altor persoane deoarece ai posibilitatea atat de a lucra în liniște, însă și oportunitatea de a interacționa cu cei din jurul tău, perfectă pentru cei ce vor să înceapă un business pe cont propriu. Ai lângă tine oameni cu experiență ce iți pot oferi un feedback real și aplicabil în viața de zi cu zi”
În ultimii ani, Diana s-a axat pe programe ce privesc încurajarea antreprenoriatului în rândul femeilor. Acum lucrează la un proiect bazat în Vietnam unde studiază barierele pe care le întâmpină femeile ce vor să dezvolte o afacere în special din perspectiva accesului la finantare.
Diana se bucură de flexibilitatea pe care i-o oferă Impact Hub. Are un model de muncă de tip hibird, optimizându-și programul,
astfel încât lucrează de acasă, din Hubul din Floreasca dar și din spațiul de la Universitate. Astfel, prin Impact Hub Bucharest, ea alege
cum să își împartă timpul, între viața personală și cea profesională, având posibilitatea de a lucra dintr-un spațiu ce inspiră profesionalism și productivitate.
Diana s-a aflat în poziția de a lua o alegere importantă pentru viața ei profesională, iar membrii comunității au ajutat-o să fie conștientă de ce dorințe și priorități are, prin feedback. Astfel, cu ajutorul oamenilor din jur a luat cea mai bună alegere pentru ea în acel moment.
Este minunat să vedem cum membrii Impact Hub se susțin și își oferă sfaturi la nevoie. Ne bucurăm că ești parte din comunitate, Diana! Îți mulțumim pentru că ne îndulcești mereu cu prăjituri în Hub.
Bogdan Andronache
EcoTree este gândit ca un business scalabil, un software ce oferă o soluție cloud de management eficient al deșeurilor. Premiul pe care l-au câștigat în cadrul competiției din 2018 a reprezentat validarea ideii echipei, iar drumul startup-ului a fost unul ascendent. Astfel, astăzi au ajuns la un total de 0.75 milioane de dolari investiție în proiectul EcoTree, în urma a două runde de finanțare, validându-și ideea unui proiect inovator de clean technology.
Experiența din prezent, în cadrul Black Sea ClimAccelerator, un alt proiect sub umbrela Impact Hub, este diferită fundamental în comparație cu prima lor participare în cadrul unei astfel de competiții. Nivelul de cunoștințe în domeniu al echipei, cât și mentalitatea membrilor s-a schimbat semnificativ de atunci, acceleratoarele având un mare impact asupra evoluției lor.
Acum ei știu în ce direcție vor să ducă businessul și pe viitor își doresc să dezvolte mai mult și zona de consultanță de mediu pentru businessurile mici ce își doresc să fie la zi cu reciclarea deșeurilor generate și să devină mai conștienți de importanța sustenabilității. Mai mult, compania are planuri pentru internaționalizarea modelului de business în Europa și pentru digitalizarea 100% a proceselor interne.

’’Dacă nu exista Impact Hub, probabil EcoTree nu ar fi aici astăzi. Nu știam cât de în serios să tratăm acest proiect chiar dacă ni-l doream’’, ne-a marturisit Bogdan Andronache, CEO EcoTree.
În viziunea lui Bogdan, viitorul antreprenoriatului va fi reprezentat de suma ideilor inovatoare ale tinerilor și al fondurilor de investiții susținute prin implicarea statului. De asemenea, crede că nevoile majore la nivel global își găsesc rezolvarea prin abordări antreprenoriale smart, dar și printr-o mentalitate centrată pe susținere reciprocă, pe reactivitatea de moment în a găsi soluții, fără a aștepta ca altcineva să facă bine în locul nostru. Bogdan își dorește, la fel ca astăzi, ca și pe viitor să fie parte din ecosistemul de inovații care vor schimba lumea în bine.
Astfel, prezența lor în comunitate a adus valoare atât membrilor, cât și fondatorilor EcoTree. Bogdan consideră co-work-ul un spațiu în care serviciile shared sunt mai eficient folosite și colaborează activ cu alți rezidenți ai Hub-ului în diferite proiecte contextuale pentru dezvoltarea EcoTree. Faptul că Impact Hub este un mediu colaborativ care stimulează interacțiunea profesională dintre rezidenți a fost un punct important și în dezvoltarea echipei EcoTree, unul dintre managerii strategici din companie fiind membru al comunității noastre, la momentul recrutării.
Mihaela Gonta
Mihaela este o personalitate puternică, muncitoare și cu pasiune pentru ceea ce face. În prezent, este Director of Growth în cadrul companiei Plantifique și este direct responsabilă pentru toate inițiativele de creștere și extindere ale companiei. Ea e cea ce se ocupă de lansarea noilor produse și extinderea către noi market place-uri. Pe scurt, e cea ce creează planul de acțiune a firmei.
Ajungând coordonator de echipe în cadrul businessului de skincare, spune că mereu a avut parte de oameni frumoși în echipele ei și managementul coechipierilor cărora le este lider a venit natural.
Poate că acest lucru se leagă în mod direct de faptul că a fost instructor de dans încă de la 16 ani și a coordonat echipe întregi de dansatori, atât copii cât și adulți. Dansul, principala ei pasiune, e modul ei de exprimare. Călătoriile sunt și ele parte din viața Mihaelei, fiind o persoană ce preferă să viziteze constant o țară sau un oraș nou.
Printre motivele ce au determinat-o pe Mihaela să vină zi de zi la Hub este spațiul, culorile și atenția cu care este decorat. Mai mult de atât, faptul că poate beneficia de masaj la birou este un mare avantaj pentru ea.

Radu Romaniuc
Cunoști momentul acela când te blochezi în monotonie în cadrul profesiei tale și între pereții unui program fix la locul de muncă?
Asta a trăit și Radu, însă a avut puterea de a pune stop carierei în IT pentru moment deoarece simțea că vrea să facă o schimbare a parcursului său profesional. Pasionat de tot ceea ce înseamnă Crypto, Blockchain si Trading, a decis să transmită informațiile acumulate de-a lungul timpului către un public larg, focusându-se astfel pe sfera educațională a acestei părți din economie. Astfel, a luat naștere canalul său de YouTube, primul videoclip fiind postat după ce și-a depus demisia la Amazon. Pe canalul său găsesti informații ușor de înțeles despre subiecte precum Crypto sau Blockchain.
Radu a avut mai multe businessuri în trecut din care a învățat să își accepte deciziile de business dar și să își îmbunătățească acțiunile viitoare. Acum își dorește să creeze o platformă educațională super cool pentru piața din România: o academie online ce vă începe cu subiecte de coding și crypto, însă dorește să abordeze mult mai multe sfere educaționale în timp. Stay tuned!
Pentru el ‘’Impact Hub Bucharest este mediul în care productivitatea atinge cote maxime.’’ După ce a găsit la Impact Hub locul perfect în care poate lucra eficient, a început să își construiască încet, încet pasiunea în meserie.

Cezara Copăcianu
Cezara Copacianu este foarte pasionată de strategic-marketing, orientând-și atenția către consumator. O persoană cu o gândire total ‘’out of the box’’, în căutare constantă de idei remarcabile și aplicarea unor metode ce o ajută să împărtășească povestea unui brand. Își dorește să folosească marketingul doar pentru a aduce un impact pozitiv în societate și pentru a crea trenduri sănătoase în România, deoarece îi consideră responsabili pe cei ce fac publicitate să răspândească mesaje optimiste.
În cadrul firmei poloneze Airly, se ocupă de tot ce înseamnă marketing și brand în România. Airly, este un serviciu complet de monitorizare a calității aerului și este bazat pe date in timp real. Este un scale-up business to business și business to gouverment. Cezara își dorește ca românii să fie mai implicați în îmbunătățirea calității aerului și sustenabilitate pe viitor.
Înainte de a lucra cu Airly, a lucrat în corporație, unde a realizat că nu este o persoană căreia îi face plăcere să facă marketing pentru produse sau servicii ce nu reprezintă o valoare pentru ea.
Cezara este unul dintre cei mai noi membrii din comunitate. Îi plac oamenii din Hub și se simte inspirată când se vede înconjurată de persoane din diferite industrii, cu experiențe de viață diverse. Faptul că Impact Hub are spațiile foarte bine compartimentate dar și posibilitatea de a lucra atât într-un mediu intim cât și înconjurată de oameni este un mare plus pe care Cezara l-a evidențiat. Unul dintre motivele pentru care a rămas încă din prima zi de trial lângă noi este deschiderea echipei Impact Hub dar și flexibilitatea de care poate beneficia (posibilitatea de a lucra din oricare cele doua Hub-uri).

Alex Coteț
Alex Cotet este o persoană cunoscută în lumea media, fiind în același timp antreprenor cât și om de creație. Regizor, scenarist, producător, editor dar cel mai important: scriitor.
Îl motivează feedback-ul oamenilor și rezultatele muncii sale, nu mândria de a fi om public. Ca un veteran în industrie, a început să scrie atunci când nu exista pe piața o ramură de comedie care să fie apreciată în grupul lui de prieteni, astfel alături de ‘’Sector 7’’ a început cu videoclipuri de comedie.
Între timp, a fost și om de radio, fiind producatorul celui mai urmărit matinal al vremii. Din pasiunea pentru publicitate s-a născut hubul de creație ce activează și astăzi și reprezintă acea parte din Alex ce vrea ca ‘’ideile bune’’ să ajungă la cât mai mulți oameni.
Alex susține micile afaceri autohtone, este pasionat de bucătăria asiatică și crede în ecologie. Ceea ce îl diferențiază pe el de alți oameni din industrie este capacitatea de adaptare la situațiile criză. Deoarece a avut poli-joburi și activează în mai multe ramuri din industria media, el vede problemele de pe platou înainte că acestea să apară. Cu toate acestea, consideră că faima este ceea ce îți dă putere cu adevărat în România și este mai valorificată decât banul.
Nevoia deconectării de la viața sa antreprenorială și orientarea spre regie și film se întâmplă deseori în Impact Hub Bucharest, deoarece este un loc aproape de casă, ce îl ajută să se concentreze și să rezolve taskuri rapide.
Prin mixul de locații în care își desfășoară activitatea, Alex separă rolurile profesionale pe care le are, fiind motivat de oamenii din jur să acorde atenție unor subiecte specifice. Vine la Impact Hub pentru concentrare și revizuire a deciziilor sale în calitate de scriitor și lucrează astfel separat de domeniul publicității.

Paul Lungu
Conversația cu Paul Andrei Lungu în 3 cuvinte sună așa: interculturalitate, comunitate și adaptabilitate.
Paul este membru din 2021 în comunitatea Impact Hub Bucharest și este fondatorul unei agenții de producție video numită Storytailors ce are colaborări în peste 100 de țări. Au un portofoliu foarte divers, ocupandu-se atât de documentare, unde au filmat pentru nume precum Discovery Channel, Channel 4 sau History Channel dar și de știri prin BBC, The New York Times. Mai mult decât atât, au lucrat cu branduri de renume mondial precum Panasonic sau Nike, incluzând astfel și producția de video-corporate.
Pandemia s-a transformat într-o lecție de business pentru Paul: ‘’Când a venit pandemia, toți clienții noștri erau dependenți de travel, mobilitatea fiind esențială în acest domeniu.’’ Astfel, volumul lor de activitate s-a redus semnificativ, însă lucrurile par să revină ușor la normal.
Producția video se face prin externalizare, aceasta a venit ca o a doua provocare, deoarece fară experiență sau în lipsa unui algoritm foarte bun de recrutare este dificil să ajungi în legătură cu localnicii. Când a venit vorba de adaptarea la interculturalitate spune că aceasta se observă cel mai tare în cazul unei negocieri, stilul fiind foarte diferit de la un popor la altul. Dacă un colaborator din Japonia nu ar negocia aproape deloc, un contractor din India cu siguranță va negocia.

În esență, Paul Lungu este cel ce vede povestea înainte că aceasta să fie produsă, indică stuctura și direcția livrabilului și reprezintă oamenii din spatele producției ce ușurează munca tuturor. Poate faptul că înainte de a își deschide propria agenție a lucrat mult pe teren l-a ajutat să se transforme în omul cu viziune de astăzi.
Impact Hub a avut un rol destul de important în creșterea afacerii lui, însă ce l-a atras la noi este că în acest mediu a regăsit mulți oameni cu un mindset antreprenorial puternic și determinați pentru a-și atinge scopul: ‘’Hub-ul e un mediu profesional fară să fie prea serios și este un spațiu în care poți să glumești fară să pui munca deoparte’’
Adelina Predoi-Cristea
Adelina este membră în comunitatea Impact Hub de peste 5 ani și suntem foarte norocoși să o avem alături. De profesie este avocat specializat pe consultanță de business pentru societăți comerciale dar și în domeniul imigrărilor prin investiții de capital.
Pe lângă aceasta, susține împreună cu soțul ei, o cafenea to-go numită Ruva, trecând peste frica de a deschide o afacere în plină pandemie și îndeplinindu-și visul. Ne-am bucurat și noi în comunitate de cafeaua lor, iar dacă vreți să încercați și voi puteți comanda prin Tazz by Emag sau să le faceți o vizită pe Strada Pache Protopopescu nr. 102. Cu siguranță merită!
Lucrul într-un spațiu de cowork a fost ca o ușurare pentru ea deoarece a ieșit dintr-un mediu strict și rigid, iar Impact Hub a fost locul perfect ce a îmbinat profesionalismul cu o comunitate activă. I-a plăcut faptul că este înconjurată în spațiul de cowork de oameni specializați în vaste domenii dar și că poate avea intimitate când își dorește, cu ajutorul cabinelor pentru apeluri sau al sălilor de ședințe. Drept dovadă, când lockdown-ul a luat sfârșit, Adelina a fost printre primii 3 oameni ce s-au reîntors în Hub.

Abonează-te la newsletter-ul Impact Hub Bucharest
Rămâi conectat/ă și află cum se dezvoltă comunitatea, care sunt evenimentele, programele și oportunitățile pe care le găsești la Impact Hub Bucharest!
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.