Climathon-Bucharest-2021

Climathon 2024 – Un hackathon pe teme de mediu în 7 orașe din România 

Găsim împreună soluții sustenabile pentru orașe mai verzi

Comunitățile din întreaga lume lucrează pentru a reimagina orașele în care trăim și viitorul pe care îl dorim. Lucruri extraordinare se întâmplă atunci când oameni cu idei și viziuni comune se întâlnesc, se conectează și dezvoltă împreună planuri de viitor pentru orașul în care locuiesc.

În parteneriat global cu EIT Climate-KIC și susținut local de Raiffeisen Bank, Impact Hub Bucharest se alătură pentru a treia oară celui mai mare ideathon pe teme de mediu: Climathon! Acest proiect oferă o rampă de lansare pentru soluții practice, startupuri legate de ESG (Mediu, Social și Guvernare) și relații semnificative cu principalii actori și factorii de decizie. Ținând cont de faptul că orașele sunt principalele surse de poluare care duc la schimbările climatice dramatice la care asistăm, miza e cu atât mai mare.

Anul acesta, Climathon se va desfășura în București și în alte 6 orașe din România cu ajutorul organizațiilor care își doresc să rezolve provocări în Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești și Timișoara.

Descoperă cum te poți implica în proiect și când are loc primul Climathon!

Iată care sunt partenerii selectați să organizeze evenimentele locale

46 de organizații și-au arătat interesul de a organiza Climathon într-unul din cele 6 orașe din țară! Le mulțumim tuturor pentru interes – procesul de selecție nu a fost unul ușor. În urma acestuia, ne bucurăm să anunțăm parteneriatul cu următoarele 6 organizații:

Brașov – Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov (AMB)
Ploiești – Fundația Comunitară Prahova
Cluj Napoca – Asociația Spherik
Timișoara – Timișoara Startups
Constanța – Asociația Sigma Development Center
Iași – Asociația CIVICA

Devino partener la Climathon!

Cine se poate înscrie – ÎNSCRIERI ÎNCHISE

 • Organizațiile, companiile sau instituțiile care își desfășoară activitatea într-unul din cele 6 orașe: Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești și Timișoara.
 • Actori din ecosistemul antreprenorial, organizații studențești sau universități, instituții publice etc.
 • Cu experiență în organizarea de evenimente, ideathoane sau hackathoane.
 • Preocupate de impactul asupra mediului înconjurător și vor să rezolve o problemă reală pentru comunitatea locală (se înscriu cu o provocarea definită).
 • Sunt deschise și încurajate înscrierile pentru parteneriate locale; organizatorii locali își pot alege un Challenge owner care propune provocarea locală ce va fi adresată de participanți.

Ce trebuie să știi

 • Organizațiile selectate primesc finanțare de 10.000 de euro pentru implementarea hackathon-ului local și servicii de suport în organizarea și comunicarea evenimentului.
 • Organizațiile vor fi selectate pe baza următoarelor criterii:
 1. Potențialul de impact al provocării propuse
 2. Motivarea și capacitatea organizației de a implementa proiectul
 3. Experiența anterioară în organizarea de evenimente tip ideathon
 4. Experiența anterioară în activități legate de sustenabilitate
 • Termenul limită până când poți aplica este: 3 martie 2024
 • Selecția organizațiilor: 04.03 – 10.03.2024
 • Onboarding și pregătire: 11.03 – 27.03.2024
 • Recrutare participanți pentru evenimentele locale:
  27.03 -13.06.2024
 • Organizare evenimente locale: mai – iunie 2024

Climathon Bucharest 2024 | Desfășurare

Îți dorești să fii parte din schimbare, să lucrezi cot la cot cu oameni care îți împărtășesc pasiunea, să câștigi know-how și să-ți vezi ideile materializate? Înscrie-te la Climathon Bucharest! Următoarea idee câștigătoare poate fi a echipei tale!

Climathon Bucharest se va desfășura în perioada 20-21 aprilie, în format fizic la Raiffeisen Media Center. În cadrul său, ne propunem să aducem împreună oameni și echipe interesate de sustenabilitatea din capitală, pentru a-i ajuta să vină cu idei noi și soluții pentru comunitate.

În plus:

 

 • Vei avea acces la o rețea de experți în domeniul sustenabilității și al schimbărilor climatice și te vei putea conecta cu oameni asemenea ție, alături de care vei lucra pe provocarea Oxigen pentru București – Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din oraș?
 • Vei primi îndrumare de la mentori și facilitatori, și vei folosi o serie de materiale care să te inspire în definirea soluției propuse.
 • Vei învăța care e drumul de la idee cu potențial la proiect cu impact, cu șansa de a deveni un business în domeniul sustenabilității.
 • Soluția desemnată câștigătoare va primi o finanțare de 5.000 de euro și va fi preselectată pentru ediția 2024 Romania ClimAccelerator Pitch Day – Idea stage

Participă la Climathon Bucharest

Despre Climathon 

Climathon mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC a fost organizat pentru prima oară în 2015 și până în prezent a adus împreună peste 30.000 de participanți din 1.000 de evenimente organizate peste tot în lume.

Impact Hub Bucharest a organizat 2 ediții în 2019 și 2021, unde 4 echipe au răspuns la cele mai presante provocări adresate în capitală și au primit premii în valoare totală de 14.000 de euro.

Aici poți găsi mai multe detalii despre ediția din 2019.

Aici poți citi despre ediția din 2021.

Partener

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.

Organizatori

EIT Climate KIC

EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.