Despre Impact Hub Bucharest

Cine suntem?

Antreprenoriat și inovare din 2012
Relevanți local, conectați global

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale. Vei găsi aici spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Care este misiunea Impact Hub Bucharest?

Credem că în cadrul potrivit, cu resursele potrivite și o comunitate puternică, orice este posibil.

Impact Hub Bucharest construiește acest cadru pentru antreprenorii și inovatorii din România, pe care îi susține să își îndeplinească propriile misiuni și să dezvolte inițiative cu impact pozitiv în societate – umanist, social și economic.

Valorile Impact Hub Bucharest

Centrat pe oameni

Credem că oamenii aduc rezultate și prin construirea unor relații autentice și rezolvarea nevoilor celor din jurul nostru putem construi o comunitate puternică și sustenabilă.

Autonomie și responsabilitate

Încurajăm spiritul antreprenorial și proactivitatea în fiecare membru și credem că prin inițiativele noastre și asumarea acțiunilor putem inova și crește împreună.

Curaj, Curiozitate, Dinamism

Nu ne temem să explorăm idei noi și să visăm spre culmi înalte pentru că doar așa putem să atingem potențialul pe care îl dețiem și să inspirăm la rândul nostru comunitatea.

Învățare continuă

Suntem mereu deschiși să ne dezvoltăm și să fim la curent cu tot ce e nou. Este un proces continuu care ne face să fim mai buni sau cel puțin, mai pregătiți la tendințele viitoare.

Apartenență

Suntem familia pe care ți-o alegi: un spațiu sigur, o comunitate construită pe toleranță, respect și comunicare, legată de același entuziasm de a fi aici, acum.

Contribuție

Recunoaștem și abordăm cu curaj antreprenorial marile nevoi de care ne lovim, implicându-ne activ în crearea unor soluții sustenabile și replicabile pe plan umanist, social și economic.

Raport de activitate

Impact Hub Bucharest este mai mult decât un spațiu fizic, este o comunitate activă de inovatori, un partener strategic și un facilitator în dezvoltarea de programe pentru antreprenori. Până în prezent am organizat peste 35 de programe de accelerare, hackathoane și incubatoare pentru startupuri, antreprenori sociali și profesioniști, și am facilitat accesul la finanțare de peste 5 milioane de euro, lucrând cu peste 1000 de startup-uri în misiunea lor de a inova.

Credem că antreprenoriatul și inovarea sunt driveri critici în societate pentru un viitor mai sustenabil, echitabil și rezilient. Suntem recunoscători pentru toți cei care au fost parte din această călătorie până acum și suntem nerăbdători să construim la noi oportunități de viitor.

Oana & Vlad Craioveanu, Co-founders Impact Hub Bucharest

Momente cheie în istoria Impact Hub Bucharest

Septembrie 2010 – 08.09.2010 data la care a luat naștere Impact Hub

Iunie 2012 – deschiderea primului spațiu colaborativ de lucru și evenimente în București (300 mp)

Octombrie 2012 – extinderea spațiului colaborativ de lucru și evenimente în București la 600 mp

Aprilie 2013 – lansarea primului program de accelerare dezvoltat și implementat de Impact Hub

Octombrie 2016 – lansarea împreună cu ING a Statarium, platforma online dedicată antreprenorilor

Septembrie 2017 – mutarea în noul spațiu colaborativ de lucru și evenimente de 1.600 mp

Iulie 2019 – extinderea spațiului colaborativ de lucru si evenimente în București – Impact Hub Universitate – prin fuziunea cu 3house

Decembrie 2019 – atragerea unui nou partener acționar, Autonom, cu rol consultativ și strategic. Marius și Dan Ștefan, Fondatori Autunom, se alătură board-ului format din Oana și Vlad Craioveanu – acționari majoritari – și Ilinca Păun – CEO The Entrepreneurship Academy.

Ianuarie 2020 – deschiderea celui de-al treilea spațiu Impact Hub Bucharest în nordul capitalei – Impact Hub Floreasca, extindere ce dublează numarul de mp al celor 2 locații, ajungând astfel la 3 spații și 6700 mp.

Decembrie 2020 – închiderea spațiului de la Timpuri Noi.

Iunie 2022 – 10 ani de Impact Hub Bucharest, o comunitate de peste 3000 de membri, peste 1000 de antreprenori susținuți să-și crească afacerile, consolidarea și extinderea spațiului central de la Universitate pe 4 etaje în clădirea Unimed, ajungând la 2800 mp, renuntând la locația de la Floreasca.

Din 2012 și până în prezent, contribuția Impact Hub Bucharest la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc a fost recunoscută cu nenumărate premii.

Premiul I – Innovators for Children
Categoria ”Inovare digitală în CSR” – CSR Awards 2023

Premiul III – Black Sea ClimAccelerator
Categoria ”Mediu” – CSR Awards 2023

Finaliști – Black Sea ClimAccelerator
Categoria ”Excelență în inovație de mediu” – Green Report 2021

Premiul 1 – Startarium
Categoria Programe – Gala Societății Civile 2021

4 Distincții (Gold, Silver, Bronze)
Community Index 2021

Best Coworking Space in CEE 2020
Central European Startup Awards

Business Challenges 2020
CCIFER – DSP Call Center

Golden Award for Excellence
Romanian PR Award 2018

Best Startup Supporter
Business Review Awards 2015 & 2017

Premiul special pentru ‘antreprenoriat social’
Forbes 500 Business Awards 2016

Locul 3 “Social Entrepreneur Of The Year”
EY Entrepreneur Of The Year 2014

Cea mai extinsă comunitate globală dedicată inițiativelor cu impact

Peste 100 de locații în 50 de țări, pe 5 continente

Suntem parte din cea mai mare comunitate globală (16.000+ membri) și catalizator pentru schimbări pozitive în societate. Cu peste 100 de locații pe cinci continente, cu prezențe fizice în peste 50 de țări, dezvoltăm și conectăm comunități locale ce devin poli de inovare în ecosistemele din care fac parte.

Oamenii Impact Hub

"Ce îmi place cel mai mult la Impact Hub este comunitatea pe care o găsești aici. Lucrăm împreună, dar am devenit și prieteni, vorbim despre provocările noastre și despre planuri, este un spațiu vibrant și deschis"


Simona Camburu

Plantăm Fapte Bune

"Prietenii de la Impact Hub spun despre participanți că sunt super eroi, dar eu cred că eroii sunt ei. Am găsit aici parteneri și mentori care m-au ajutat cu adevărat să îmi dezvolt startup-ul."

Răzvan Chelu

Lemnia

"Unul dintre evenimentele mele preferate la care am participat în cei 3 ani de când sunt membru este cu siguranță Fears and Failures, cred că este important să vorbim deschis și despre astfel de teme."


Răzvan Ghebaur

Digital Learning Designer

"Impact Hub m-a ajutat să-mi clarific prioritățile și să fac alegerile potrivite cu cea mai mare ușurință. Mi-a dat o structură pe care să mă axez atunci când gândesc strategic. Aici mi-am conturat modelul de business și mi-am definit mai clar clienții."

Nicoleta Chirica

Iutta

"Spațiul mă inspiră mult, mă ajută să fiu mai creativă, iar oamenii sunt cu adevărat deschiși și dispuși să colaboreze."

Ruxandra Moroșan

REEA Design

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.