Black Sea Climaccelerator 2021 EN

Programul CAPSULE

CAPSULE este un program european Erasmus+, organizat în România, Ungaria și Croația de către Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift, care își propune să sprijine tinerele femei în dezvoltarea spiritului antreprenorial prin crearea unei comunități solide de învățare, sesiuni de mentorat, coaching și dezvoltare de competențe antreprenoriale. Înscrierea și participarea în program sunt GRATUITE.

Timp de 18 luni, participantele din cele 3 țări vor aprofunda noțiuni de bază pentru o carieră în antreprenoriat, vor parcurge 5 cursuri educaționale, vor intra în contact în cadrul evenimentelor dedicate comunitaților de practică și vor participa local la 3 sesiuni intensive de incubator de weekend.

Programul CAPSULE se concentrează pe dezvoltarea mentală și emoțională a femeilor în calitate de viitori antreprenori, oferindu-le toate resursele necesare pentru a-și atinge potențialul, a se auto-depăși și pentru dezvoltarea ideii lor de afacere prin parcurgerea unui program complex de training, mentorat și practici de lucru.

10 participante din cele 3 țări vor lua parte la un bootcamp internațional timp de 5 zile, ce se va desfășura la București în 2024.

Înscrieri închise!

Noutăți CAPSULE 

În perioada 8-12 aprilie, 10 din cele 105 tinere femei din România, Ungaria și Croația participante în CAPSULE, programul european Erasmus+ care sprijină dezvoltarea spiritului antreprenorial feminin, au avut parte de o experiență imersivă, atent concepută astfel încât să echipeze antreprenoarele aflate la început de drum cu abilități de afaceri esențiale.

Bootcampul CAPSULE de la București a inclus activități de socializare și oportunități de networking, precum și workshopuri conduse de experți pe teme variate, de la management financiar și strategii de marketing la branding personal și echilibru între viața personală și cea profesională.

Descoperă cum a arătat experiența participantelor și de ce activități au avut parte în articolul de pe blog:

Participantele CAPSULE 

105 tinere femei din România, Ungaria și Croația au fost selectate pentru a participa timp de 18 luni la CAPSULE, programul european Erasmus+ care sprijină dezvoltarea spiritului antreprenorial feminin.

În urma procesului de selecție, fiecare țară a ales 35 de participante în ediția locală a programului, care vor beneficia de un program complex de training, sesiuni de mentorat și coaching, dezvoltare de competențe antreprenoriale și vor face parte din comunități solide de învățare în vederea atingerii potențialului propriu și dezvoltării mentale și emoționale în calitate de viitori antreprenori. 

Proiectele propuse de participantele CAPSULE România variază de la deschiderea de spații creative care încurajează arta și dansul, de restaurante vegane și cofetării artizanale, studiouri de yoga, fotografie sau design de interior, la dezvoltarea unor soluții online inovatoare, precum platforme dedicate sănătății care integrează tehnologii de inteligență artificială sau platforme ce curatoriază informații din domeniul nutriției, sănătății mintale și medicinei cu scopul de a reduce dezinformarea online. 

Vezi mai jos beneficiile programului și calendarul activităților din România.

Pentru informații actualizate despre participantele selectate si calendarul activităților din celelalte țări, urmărește paginile partenerilor din Zagreb și Budapesta.

Pentru cine este programul CAPSULE

Programul vizează tinere femei cu vârsta între 18 – 28 de ani care sunt interesate să-și dezvolte o afacere și sunt la începutul carierei profesionale. Sunt încurajate să aplice și cele ce lucrează deja la o idee de business sau au început o inițiativă antreprenorială.

Încurajarea dezvoltării abilităților antreprenoriale este gândită pentru:

  • tinerele mame care vor să-și dezvolte un business pe cont propriu.
  • femeile tinere din categorii dezavantajate precum migranți, refugiați sau persoane care și-au părăsit locuința și se află în țările partenere programului.
  • orice tânără din Uniunea Europeană care își dorește să devină antreprenoare și nu știe care sunt pașii pentru a începe.

Programul ce se va desfășura în limba engleză pe durata a 18 luni va lucra cu 105 participante din cele 3 țări partenere, astfel că în România locurile disponibile sunt pentru 35 de aplicante.

Beneficiile programului

Educație

5 cursuri online dezvoltate pentru deprinderea abilităților antreprenoriale, de leadership și digitale care să te pregătească pentru primii pași în antreprenoriat.

Incubare

3 sesiuni de incubare fizice și 3 online vor avea loc în 6 weekend-uri distincte pentru participantele din cele 3 țări. În cadrul lor, vei primi suport de la mentori pentru conturarea afacerii.

Mentorat & Coaching

Sprijin de la experți care îți asigură ședințe individuale personalizate pe nevoia de business care să te ajute să identifici provocările și oportunitățile.

Bootcamp

10 participante din cele 3 țări vor lua parte la un bootcamp internațional timp de 5 zile, ce se va desfășura la București în 2024. Alături de experți și mentori vei avea ocazia să te conectezi la perspective internaționale.

Comunitate

Vei face parte dintr-o comunitate internațională formată din tinere antreprenoare din: Croația, Ungaria și România. Participi la evenimente pentru antreprenori și te conectezi la 3 comunități de practică.

w

Networking

Vei participa la 5 sesiuni internaționale de mastermind, co-găzduite de participante cu scopul de a deprinde abilități de găzduire și facilitare prin urmărirea facilitatorilor.

Programa de cursuri

1

Startup EDU

Tot ce trebuie sa știi despre etapele tipice ale unui startup. Pas cu pas, de la definirea ideii la testare, scalare x10 și exit, trecând prin provocările frecvente și cum le poți depăși.

1

Digital skills

Cum să integrezi oportunitățile digitale în operațiunile tale de zi cu zi și cum să profiti la maxim de ceea ce au de oferit.

1

Creative skills

Dezvolți noi abilități și intervenții out of the box în practica ta. Înveți să-ți folosești creativitatea pentru a rezolva provocări în business-ul tău.

1

Self Leadership for Women in Business

Un curs transformativ de cinci module, adaptat special pentru femeile tinere ambițioase, inclusiv mamele și cele din medii marginalizate, care se aventurează în antreprenoriat sau doresc să-și îmbunătățească actuala călătorie în afaceri.

1

Entrepreneurial sustainability

Înveți despre importanța sustenabilității și de ce antreprenorii ar trebui să o incorporeze în modelul lor de afacere.

Cursurile vor fi disponibile participantelor în 4 limbi – română, engleză, croată și maghiară.

Calendar de activități în România

Activitățile din CAPSULE sunt distribuite pe parcursul a 18 luni și constau atât din întâlniri fizice, cât și webinare sau evenimente internaționale. Urmărește calendarul:

  • 30 mai – 30 august 2023: Înscrieri în program
  • 4 – 15 septembrie 2023: Selecție participante
  • 15 septembrie 2023 – 14 februarie 2025: Desfășurare program
  • 30 septembrie – 10 decembrie 2023: Weekend-uri rezidențiale online sau offline
  • februarie – decembrie 2024: 8 community meetings (locale)
  • februarie – octombrie 2024: 5 evenimente de mastermind (internaționale)
  • 8 – 12 aprilie 2024: Bootcamp internațional la București

Întrebări frecvente

1. Pot să mă înregistrez în program fără să particip și la webinarele de informare?

Da, participarea în program nu este condiționată de participarea la webinarele de informare. Oricine se poate înscrie în program fără să se fi înscris în prealabil la webinare. Însă echipa CAPSULE recomandă participarea și la webinare, deoarece ele oferă o oportunitate de descoperire și învățare similară, însă fără beneficiile programului. De asemenea, în webinare orice persoană interesată de program poate să pună întrebări și să primească clarificări în legătură cu ce presupune experiența CAPSULE.

2. Care este nivelul de engleză pe care este nevoie să îl am ca să particip în program?

Pentru a avea o experiență completă de învățare și înțelegere, recomandăm ca nivelul de engleză al participanților să fie cel puțin Intermediar, echivalent cu B2 – scris, citit, vorbit.

3. Pot să aleg mentorul sau coach-ul cu care voi lucra?

Da. După începerea programului echipa CAPSULE va pune la dispoziția participanților profilelor tuturor coach-ilor și mentorilor din program, iar fiecare participantă va avea posibilitatea  aleagă cu cine va lucra. Deoarece disponibilitatea coach-ilor și mentorilor va fi limitată, se va aplica principiul primul venit primul servit.

4. Ce sunt sesiunile de Mastermind/ networking?

Sesiunile Mastermind oferă o combinație de brainstorming, educație, responsabilitate și sprijin din partea colegilor pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de business și cele personale. Membrii se provoacă unul pe altul să-și stabilească obiective puternice și, mai important, să le atingă.

În cadrul programului CAPSULE, sesiunile Mastermind/networking sunt pentru toți cei 105 de participanți. Aceste sesiuni oferă un spațiu sigur pentru a împărtăși, a primi feedback sincer, a exersa leadershipul, a obține perspective noi, a înțelege culturi și metode diferite și a încuraja responsabilitatea prin stabilirea de obiective în fața grupului.

Ele sunt conduse de experți care sunt dedicați să te echipeze cu abilitățile necesare pentru a conduce astfel de sesiuni chiar și după încheierea proiectului.

5. Cum se aleg persoanele care merg în bootcamp?

Participanții la bootcamp vor fi evaluați prin certificatul de prezență, bazat pe participarea lor la cursuri, nivelul lor de pregătire și implicarea lor demonstrată în timpul weekendurilor rezidențiale. Acești indicatori vor fi analizați de către formatori, coach-uri, mentori și echipa programuluitoți reprezentând actori cheie care vor interacționa cu participanții la fiecare pas. 

6. În cazul în care nu voi fi selectată pentru a intra în bootcamp, programul se termina pentru mine?

Nu, pentru toate participantele programul se desfășoară din septembrie 2023 până la finalul lui 2024, cu activități întinse pe toată această perioadă. În anul 2023 se vor desfășura weekenduri rezidențiale, studiul individual și sesiunile de coaching/ mentorat, iar în anul 2024, pe langă bootcamp se vor forma comunitățile de practică locale și vor avea loc sesiunile internaționale de Mastermind/ networking.

7. Cum voi fi sprijinită în timpul studiului individual?

Pentru fiecare participant, studiul individual va fi susținut de materialele de curs atât în limba engleză, cât și în limba locală, precum și de oportunitatea de a lucra împreună cu un mentor sau coach internațional. Sugestia noastră este ca, după fiecare weekend de rezidență, în afară de studiul individual, fiecare participant să aloce cel puțin o oră pentru mentorat/coaching. 

În plus, toți participanții vor face parte din comunități locale de practică și pe tot parcursul programului vor fi sprijiniți de manageri de comunitate dedicați pentru țara lor.  

Comunitatea locală de practică va servi ca un spațiu puternic atât offline, cât și online, pentru participanți să dezbată, să schimbe idei, să investigheze, să planifice, să testeze, să evalueze proiecte de afaceri și comunitare, teme de viață, incluziune și antreprenoriat social, și multe altele. 

Ambasadorii CAPSULE

Ilinca Păun și Bravva Angels

Ilinca Păun și Bravva Angels

Fondatoare Bravva Angels

Oana Groza și wFounded

Oana Groza și wFounded

Fondatoare wFounded

Carmen Mihalca și antreprenoare.ro

Carmen Mihalca și antreprenoare.ro

Fondatoare antreprenoare.ro

Andreea Coscai & Teodora Toma

Andreea Coscai & Teodora Toma

Her Time Romania

Urmărește calendarul activităților din Zagreb și Budapesta!

Organizatori

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Impact Hub Budapesta din Ungaria oferă o casă pentru o comunitate diversă și sprijină schimbarea socială pozitivă cu o rețea vastă de tineri.
Din 2017 ONG-ul nostru, Fundația pentru Întreprinderi Durabile (FVA), oferă în mod activ oportunități persoanelor vulnerabile și defavorizate din Ungaria, inclusiv proiecte care vizează tinerii (SIA) și tinerele femei din zonele rurale și femeile care provin din țări terțe (AWE, MOMENTUM).

Impact Hub Zagreb este parte din rețeaua Impact Hub și unul dintre cele peste 100 Impact Hub-uri din peste 60 de țări din toată lumea care iau măsuri pentru a construi afaceri și a găsi soluții pentru oameni și planetă. Impact Hub funcționează în Zagreb din ianuarie 2013. Pe lângă colaborările inspiraționale și spațiu de coworking, contribuie cu inovații în abordarea educațională, facilitare și consultanță pentru:

1. Micro-antreprenori, în special oferind suport femeilor antreprenor și antreprenorilor la început de drum pentru stabilizarea poziției în piață, creșterea profitabilității și folosirea afacerii lor pentru a crea o schimbare pozitivă din punct de vedere social și al mediului.
2. Tineri, pentru a-și dezvolta potențialul de a deveni factori rezilienți și activi ai schimbării.
3. Organizații, pentru a-și definitiva și crește impactul social și asupra mediului.

Career Shift oferă servicii complete de carieră, dedicate dezvoltarii persoanelor și companiilor în atingerea obiectivelor lor profesionale. Ajungând deja la peste 1 milion de oameni prin programele și evenimentele sale de carieră, compania este un furnizor de top în domeniul său în regiunea UE. Prin fondatorii săi, care sunt coach acreditați ICF, formatori și antreprenori, Career Shift oferă programe de coaching pentru a sprijini indivizii prin diferite tranziții în carieră și pentru a ajuta organizațiile să promoveze o forță de muncă înfloritoare.
Career Shift conduce International Career Coaching Certification Program, Career Booster – un program colectiv de coaching de grup pentru evoluția in cariera, călătorii individuale de coaching și programe de coaching personalizate pentru companii.
La Career Shift, înțelegem că navigarea în complexitățile pieței muncii de astăzi poate fi o provocare, astfel că oferim programe de coaching personalizate și călătorii individuale de coaching pentru a satisface nevoile specifice ale indivizilor și organizațiilor.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.