
În contetextul în care există regiuni întregi în jurul lumii care se confruntă cu penuria alimentară și în timp ce 1 din 7 copii din lume nu au suficientă mâncare pentru a duce o viață fericită și sănătoasă, în Vest există problema opusă: avem prea multă mâncare, mai multă decât putem consuma. Suntem obișnuiți să cumpărăm mai mult decât avem nevoie, să comandăm mâncare deși avem toate ingredientele necesare în frigider, să lăsăm alimentele să se strice și, în final, să le aruncăm la gunoi.
Nu se întâmplă doar în gospodării, ci și în baruri, cafenele și restaurante care sunt obligate prin lege să servească mâncare proaspătă clienților. Ce a rămas din ziua precedentă nu mai poate fi folosit a doua zi. Însă acest lucru nu înseamnă că acea mâncare trebuie să se risipească: echipa Savables s-a inspirat din piața daneză, unde există aplicații care îți permit să comanzi la preț redus mâncarea rămasă la sfârșitul zilei de la zeci de localuri. Astfel ai un dublu avantaj: mănânci exact ce îți dorești la un preț avantajos și îți aduci contribuția la combaterea fenomenului risipei alimentare.
Cred că cel mai important lucru care ne-a ajutat să mergem înainte a fost faptul că este un startup cu o componentă socială. Atât noi, cât și comunitatea noastră ne-am îndrăgostit destul de tare de idee și ne-a fost foarte greu să renunțăm la ea. De fapt, a renunța la idee nici măcar nu a fost o opțiune pentru noi. Pe lângă acestea, ne-a ajutat mult și faptul că suntem doi fondatori cu o pasiune foarte mare pentru business în general.
Ne puteți găsi pe www.savables.ro și pe paginile noastre de Instagram și de TikTok.
Impact Hub Bucharest
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945