Renti.ro Black Sea ClimAccelerator
Renti.ro la Black Sea ClimAccelerator: Circularitatea e la modă
Industria fashion este unul dintre cei mai mari poluatori la nivel mondial. Majoritatea oamenilor, mai ales generațiile tinere, sunt obișnuiți să își schimbe garderoba în fiecare sezon și să cumpere tot ce e nou și la modă. Cum ar fi dacă am schimba abordarea și, în loc să cumpărăm piese vestimentare costisitoare ca să strălucim o singură seară, să le închiriem, scutind astfel timp și bani și făcând de asemenea un bine planetei? Aceasta este ideea cu care au pornit la drum fetele din spatele marketplace-ului Renti.ro, o platformă care inovează prin modelul circular de business peer-to-peer, în care utilizatorii își listează articolele de modă, putând astfel să le monetizeze și să le închirieze din nou și din nou.
Povestea din spatele ideii
Am crezut mereu că trebuie să existe o soluție mai sustenabilă de a face shopping, păstrând totuși varietatea în articole. Am studiat intens soluțiile și am ajuns la concluzia că modelul de rental în modă este cel care oferă varietatea și beneficiile de care femeia secolului 21 are nevoie. Știm că Renti este acea platformă care are potențialul de a schimba radical industria modei, de aceea suntem încrezătoare că, alături de oamenii potriviți, vom face din Rentallure unul din brandurile din vârful industriei de fashion din Europa.
Cum contribuie Renti.ro la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat
Producția globală de îmbrăcăminte reprezintă 10% din emisiile anuale de carbon, mai mult decât zborurile internaționale și transportul maritim combinate. Generăm o cantitate uriașă de deșeuri extrem de dăunătoare mediului. Renti.ro oferă o soluție la această problemă.

Pe renti.ro, durata vieții fiecărui articol de îmbrăcăminte crește, iar impactul negativ asupra mediului scade. Prin reintroducerea unui articol în modelul circular de îmbrăcăminte, reducem consumul de îmbrăcăminte, deșeurile, și prin urmare reducem și producția de îmbrăcăminte.

 

Ce face Renti.ro diferit
Renti este platforma care revoluționează complet modul în care femeile fac shopping. În momentul de față, în România există doar câțiva jucători care oferă închiriere tradițională a rochiilor sau costumelor de evenimente. Renti oferă o varietate de articole, de la articole de zi cu zi, până la rochii de evenimente sau îmbrăcăminte pentru sporturi de iarnă. Totodată, Renti inovează prin modelul circular de business peer-to-peer, în care utilizatorii își listează articolele de modă.

 

Obstacole și oportunități
Fiind o soluție complexă, întâmpinăm des provocări, pe care încercăm să le soluționăm întotdeauna având clientul în minte. Oferirea unei varietăți cât mai mari în articole, logistica și schimbarea comportamentului consumatorului sunt principalele provocări de care ne lovim.

Pe de altă parte, potențialul acestei piețe este imens, luând în considerare nu doar industria închirierii de haine, ci și migrarea consumatorului modern de la conceptul de „a deține” la cel de „a închiria”. În ceea ce privește piața de închiriere a hainelor, aceasta a crescut cu 10% pe an la nivel mondial, există o creștere constantă și un mare interes în această direcție.

 

Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului
O lecție pe care o învățăm constant parcă și care iese la suprafață în orice decizie pe care trebuie să o luăm este nevoia clientului. Totul trebuie să înceapă și să se termine cu nevoia clientului în minte.

 

Despre echipa din spatele proiectului
Suntem două tinere antreprenoare care vor să construiască un business sustenabil care să schimbe viețile femeilor și să aibă un impact cu adevărat pozitiv asupra lumii de azi. Studente la The Entrepreneurship Academy, avem experiență dobândită din alte proiecte fondate, precum humancecosmetics.ro.

 

Ce își doresc de la experiența Black Sea ClimAccelerator
Ne dorim sa ne conectăm cu oameni și potențiali investitori cu care putem creste business-ul. Totodată, ne dorim ajutor și ghidare în procesul de a înțelege cum putem avea un impact mai puternic asupra sănătății planetei și a mediului înconjurător prin fiecare activitate a business-ului nostru.

 

Ambiții pentru următorul an
Peste un an, ne vedem platforma numărul 1 de închiriere a articolelor de modă din România. Mai mult decât atât însă, ne dorim să avem deja o cale pavată în schimbarea comportamentului consumatorului de la ideea de cumpărare, la cea de închiriere. Până atunci, ne vedem pe www.renti.ro și pe Instagram la https://www.instagram.com/renti.ro/.
Ai și tu un startup cu o soluție care poate reduce sau capta emisiile de gaze cu efect de seră validată în piață sau aflată în etapa de scalare? Fie că e vorba de proiecte de agricultură inteligentă și sustenabilă, modalități de transformare a sistemelor și lanțurilor logistice alimentare, tehnologii, procese, modalități și soluții ce încurajează consumul responsabil, tehnologii verzi și servicii care ecologizează activitățile economice sau de proiecte pentru dezvoltarea de materiale sustenabile – te așteptăm alături de noi în cadrul celui mai complex accelerator de startupuri „verzi” din România și Bulgaria!

 

Black Sea ClimAccelerator este punctul de întâlnire al următoarei generații de antreprenori și inovatori locali ce dezvoltă soluții scalabile pentru gestionarea crizei climatice. Programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro – toate acestea pentru susținerea inovațiilor care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.

Accelerăm cele mai ambițioase startupuri verzi

Înscrierile pentru categoriile MVP și Growth sunt deschise în perioada 26 iulie – 26 septembrie
Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.