Startupuri Black Sea ClimAccelerator Early Stage
Primele 16 start-up-uri selectate în cadrul Black Sea ClimAccelerator intră într-o perioadă intensă de modelare de business, alături de experți în domeniu
Black Sea ClimAccelerator, cel mai complex accelerator din România și Bulgaria dedicat start-up-urilor green, a selectat primii 16 finaliști, din categoria Early Stage, care merg mai departe și vor beneficia de mentorat de specialitate, consultanță, evenimente dedicate, precum și de o finanțare individuală de 5000 de euro. Programul continuă cu deschiderea înscrierilor pentru start-up-urile verzi din România aflate în proces de dezvoltare și scalare. 
Black Sea ClimAccelerator se află la cea de-a doua ediție și se adresează start-up-urilor dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. În 2022, acceleratorul pune la bătaie o finanțare totală de 300.000 euro, mentorat, consultanță de specialitate și pregătire pentru atragerea de investiții. Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, GRF+ ca partener de consultanță creativă precum și Innovation Starter în Bulgaria.  

Prima etapă a competiției, Early Stage, a fost deschisă tuturor antreprenorilor și viitorilor antreprenori care au o idee de business prin care adresează și contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin inovație, tehnologie și instrumente de economie circulară. 

Peste 70 de start-up-uri s-au înscris în program și au trecut printr-un amplu proces de selecție, iar cele mai promițătoare au fost selectate de un juriu format din experți în sustenabilitate, antreprenoriat și comunicare. 16 finaliști din categoria Early Stage de anul acesta merg mai departe și vor primi un grant individual în valoare de 5.000 de euro, consultanță și mentorat de specialitate.  

„Schimbările climatice sunt provocarea majoră a acestui secol, iar mediul de business are responsabilitatea dar și puterea de a acționa în prevenirea și combaterea lor. Ediția anterioară ne-a arătat o creștere accelerată a start-up-urilor green, dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. Ne bucurăm să observăm de la o ediție la alta evoluția comunității climatice active în România și vom continua să investim în creșterea acestei comunități, prin granturi, conectarea cu experți, mentori și investitori, pentru a scala soluțiile identificate. ”, a declarat Adina Crețu, Director Programe & Entrepreneurial Growth Impact Hub Bucharest. 

 Care sunt start-up-urile selectate la categoria Early Stage?  

Start-up-urile care merg mai departe în program sunt din industrii variate, cum ar fi: agricultură, cleantech, industria farmaceutică și alimentară, industria prelucrării sticlei, materiale de construcție. 

  • Agramonia este platforma dedicată agroturismului, cu ajutorul căreia turiștii se pot organiza mai bine și pot include experiențe autentice în călătoria lor prin România rurală. Prin intermediul aplicației fermierii și ghizii locali își pot promova ofertele, iar turiștii le pot accesa.
  • Agro GPS este o companie din domeniul agriculturii de precizie dedicată dezvoltării de soluții inteligente care reduc costurile, fiind de asemenea prietenoase cu mediul.  
  • ALTRNTV este un shop cu produse vestimentare, încălțăminte, accesorii, cosmetice și produse home-deco create în România din materiale sustenabile prin tehnici de producție prietenoase cu mediul și pielea.  
  • Carbon Twin este un start-up climate tech care oferă fermierilor soluții de monitorizare a carbonului din sol. Misiunea sa este democratizarea modului în care se măsoară și se monetizează în prezent aceste depozite pe Piața Voluntară de Carbon.  
  • CompoGO este platforma care conectează jucătorii economici din industria alimentară cu fermele, creând îngrășământ organic din resturile alimentare. Astfel, surplusul companiilor (restaurante, supermarketuri, procesatori) se va întoarce în natură.  
  • E-Car Concept reprezintă un prototip total diferit de mașină electrică ce își propune să schimbe strategia pe termen lung a sectorului auto-moto din România. E-Car Concept by NewCar4Future este de asemenea primul prototip al unul vehicul electric românesc.  
  • Elpida Research INC este un start-up care activează în micro-producția vaccinurilor din domeniul biotehnologiilor, health, farma și agri-food.  
  • Happy Treats este primul producător de recompense naturale pentru câini, fără conservanți, coloranți și aditivi. Start-up-ul dezvoltă, de asemenea, o fermă de viermi de făină pentru a oferi fermelor zootehnice și agricole ingrediente de calitate.  
  • Laura and Wine aduce pe piață pahaele de vin din sticlă reciclată, fabricate manual în București. Produsele se adresează celor  pasionați de design și promotori ai sustenabilității în viața de zi cu zi.  
  • Loomescu este un atelier care transformă textilele uzate în produse unice cu o nouă utilitate. Cu ajutorul unui război de țesut, al îndemânării și creativității, Loomescu transformă tricouri vechi în covoare sau țesături decorative pentru perete  
  • Nucim produce gustări sănătoase din caju, migdale, fistic și alte oleaginoase, fructe uscate și semințe ambalate în pungi refolosibile. Mixurile sunt realizate după o rețetă echilibrată, recomandată de un medic specialist cu experiență în nutriție.  
  • Pimp My Garden oferă soluții de compostare pentru spațiul urban. Se axează, de asemenea, pe agricultură urbană ecologică, compostare și vermicompostare   
  • Rent it. este prima platformă integrată de închiriere a articolelor de modă din România, un marketplace prin care femeile pot închiria atât haine, genți sau accesorii de zi cu zi, cât si ținute pentru evenimente speciale.  
  • The Climate Change Company este start-up-ul care a dezvoltat Littar®, un material de construcție pentru drumuri realizat din deșeuri de plastic și sticlă.  
  • UpTerra este un start-up care contopește spațiul ambiental de la birou cu natura prin intermediul unui terariu. Acesta are în componența sa, pe lângă plante, elemente create prin imprimare 3D, utilizând ca materie primă plasticul PET-urilor reciclate.  
  • Urban Mining Solutions se ocupă de reciclarea și transformarea deșeurilor plastice și de cauciuc în surse de energie, mai precis în eco-ulei și gaz sintetic.  

 

 

Am deschis înscrierile în Black Sea ClimAccelerator pentru start-up-urile în proces de dezvoltare și scalare! Start-up-urile se pot înscrie până pe 26 septembrie.  
Cine se poate înscrie la Categoria MVP? 

Șase start-up-uri care au un proiect scos pe piață vor beneficia de o finanțare de 20.000 de euro și de sprijin în atragerea clienților și consultanță de specialitate în funcție de nevoile lor de dezvoltare. Printre activitățile incluse în program se numără: consultanță, networking cu experți și oameni cheie din domeniu, mentorat 1 to 1, peer-sharing, participarea la Demo Day, unde își vor prezenta soluția în fața celor mai importanți jucători din piață. 

Cine se poate înscrie la categoria Growth? 

Start-up-urile care sunt deja funcționale, cu vechime pe piață. Astfel, 6 start-up-uri din România vor beneficia de sesiuni de consultanță  și mentorat de specialitate pe nevoile lor specifice. Sesiunile de mentorat vor fi bazate pe stabilirea relațiilor cu investitorii și accesarea fondurilor de care au nevoie pentru creșterea impactului soluțiilor propuse.Activitățile incluse pentru cei din categoria Growth: sprijin și facilitare pentru atragerea de investiții și finanțări, participarea la evenimente naționale și internaționale, workshop-uri și studii de caz. 

Înscrierile se fac aici și sunt deschise până pe 26 septembrie 2022 pentru ambele categorii. 

Mai multe detalii despre Black Sea ClimAccelerator puteți găsi pe: blackseaclimaccelerator.eu   

EIT Climate-KICeste o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și reziliență la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.  

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a start-up-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

 

Ai și tu un startup cu o soluție care poate reduce sau capta emisiile de gaze cu efect de seră validată în piață sau aflată în etapa de scalare? Fie că e vorba de proiecte de agricultură inteligentă și sustenabilă, modalități de transformare a sistemelor și lanțurilor logistice alimentare, tehnologii, procese, modalități și soluții ce încurajează consumul responsabil, tehnologii verzi și servicii care ecologizează activitățile economice sau de proiecte pentru dezvoltarea de materiale sustenabile – te așteptăm alături de noi în cadrul celui mai complex accelerator de startupuri „verzi” din România și Bulgaria!

Black Sea ClimAccelerator este punctul de întâlnire al următoarei generații de antreprenori și inovatori locali ce dezvoltă soluții scalabile pentru gestionarea crizei climatice. Programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro – toate acestea pentru susținerea inovațiilor care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.

Accelerăm cele mai ambițioase startupuri verzi

Înscrierile pentru categoriile MVP și Growth sunt deschise în perioada 26 iulie – 26 septembrie
Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 

Parteneri principali

Raiffeisen-Bank-Black-Sea-ClimAccelerator-2021
Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.
Raiffeisen-Bank-Black-Sea-ClimAccelerator-2021
OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 de benzinării sub două branduri – OMV și Petrom. Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Partener de consultanță creativă

Graffiti-PR-Black-Sea-ClimAccelerator-2021
Graffiti PR
Fondată în 1997 ca parte a grupului local de comunicare BBDO, Graffiti PR a devenit în 2001 o agenție de comunicare de sine stătătoare, cu clienți proprii și capabilități multiple (soluții complexe de comunicare, marketing, branding, advocacy și CSR).În 2012, Graffiti PR devine afiliat exclusiv pentru România al rețelei gobale Ketchum și continuă ascensiunea în topul agențiilor de comunicare din România, ajungând în top 3 și păstrându-și poziția până în prezent. De altfel, anul trecut, Graffiti PR s-a situat pe primul loc în Topul Agențiilor de PR realizat de Forbes, după ce în anii anteriori s-a menținut pe poziția secundă.

Organizatori

EIT Climate KIC
EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.
Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Innovation Starter
Innovation Starter este prima agenție specializată în inovare din Bulgaria, înființată de Leona Aslanova în 2014. Colaborează cu mediul de afaceri (companii și startup-uri), sectorul public, sectorul academic și sectorul neguvernamental pentru a proiecta o cultură a inovaţiei pe termen lung. Misiunea Innovation Starter este ca Bulgaria să devină o țară europeană de top în domeniul inovației.

Accelerăm cele mai ambițioase startupuri verzi

Înscrierile pentru categoriile MVP și Growth sunt deschise în perioada 26 iulie – 26 septembrie
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.