
PolyMore abordează problema sortării la rădăcină, făcând procesul mai eficient și mai puțin costisitor în centrele de gestionare a deșeurilor. Soluția lor presupune detectarea gradului de contaminare a deșeului reciclabil și ajută companiile de gestionare să determine și să localizeze locurile în care deșeul a fost greșit colectat. Prototipul pe care l-au dezvoltat ia cadre în timp real din interiorul mașinii de salubrizare în timpul procesului de colectare și folosește o rețea neuronală pentru a determina dacă deșeurile sunt contaminate.
Atat în România, cât și la nivel global, dezvoltarea aplicațiilor care rezolvă probleme de mediu este tot mai necesară, rata actuală de reciclare fiind destul de mică peste tot. Astfel, există posibilitatea unui spațiu larg pentru dezvoltarea soluției noastre tehnice.
În prezent, companiile de colectare a deșeurilor identifică deșeurile contaminate (care sunt sortate greșit) prin căutarea manuală în coș. Dar acest lucru nu este de încredere și colectorii nu au timp să identifice întregul conținut al coșului de gunoi. Produsul nostru face acest lucru automat, reducând timpul și îmbunătățind precizia, iar faptul că suntem singura soluție de acest gen este o oportunitate foarte mare pe piață.
În startup-ul nostru acoperim toate domeniile de care avem nevoie în acest moment. Am putea spune că suntem multifuncționali. Cristian se ocupă de management și partea tehnică, Iohana de finanțare, sales și branding, Vlad lucrează la hardware și design grafic, Victor e specialist în chimie și cercetează partea de spectroscopie pentru creșterea detecție. Iar Vladi, cum ne place nouă să îi spunem, lucrează la software și antrenarea sistemului. Se mai ocupă, printre altele, și de întreținerea bunei noastre dispoziții.
Cristian și Vlad sunt ingineri care au lucrat în fabrici de producție internaționale. Au văzut câte produse sunt ambalate excesiv în plastic, care este aruncat cu neglijență, odată ce articolele au fost folosite. Acesta este motivul pentru care am ales să ne concentrăm pe industria de reciclare.
- Facebook: https://www.facebook.com/polymore.ro/
- Instagram: https://www.instagram.com/polymore.ro/
- Twitter: https://twitter.com/polymore_ro
- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/polymore-plastics
- Website: https://polymore.ro/

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.