Pimp My Garden Black Sea ClimAccelerator 2022

Pimp My Garden la Black Sea ClimAccelerator: Grădinărit urban accesibil tuturor

În urma pandemiei, relația oamenilor cu natura s-a redefinit complet: 82% dintre participanții la studiul Wunderman Thompson legat de viață, atitudini și trenduri tehnologice post-COVID au declarat că prețuiesc mai mult natura decât o făceau înainte. Prin urmare, în diferite colțuri ale lumii au apărut inițiative de a aduce păduri și micro-ferme urbane, zone cu lacuri și pajiști în locuri abaondonate sau în zone cu construcții demolate pentru a-i ajuta pe oameni să se reconecteze cu natura și pentru a pune în perspectivă adevăratul scop al spațiului public.

Pimp My Garden face același lucru în România, oferind soluții de agricultură urbană ecologică, compostare și vermicompostare, precum și aditivi și îngășăminte pentru zona eco.

Povestea din spatele ideii

Soluția noastră a venit ca o necesitate. Pimp My Garden a lucrat ca grădinar urban pe teritoriul județului Cluj peste 10 ani, în principal în rol de consultant. Aici am identificat că problemele clienților sunt similare și astfel s-a născut produsul Kitul Grădinarului Ecologic. Motivația a fost în primul rând una etică și morală, misiunea noastră fiind aceea de a deveni un factor pozitiv pentru natură. Serviciul oferit are și el meritele lui, fiind fezabil și predictibil din punct de vedere al recoltei obținute și al aplicației cât mai simple, oferind beneficiile care țin de procesul agriculturii organice.

Cum contribuie Pimp My Garden la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat

Soluția noastră este în primul rând educativa. Kitul nostru oferă soluția personală a unui grădinar cu experiență de peste 10 ani într-un proces bine definit și ușor de urmărit, urmând paradigmele si hinturile intime ale agriculturii organice. Kitul nostru are la bază vermicompostul ca produs final, pentru a arăta beneficiile acestuia. Scopul pe termen scurt este ca grădinarul să se convingă de beneficiile compostării (prin folosirea produsului final al procesului de compostare: vermicompost). Scopul pe termen mediu și lung este de a ajuta grădinarul să își producă propriul compost într-un proces ecologic, sustenabil, cu beneficii vizibile pentru mediu.

 

Ce face Pimp My Garden diferit

Soluția noastră este o soluție completă pentru grădinarul urban care ia în calcul riscurile și problemele pe care grădinarul le poate întâmpina. Competitorii identificați pe piață oferă soluții în aceeași arie de expertiză, dar considerăm ca produsul nostru este superior prin complexitatea soluției și a simplității punerii în practică a acestuia.

 

Obstacole și oportunități

Primul obstacol a fost identificarea produselor din kit și testarea procesului. Obstacolul principal a fost timpul, testarea produselor fiind time consuming. Al doilea obstacol a fost antreprenoriatul propriu-zis: cunoștințele noastre ne ajută să oferim o soluție superioară, dar succesul nu e garantat de superioritatea produsului. A fost foarte greu pentru noi sa facem tranziția spre antreprenoriat, să ne educăm pentru a construi o afacere în jurul produsului.

Oportunitatea este în primul rând una care ține de timing:

  • Tranziția spre agricultura organică este un subiect de actualitate și de interes atât la nivel național, cât si mondial.
  • Targetul propus României de UE pentru tranziția spre agricultura organică este de 25% până în 2030, însă în acest moment suntem doar la 4%, în timp ce 12,47% din piața alimentară românească este bio (2019).
  • Sunt puține firme pe piață care oferă soluții de compostare și, subiectiv vorbind, suntem singurii care pot garanta soluții complete în conformitate cu legea compostului în vigoare.
Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului

Descoperirea unei soluții fezabile în faza de prototip este doar începutul. Greul începe
în momentul în care devii antreprenor, proces în care nu există scurtături și etape pe care încerci să le sari sau să le ignori – dacă faci asta, vei fi taxat pe termen lung.

 

Despre echipa din spatele proiectului

Proiectul a pornit alături de niște parteneri cu care am muncit în decursul procesului de startup, până la începutul anului fiind un „One-Man Show”. Anul acesta echipa a crescut: necesitatea de a scala ideea a cerut noi colegi. Unul din obiectivele acestui an este formarea noii echipe.

 

Despre experiența Black Sea ClimAccelerator

Participarea în cadrul Black Sea ClimAccelerator a fost o rampă de lansare pentru noi și a adus valoare ideii noastre prin intermediul informațiilor viabile și actuale despre cum să ne poziționăm pe piața. Cursurile oferite de accelerator au făcut ordine și au oferit claritate în modul de acțiune, oferind niște cărări de urmat foarte necesare în punctul în care ne aflăm.

 

Ambiții pentru următorul an

Obiectivul nostru este promovarea sustenabilității, a compostării în zona urbană, crearea unor noi grădini urbane și conștientizarea în masă despre efectele produse de noi prin consumerism, tratarea incorectă a deșeurilor organice urbane și beneficiile grădinăritului ecologic. Ne puteți urmări evoluția și susține în demersul nostru pe www.pimpmygarden.ro (website care va fi lansat în curând) si pe pagina noastră de Facebook. 

Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.