Nucim Black Sea ClimAccelerator

Nucim la Black Sea ClimAccelerator: O gustare sănătoasă în ambalaj reutilizabil

Poate ne gândim mai rar la acest aspect, însă și felul în care ne hrănim este o componentă importantă a sustenabilității. De unde îți iei alimentele? Cum sunt ele produse? Cum ajung la tine? Cum le consumi? Ar trebui să ne punem mai des aceste întrebări și să ne dezvoltăm o alimentație mai sănătoasă nu doar pentru noi, ci și pentru mediu. Nucim își alege cu grijă ingredientele din care creează gustări elaborate după recomandările unui medic nutriționist și pe care le împachetează pentru moment în ambalaje reutilizabile. Pe viitor, echipa își propune să amenajeze puncte de refill, unde consumatorii să vină cu propriile recipiente pentru a-și lua atât cât le trebuie din produsele Nucim.

Povestea din spatele ideii

Ai vrea să fii mai sănătos? Să îți pregătești organismul pentru orice? Dar pe copiii noștri – cum îi ajutăm să fie mai sănătoși? Sunt întrebări pe care ni le-am pus și astfel am ajuns la Nucim, care a început în urma unor nevoi din familia noastră. Pe de o parte, aveam nevoie de un pachețel sănătos pentru copii la școală. După lungi căutări și încercări, am ajuns la nuci și fructe uscate, fiind deopotrivă gustoase și practice de luat la școală. Pe de altă parte, stilul de viață agitat, uneori prea stresant, ne-a determinat să ne îndreptăm către o alimentație sănătoasă. Astfel că am contactat-o pe doamna dr. Luiza Pîrvu, medic specialist în nutriție, boli metabolice și diabet, cu experiență în tratarea obezității la copii și adulți, și prin recomandarea unor rețete am introdus in alimentația noastră nuci, semințe și fructe uscate. Apoi am hotărât să împărtășim aceste obiceiuri sănătoase și cu alte persoane. Așa a început activitatea Nucim.

Nucim este un producător mic de gustării sănătoase. Pregătind gustări din nuci, semințe și fructe uscate, ne-am dat seama că există potențialul de a reduce ambalajele pe care le folosim. Am plecat de la ambalajele produselor, care chiar dacă sunt refolosibile, credem că nu prea se refolosesc, până la ambalarea coletelor pentru comenzile online.

Am dorit să punem acest lucru în practică, deoarece faptul că o reducere de ambalaje va aduce și un beneficiu financiar clienților, pe lângă cel de responsabilitate socială. Astfel, valoarea adăugată pentru client era mai mare și este încurajat să aibă un comportament mai responsabil.

Cum contribuie Nucim la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat

Încă de la început ne-am dorit ca Nucim să fie sustenabil. La început livram comenzile în cutii refolosite, dând astfel o a doua utilizare cutiilor în care primeam noi produsele. Apoi, pentru a reduce consumul de ambalaje de umplutură ți pentru a trimite produsele la clienți în stare bună, am ales să facem cutii personalizate și să evităm astăzi acele ambalaje de protecție / umplutură, care erau de multe ori chiar din plastic. Acum dorim sa mergem chiar mai departe.

Încurajăm economia circulară prin faptul că vom deschide un punct de vânzare fizic în care clienții vor avea acces la toate produsele Nucim. Aducând un ambalaj refolosibil, clienții vor beneficia de un discount pe loc, iar noi nu vom mai pune pe piață ambalaje suplimentare.

 

Ce face Nucim diferit

Avem deja peste 1 an de activitate. Calitatea produselor noastre a fost confirmată de clienții fideli care sunt alături de noi. Selectarea furnizorilor și a producătorilor care oferă produse de calitate înaltă ne-a ajutat să oferim gustări naturale de calitate, iar acest lucru a fost apreciat de clienți. De asemenea, modul de ambalare, foarte practic și resigilabil, a primit review-uri pozitive de la clienți.

Și mai ieftin, și prietenos cu mediul. Aceasta este deviza pe care mergem în proiectul „Refill by Nucim”. Fiind producători, spre deosebire de alte soluții de pe piață, vom putea asigura transferul de valoare din waste (ambalaje) iîn buzunarul clientului, astfel că toți clienții care vor cumpăra de la punctul nostru pe care îl vom deschide în parcarea magazinului Metro Băneasa vor primi stimulent, fie sub formă de discount, fie sub forma unor cadouri.

 

Obstacole și oportunități

Locațiile fizice presupun o parte logistică ce este complicat de dezvoltat. Ca locație proprie, investiția este semnificativă și căutăm parteneri în a căror locație să putem dezvolta conceptul „Refill by Nucim”. Pentru locația-pilot am ales o zona ușor accesibilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii, astfel că urmează să deschidem în fața magazinului Metro Băneasa.

Un alt obstacol este găsirea unei echipe potrivite cu care să construiești această locație fizică. Totuși, avem speranța că cei care vor veni alături de noi în proiect vor face o echipă foarte bună la Nucim.

Pe de altă parte, în categoria noastră de produse, supermarketurile nu sunt un loc în care clienții să își ia doar cât doresc și să vină cu ambalajele lor, deci potențialul de scalare este mare. De asemenea, într-o perioadă cu inflație mare, clienții sunt atenți la preț, iar un discount este apreciat.

 

Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului

Perseverența și răbdarea sunt două calități foarte importante ale oricărui antreprenor. Oricât de mult te-ai pregăti teoretic, când începi să te lovești de realitate, îți dai seama că ai nevoie de multă perseverență ca să treci peste toate încercările. Apoi, clienții nu vor veni la tine din ziua 1 doar pentru că ai început activitatea. Povestea se construiește în timp, la fel ca produsul și încrederea clienților. De aceea ai nevoie de răbdare. Clientul este „judecătorul” final la care ajungi după multă muncă.

 

Despre echipa din spatele proiectului

Nucim a început ca o afacere de familie, o alternativă pe care am făcut-o din pasiune, în timpul liber. Cumva, pandemia ne-a dat înapoi ceva timp (cel puțin cel petrecut în trafic) iar aceste ore libere le-am redirecționat către pasiunea noastră. Deocamdată Nucim este la nivel de pasiune și ne dorim să creștem pe baze solide. Ne menținem preocuparea pentru cariera din corporație, pe care am construit-o de peste 10 ani, iar în timpul liber ne distrăm în antreprenoriat.

 

Ce înseamnă pentru ei experiența Black Sea ClimAccelerator

Black Sea ClimAccelerator aduce pentru Nucim un boost de cunoștințe și inovație. Programul este creat pentru a ne susține cu acele informații vitale în creșterea unui business. Noi suntem in Stage 1, deci la început, iar informațiile sumarizate și aplicate pe tipul nostru de business sunt foarte de folos. Apoi, trebuie să menționăm că programul este organizat de una dintre cele mai puternice platforme de antreprenoriat din Romania, Impact Hub, iar prezența noastră în program cu siguranță va spori rețeaua de clienți, dar și deschiderea către idei noi și organizarea ideilor / planului de business pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivele.

 

Ambiții pentru următorul an

Suntem în discuții cu mai multe companii pentru a le oferi angajaților lor gustările Nucim la birou. Credem că aici vom crește, întrucât gustările Nucim au fost apreciate ca beneficiu pentru angajați. Apoi, pentru conceptul de refill, vom deschide cel puțin o locație proprie în București, unde ne propunem să încurajăm economia circulară. Locația din fața magazinului Metro Băneasa este în pregătire și sperăm să o deschidem curând. Dacă acest concept este îmbrățișat de clienți, atunci sperăm să avem cel puțin 5 puncte de refill în supermarketuri. Vom continua în paralel creșterea noastră în mediul online prin nucim.ro, dar și prin marketplace-urile disponibile. Ne puteți urmări progresul pe social media:

Facebook: https://www.facebook.com/nucimro/ 
Instagram: https://www.instagram.com/nucim.ro/ 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/79712227/ 
Website: https://nucim.ro/ 
TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNtCd8oV/ 

Ai și tu un startup cu o soluție care poate reduce sau capta emisiile de gaze cu efect de seră validată în piață sau aflată în etapa de scalare? Fie că e vorba de proiecte de agricultură inteligentă și sustenabilă, modalități de transformare a sistemelor și lanțurilor logistice alimentare, tehnologii, procese, modalități și soluții ce încurajează consumul responsabil, tehnologii verzi și servicii care ecologizează activitățile economice sau de proiecte pentru dezvoltarea de materiale sustenabile – te așteptăm alături de noi în cadrul celui mai complex accelerator de startupuri „verzi” din România și Bulgaria!

 

Black Sea ClimAccelerator este punctul de întâlnire al următoarei generații de antreprenori și inovatori locali ce dezvoltă soluții scalabile pentru gestionarea crizei climatice. Programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro – toate acestea pentru susținerea inovațiilor care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.

Accelerăm cele mai ambițioase startupuri verzi

Înscrierile pentru categoriile MVP și Growth sunt deschise în perioada 26 iulie – 26 septembrie
Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.