Logistia Black Sea ClimAccelerator
Logistia la Black Sea ClimAccelerator: Specialistul în logistică de pe device-ul tău

Logistica reprezintă o reală provocare pentru orice business. De la contactul cu curierii, la a ține clienții informați în legătură cu locația coletului și până la rapoarte și analize – totul este greu de gestionat, cerând multă atenție și sincronizare. Logistia este un planificator de rute puternic, dar flexibil, capabil să se adapteze oricăror proceduri de lucru. Mai mult, platforma poate fi accesată de pe orice dispozitiv și adună într-un singur loc toate instrumentele necesare pentru a adăuga, optimiza și naviga fără probleme către adresele tuturor clienților.

Povestea din spatele ideii
Povestea Logistia începe în 2019. Lucram pe atunci la un alt startup, un marketplace de producători locali, și tot mai mulți oameni ne cereau să îi lăsăm să folosească partea de administrare a comenzilor, fără a fi necesar să-și listeze produsele în website-ul principal. Una din funcționalitățile cele mai apreciate a fost optimizarea traseului de livrare, astfel încât producătorii le puteau spune concret clienților când vor ajunge la ei cu comanda. În același timp, am observat că nu puteam comanda online specificând un interval orar când suntem la locația unde doream livrarea. Am înțeles că putem construi un instrument de beneficiile căruia să se bucure atât afacerile, cât și clienții și astfel ne-am apucat de lucru.
Cum contribuie Logistia la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat
Din păcate, în România încă se folosește foarte multă hârtie pentru multe procese, inclusiv pentru planificarea traseelor de livrare și livrarea efectivă. Un traseu de livrare eficient ține cont de o mulțime de parametri, printre care intervalul orar solicitat al clientului, calculând timpul estimat de livrare. Cu Logistia, acesta poate veni la pachet cu mai puțini kilometri, mai puțini bani cheltuiți pe carburant și mai puțin timp petrecut pe lucru manual pentru responsabilii cu traseele. Odată generate aceste, ele sunt disponibile automat pentru șoferi, eliminând nevoia de a printa o mulțime de liste. În plus, clienții nu mai trebuie să își caute numele într-un tabel fizic, ci doar să semneze electronic pentru primirea coletului.

 

Ce face Logistia diferit
În acest moment suntem singura soluție integrată de optimizare a traseelor de livrare end-to-end, made in Romania. Oferim clienților noștri posibilitatea de a crea o experiență de livrare excelentă, de la felul în care traseele pot fi optimizate, până la analiza performanței de livrare, astfel încât propriii lor clienți să fie impresionați.

 

Obstacole și motive de a merge înainte
Nu le-am numi obstacole, ci oportunități de învățare. Într-un startup e foarte important ca echipa să rămână cu mintea deschisă și să asculte feedback-ul clienților, astfel încât produsul să devină mai bun și mai util, personalizat pentru nevoile lor. Ne face plăcere să găsim soluții la problemele pe care ni le semnalează clienții noștri. Fiecare zi este diferită și situațiile pe care le întâlnim sunt atât de diverse si de provocatoare încât nu avem timp să ne plictisim. Mereu este ceva nou de făcut!

 

Despre oportunitățile din piață
România se situează pe locul 27 din cele 27 de state membre ale UE în 2022 din punct de vedere al indicelui economiei și societății digitale. Integrarea tehnologiei digitale, împreună cu alte criterii, ajută la creșterea gradului de digitalizare a IMM-urilor și duce astfel la creșterea productivității. Din fericire, astăzi sunt disponibile fonduri dedicate IMM-urilor pentru achiziția produselor software de diverse tipuri care să crească gradul de productivitate și eficiența.

Fiind un domeniu complex, unde orice greșeală conduce la întârzieri pe fluxul de livrare, Logistia vine în sprijinul companiilor ca să reducă riscul de erori, să utilizeze eficient resursele pe care le au la dispoziție și să scadă cheltuielile operaționale.

 

Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului
O platformă este suma încrederii pe care ți-o oferă oamenii care o folosesc zi de zi și pe care o câștigi în fiecare zi, puțin câte puțin. Comunicarea este foarte importantă, de aceea e necesar să ascultăm activ feedback-ul clienților și să găsim soluții împreună cu ei.

 

Ce sfat și-ar da dacă s-ar putea întoarce în timp
Nu știu dacă am schimba ceva. Am învățat foarte multe lucruri din precedentul startup și acest lucru ne-a ajutat să înțelegem cum să ne organizăm mai bine.

 

Despre echipa din spatele proiectului
Suntem o echipă core de 2 oameni, ingineri cu experiență în software și digital marketing. Suntem pasionați de tehnologie, de toate posibilitățile pe care aceasta le aduce in viețile noastre ca să ne ajute. Ne place să rezolvăm probleme prin intermediul tehnologiei și ne implicăm cu totul pentru a găsi soluția potrivită de implementare pentru clienții noștri.

 

Despre experiența Black Sea ClimAccelerator
Ne bucurăm de oportunitatea de a face parte din Black Sea ClimAccelerator pentru că Logistia are și o componentă orientată asupra mediului. Cu ajutorul traseelor optime generate de Logistia, putem scădea numărul de kilometri planificați, cantitatea de carburant folosit și de bani cheltuiți pe procesele operaționale. Astfel, ne dorim să aflăm informații care să ne ajute la dezvoltarea strategiei pe termen lung, la maximizarea impactului climatic și la creșterea satisfacției afacerilor și clienților lor în legătură cu experiența de livrare.

 

Ambiții pentru următorul an
In 2023 ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să ofere livrări programate și o experiență de livrare de top.

Ne puteți urmări progresul pe www.logistia.app, pe LinkedIn și pe Facebook.

Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.