Foldo Black Sea ClimAccelerator 2021
Foldo și experiența la Black Sea ClimAccelerator: Creativitate, sustenabilitate și un business atipic cu mobilier și decorațiuni interioare moderne, din carton
Cu răbdare și viziune pe termen lung, un proiect pornit dintr-o necesitate personală poate deveni un business inovator care să schimbe complet felul în care ne raportăm la elementele de mobilier și la decorațiunile interioare.
Foldo oferă părinților soluții complete pentru mobilarea camerelor pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, cu mobilier specific fiecărei categorii de vârstă, pliabil, cu greutate redusă și posibilitate de personalizare prin aplicare de vopsea sau orice alte elemente dorite.
Povestea din spatele ideii

Ideea a apărut dintr-o necesitate a fondatorului în perioada în care era nevoit să-și schimbe des locuința. Apoi a venit momentul când s-a nascut fiul lui și a trebuit să realizeze pătuțul pentru copii de 0-6 luni.

 

Despre obstacole și oportunități

Reticența la materialul pe care îl folosim pentru obiectele de mobilier este unul dintre cele mai des întâlnite obstacole pe piața locală. Deși este un carton special creat pentru noi, foarte rezistent, percepția consumatorului rămâne la banalele cutii de transport.

Însă avem și o mulțime de clienți mulțumiți de produsele noastre, care ne impulsionează să continuăm pe drumul pe care am pornit. Ne dorim pe viitor ca în fiecare casă să existe măcar un obiect de mobilier realizat din materiale reciclabile și sustenabile. Momentan ne concentrăm să comunicăm către părinți cu copii ce formează o piață de aproximativ 66 milioane de familii în Uniunea Europeană.

 

Din lecțiile învățate până acum

Cea mai bună concluzie este aceea că prezența în online și o comunicare foarte bine făcută poate genera un succes cu feedback foarte bun din partea clienților. În același timp, am realizat că avem o capacitate de producție redusă pentru un nivel ridicat de comenzi.

 

Cine se află în spatele proiectului Foldo? Cum v-a ajutat experiența din domeniile în care ați activat în trecut să dezvoltați acest proiect?

Echipa noastră este formată din Nicolae Baciu – CEO si fondator Foldo, proiectantul majorității produselor din portofoliu, cu experiență în packaging design, Cătălina Eftimie – Director de producție, Teodora Alexandru – Marketing manager și Radu Broicea – CFO.

Deși calificarea de bază a Cătălinei este în domeniul medical, prin curiozitatea către partea tehnica și spiritul organizatoric ne ajută la implementarea și gestionarea cu succes a proiectelor. Teodora, la rândul ei, e de meserie scenograf, și reușește să ne ajute într-o comunicare eficientă către piața noastră de consumatori. Radu provine dintr-o generație de contabili, reușind să ne facă cifrele plăcute și pe înțelesul nostru.

Spiritul de antreprenor pe care l-am dezvoltat de mic și pasiunea pentru lucrurile simple, dar utile au ajutat la înțelegerea nevoilor consumatorilor către care ne adresăm. Produsele noastre sunt deja dezvoltate și sunt pe piață de câțiva ani.

 

Despre experiența Black Sea ClimAccelerator în câteva cuvinte

ClimAccelerator înseamnă abordarea dintr-o perspectiva nouă a business-ului. Am reușit să finalizăm anumite acțiuni importante pe care le amânam de ceva vreme. Faptul că am intrat în contact și cu alți antreprenori și cu experiențele acestora ne-a făcut să ne simțim mai apropiati de programul ClimAccelerator în aceste vremuri de depărtare socială. Și, nu în ultimul rând, experți din diferite domenii pe care ați reușit să-i aduceți în program ne-au ajutat cu informații care vor rămâne întipărite și puse în aplicare în viitor. 

Structura în sine a programului te ține în priză și te motivează să lucrezi constant la îmbunătățirea ta ca om și a business-ului tău. Am apreciat extrem de mult și faptul că am intrat în contact cu oameni care sunt dispuși să-și acorde timpul pentru a ajuta individual fiecare aplicant.

 

Cum arată viitorul pentru Foldo

Pentru că în momentul de față ne adresăm mai multor categorii de consumatori, începem să ne focusăm comunicarea către părinții cu copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Pentru o mai mare eficiență lucrăm la dezvoltarea unei linii de producție care va ușura procesul tehnologic, cu impact și asupra calității și prețului produselor finale.

 

Urmărește evoluția echipei Foldo pe social media:
Startup participant în cohorta 2021 a programului Black Sea ClimAccelerator, organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerul principal Raiffeisen Bank România, The Climate Vertical și partenerul principal Volta, precum și Innovation Starter în Bulgaria.
Despre organizatori
EIT Climate KIC
EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.
Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.

The Climate Vertical
The Climate Vertical este o inițiativă din România care își propune să rezolve provocările climatice critice prin activarea și implicarea comunității pentru a sprijini startup-urile să construiască soluții durabile. Credem că fiecare provocare climatică creează spațiul pentru o oportunitate de afaceri foarte bună. Construim TCV pe baza experienței noastre de peste 4 ani de lucru cu startup-uri și livrăm programe concepute pentru a(A) aduce oamenii împreună pentru a se sprijini reciproc, (B) inspira să înceapă, (C) educa pentru a construi soluții de care oamenii au nevoie cu adevărat, (D) accelera creșterea echipelor dispuse să își scaleze soluțiile la nivel global. Valorile The Climate Vertical sunt firul roșu din cadrul programelor: Concentreaza-te asupra impactului și generează schimbarea, Țintește sus și începe acum, Inovează pentru un viitor durabil, Respectă natura și cele din jurul tău.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.