
La jumătatea anului 2019 s-a înscris cu această idee în primul incubator pentru idei și start-upuri.
Producția unei perechi de șosete din bumbac reciclat economisește în medie 300 l de apă, eliberează mai puțin C02 în atmosferă, economisește energie electrică, limitează utilizarea pesticidelor și nu afectează terenurile arabile.
Marea provocare pentru piața europeană (inclusiv Romania), unde costurile de fabricație sunt mai mari, este diferențierea brandului astfel încât să poată justifica un preț mai mare.
Studiile recente arată însă că un număr tot mai mare (de aprox. 24%) de consumatori sunt dispuși să plătească mai mult pentru îmbrăcăminte sau textile din materiale reciclate.
În plus, de la lansarea companiei suedeze Happy Socks în 2008 (devenită intre timp un gigant), comportamentul clienților s-a schimbat radical, piața de șosete vesele, colorate aproape inexistentă până la acel moment, a crescut exponențial de la un an la altul.
În același timp, începutul lui 2020 a însemnat o recalibrare a eforturilor, întrucât pandemia a lovit în mod direct în sursele noastre de venit și, implicit, în resursele alocate pentru dezvoltarea proiectului. Asta a însemnat întârzieri în proiect, schimbări în echipa și viziunea inițială.
Nu ne-am lăsat învinși și iată-ne acum mult mai motivați, pregătiți și tot mai aproape de lansare.
Marian Buzărnescu este IT-ist, lucrează de câțiva ani ca web developer, astfel încât tehnologia nu mai prezintă niciun secret pentru el. De asemenea, este și un blogger pasionat, vicepreședinte al Asociației Bloggerilor Olteni. Nicolae Drimboi este absolvent de științe economice și a lucrat ca specialist marketing atât într-o agentie de publicitate & marketing, cât și pentru unele companii sau proiecte civice.
Chiar dacă nu sunt acționari în cadrul companiei și nici beneficiari ai proiectului în mod direct, am avut o colaborare excelentă până acum atât cu Ilie Pană, CEO al fabricii Laboratorul de Șosete, cu care am colaborat pe partea tehnică, respectiv realizarea modelelor de șosete, cât și cu Răzvan Jianu, CEO al agenției Pion Media, care ne-a susținut pe partea de planificare și elaborare a strategiei.
Având experiențe de lucru destul de diverse și abilități complementare, am reușit să ne cunoaștem fiecare limitele și domeniile de competență, astfel că am putut să ne împărțim sarcinile mai ușor, fără să mai reinventăm roata de fiecare dată.
În același timp, experiențele anterioare ne-au ajutat să creștem bula de cunoscuți și specialiști la care să putem apela pentru consultanță, ne-au ajutat sa pivotăm când este necesar, dar, mai ales, ne-au învățat să fim rezilienți și să nu renunțăm atunci când apar primele provocări.
Până în prezent, cel mai tare ne-au ajutat sesiunile de training și mentorat presărate cu soluții simple și exemple pozitive de la antreprenori și companii de succes. De asemenea, ne-a ajutat mult și networking-ul atât cu ceilalți participanți din program, cât mai ales cu specialiștii din industrie pe care i-am întâlnit.
Pe termen mediu ne propunem să obținem o finanțare ceva mai consistentă care să ne permită să ducem ideea la următorul nivel.
- Facebook: https://www.facebook.com/EcoSosete
- Instagram: https://www.instagram.com/Ecososete/
- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/Ecososete

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.