De ce să alegi să aparții?

O perspectivă personală despre câteva motive pentru care apartenența la o comunitate poate fi considerată un suport în dezvoltarea ta profesională și susținerea emoțională.

Vrei să vezi cum ți se potrivește comunitatea Impact Hub? Hai să povestim la o cafea! — Vezi Oferta

Victoria (Tori) Dinu
Community Manager
Impact Hub Bucharest

M-am născut dependentă de familie și resursele pe care ea mi le-a adus. Am învățat să mă prezint ca fata Ancăi și a lui Viorel, pe străzile unui orășel în care conta a cui ești. La școală am fost la A, dar la liceu am ajuns la F, așa că nu am primit prea multă încredere de la profesori. Am făcut ASE-ul, o specializare pe care am ales-o doar pentru că am intrat cu bursă. Apoi, am început să îmi doresc să fiu mai mult decât etichetele pe care mi le atașează ceilalți.

La sfatul prietenei mele Raluca, pe care o cunoșteam din perioada liceului, m-am înscris într-o organizație studențească. Când i-am întâlnit prima oară mi-au dat o etichetă goală, pe care să o lipesc pe cămașă. Pe ea trebuia să îmi scriu numele și un cuvânt care mă caracterizează. Atunci am început să fiu eu printre mai mulți.

De când ne naștem facem parte dintr-o comunitate. Aparținem familiei, cartierului în care ne jucăm, grupa de la școală, mergem la ceremonii, participăm la ședințe și suntem într-o echipă. Ne petrecem mult timp din viață într-un grup.

La 21 de ani am început să îmi aleg comunitatea de care să aparțin. Mi-am dorit să mă înconjor de oameni care mă inspiră prin fapte, mă susțin autentic, mă provoacă cu cele mai potrivite întrebări. Mi-am ”șlefuit” competențele, am întâlnit colegi care mi-au devenit prieteni, am învățat din practică, mi-am creat poduri de tranziție către următoarele comunități.

De ce e important să simt că aparțin?

Cred că e important să aleg să aparțin, să mă identific cu un grup, pentru echilibrul meu. Sunt un vapor care pleacă prin călătorii ca să descopere noi tărâmuri. Uneori am nevoie să îmi arunc ancora la un mal unde știu că îmi regăsesc poporul. Am nevoie să acostez și să urc la bord resursele care mă vor ajuta să îmi susțin o nouă călătorie.

Ce e de fapt o comunitate? 

Comunitatea este definită de mediul fizic care contribuie la confortul pentru o discuție de calitate sau pentru a fi eficientă în misiunea mea ca profesionist. E mediul online unde câștig timp, găsesc informații relevante și perspective ce mă îmbogățesc. E un grup de oameni unde conversațiile despre provocări se transformă în oportunități. E spațiul în care destăinuirile despre frici și greșeli sunt primite cu generozitate. E cadrul social în care în centrul atenției sunt membri . E locul unde grupurile mici sunt unitatea transformării. Unde împărtășirea experiențelor e resursă de învățare pentru tine și alții. Bogăția diversității este o oportunitate de colaborare. Regulile devin principii de conviețuire. Inițiativa e susținută de implicare. Spațiile fizice și sociale susțin apartenența. Comunitatea e definită de prezența mea autentică.

Am crescut și am ajuns o variantă mai bună a mea ca om și profesionist fiind parte din comunități. De 10 ani am ales să construiesc comunități ca medii de învățare și experiențe de conectare.

Sunt Tori și din 2017 construiesc comunitatea Impact Hub Bucharest. Aici am ocazia să găzduiesc zi de zi o varietate de profesioniști. Ne place diversitatea membrilor și o încurajăm pentru că așa cresc și oportunitățile de colaborare și dezvoltare.

Am învățat să creăm spații de lucru inspiraționale, cu o infrastructură corectă pentru o viață sănătoasă la birou – toate acestea cu scopul ca la finalul săptămânii să câștigi timp. Construim o mulțime de tipuri de experiențe de conectare și învățare, inspirate din nevoile fiecărei persoane pentru a te integra în comunitate, indiferent dacă aceasta preferă să fie în centrul atenției sau dacă alege să observe.

Impact Hub Bucharest e un spațiu fizic. După ce alegi însă să aparții, se transformă într-un pretext pentru conectare, colaborare, socializare, inspirație, învățare, productivitate sau doar liniște. E unul din locurile unde eu îmi arunc ancora să mă încarc pentru o nouă călătorie.

M-am născut dependentă de comunitate. Îmi place să călătoresc pe vaporul meu și mai am încă multe tărâmuri de explorat. Am învățat că valoarea resurselor pe care le are o comunitate o descoperi doar dacă vezi potențialul în a fi împreună cu ceilalți.

Pentru a descoperi mai multe despre cum construiești comunități îți recomand să ai în biblioteca ta:

 

  • The Art of Gathering: How We Meet and Why It Matters, de Priya Parker
  • Community: The Structure of Belonging, de Peter Block

Aici te abonezi la newsletter

Abonează-te să primești lunar noutăți de la Impact Hub!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne

contact@impacthub.ro

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.