De ce este momentul să iei în considerare un spiu de coworking în București? 

Un spațiu de coworking reprezintă mult mai mult decât biroul de zi cu zi. Acest spațiu inspirațional, dedicat tuturor profesioniștilor, este un loc ideal pentru a crea legături profesionale și pentru a fi înconjurat de oameni cu interese diverse.  Partea cea mai bună într-un astfel de spațiu este diversitatea.  

Conform ultimelor statistici din interiorul comunității Impact Hub Bucharest, 40% din membrii noștri sunt angajați și 37 % dintre aceștia au roluri de top management. La aceste două categorii se mai adaugă inovatorii, startup-urile, dar și liberii profesioniști.  Astfel, creându-se un mediu diversificat, în care se regăsește o plajă mare de profesioniști.  

Networking 

Persoana potrivită la momentul potrivit te poate ajuta să depășești o problemă în viața de antreprenor, să creezi colaborări productive și de lungă durată, să te dezvolți, și, de ce nu, să îți crești portofoliul de colaboratori.

Un spațiu de lucru la comun este oportunitatea de a intra în legătură cu alți antreprenori sau liber profesioniști prin intermediul evenimentelor interne de comunitate sau a activităților desfășurate. Practic, ai oportunitatea de a vorbi despre nevoile sau challange-urile prin care treci în timp real și ai posibilitatea să primești feedback sau recomandări competente.

‘’Primul meu client a fost un membru al Hub-ului. Ne-am cunoscut la un Impact Lunch, și de acolo a început totul. ‘’ declară Irina Popescu, membră Impact Hub Bucharest

77,5 % din membrii noștri spun că au încredere în oamenii ce fac parte din comunitatea Impact Hub Bucharest pentru faptul că aparțin aceluiași grup și, de cele mai multe ori, împart aceleași valori.

‘’ Prin simplul fapt că cineva face parte din comunitatea  Impact Hub și recomandă un serviciu sau un produs, încrederea mea se girează în mod automat către ei. Comunitatea are niște principii, iar atunci când primesc o recomandare către o entitate de la un membru, se produce un transfer de încredere între noi. ‘’  ne spuneVictor Georgescu, membru în comunitatea Impact Hub Universitate din 2012.

Puterea de a alege:

Ne dorim putere de decizie în propriul job, ne dorim flexibilitate și înțelegere din partea angajatorului, iar puterea de alegere a spațiului de lucru este un factor important atunci când ne alegem un nou job. Aceste lucruri nu mai pot fi schimbate, faptul că angajații își doresc flexibilitate a devenit noua normalitate. Astfel, spațiile de coworking îndeplinesc multe din nevoile căutate. ( CBRE 6)

Pe lângă posibilitatea de oprire și reînnoire a abonamentelor în funcție de preferințe, spațiile dispun de încăperi modulare, ce pot servi drept birouri la comun, birouri individuale, săli de întâlniri, zone de relaxare și bucătării utilate cu tot ce ai nevoie.

La acestea se adaugă cabinele pentru apeluri, ce sunt izolate fonic. Drept extra beneficiu, la Impact Hub Bucharest există și posibilitatea de masaj la birou, de două ori pe săptămână.

Ca și consecință, un spațiu de coworking poate fi potrivit chiar dacă ești freelancer sau faci parte dintr-o companie în dezvoltare. Din ce în ce mai multe companii oferă angajaților opțiunea de a beneficia de abonamente în spații de coworking, chiar dacă compania are o politică ‘’remote first’’, deoarece aceste spații sunt create special pentru a spori productivitatea și pentru a încuraja colaborarea între colegi. Totodată, liberii profesioniști au realizat că munca de tip remote nu este o inițiativă sustenabila pe termen lung, astfel căutând alternative pentru spații de munca cost-efficient, ce au posibilitatea să ofere toate cele necesare pentru efectuarea muncii.

”Am ales Impact Hub pentru comunitate și modularitate. Indiferent de ce îmi propun, Impact Hub îmi pune la dispoziție mediul potrivit. Fie ca îmi doresc power-work, networking sau colaborare, mereu găsesc soluția aici. Iar cireașa de pe tort sunt oamenii minunați pe care îi întâlnești zilnic.” Cezara Copacianu, membra Impact Hub Bucharest din 2021

Colaborarea între membrii:  

Imaginează-ți asta – zeci de oameni cu skill-uri variate, cu experiențe diferite și cu obiective setate, ce lucrează în același spațiu, împart același mediu și aceleași oportunități. Care sunt procentele că șansa de colaborare pentru un proiect sau o inițiativă să devină mai realizabilă și mai sustenabila? Imaginează-ți că organizezi o petrecere și ai nevoie de un fotograf foarte talentat, întrebi un coworker în pauza de cafea și dai un mesaj pe grupul comunității, șansele să primești ofertele de care ai nevoie sunt foarte mari.   

Mai mult, dacă faci parte dintr-o echipa sau vrei să ții un pitch pentru un investitor, sălile de întâlniri dintr-un spațiu de coworking sunt aprovizionate cu echipamente speciale, astfel creându-se o modalitate funcționabilă și accesibilă pentru a transmite ideile mai departe, într-un cadru profesionist.  

‘’Consider că face parte dintr-o comunitate în care mă simt eu însămi, schimb idei și păreri cu oameni ce vin cu backgrounduri diferite în comunitate.  ‘’ Madalina Cotruț, membră Impact Hub Bucharest = link catre oferte  

Pe lângă faptul că un spațiu de coworking este gândit pentru a încuraja colaborarea, Impact Hub Bucharest vine și cu oportunități pentru antreprenorii ce își doresc să aibă un impact pozitiv în societate. Prin programele sau inițiativele pe care le susținem, oferim oportunități de învățare, educare, aprofundare și scalare a businessului tău. Mai multe despre programele în curs de desfășurare în această perioadă, aici:  https://www.impacthub.ro/programe/ . 

Costuri reduse:

Fie că ești freelancer, antreprenor într-o echipă mica sau în creștere, un spațiu de colaborare este mai profitabil pe termen lung. Fără să te îngrijorezi de aspecte logistice sau operaționale, poți să îți focusezi toată atenția pe dezvoltarea afacerii sau pe îmbunătățirea productivității angajaților.

Un spațiu de coworking va avea grija de toate celelalte aspecte operaționale. Mai mult, aceste spatii sunt poziționate în general în puncte de interes pentru companii, centrale, foarte apropiate de transport în comun și de alte facilitați (Impact Hub Bucharest este aici).

În calitate de proprietar al unei întreprinderi, nu va trebui niciodată să îți faci griji cu privire la stocarea imprimantei cu hârtie și cerneală, deoarece totul este inclus. Același principiu este valabil și pentru sălile de ședință și întâlniri.

S-ar putea să descoperi că lucrul alături de o altă afacere te poate inspira și poate aduce beneficii muncii tale. Cu siguranță trăim în era tehnologiei și ne este din ce în ce mai ușor să accesăm informații, însă puterea comunicării într-un spațiu fizic nu ar trebui subapreciată pe termen lung.

Dacă ești interesat de domeniul antreprenoriatului sau cauți oportunități de finanțare/ programe care să te ajute să îți dezvolți idea de business sau gândirea antreprenorială, te invităm să urmărești evenimentele organizate de noi.
Dacă îți dorești să descoperi mai multe despre comunitatea Impact Hub Bucharest, poți face asta aici.  

Dacă vrei să devii membru, uite aici câteva informații.  

Suntem prezenți și pe social media:  

Aici te abonezi la newsletter
Abonează-te să primești lunar noutăți de la Impact Hub!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.