
O altă motivație personală este convingerea că antreprenoriatul este cel mai bun mod de a progresa și de a face bine în societate. Chiar înainte de primul meu start-up și de a alege The Entrepreneurship Academy ca facultate, acesta a fost unul dintre motivele mele principale pentru a deveni antreprenor: să ajut România să evolueze, chiar și cu un mic procent, să se apropie de nivelul unui stat dezvoltat occidental.
În momentul actual se pune accent pe reciclarea materialelor precum plastic, hârtie, ulei folosit, aluminiu. Sunt foarte puține soluții de reciclare a deșeurilor alimentare, iar de cele mai multe ori procesul durează zile în șir. În plus, CompoGO un avantaj important: restaurantele, hotelurile, cantinele nu trebuie să achiziționeze o mașinărie specială sau să transporte resturile către un punct de compostare. Cu ajutorul CompoGO, mașinăria de compostare este situată direct la locația clientului. Acesta plătește o suma fixă lunară și noi ne ocupăm mai departe de instalarea aparatului, mentenanță, distribuirea ingrasamantului, iar clientul poate sta liniștit.
Pe de altă parte, în momentul de față tehnologia ne permite să ne folosim procesul de compostare oriunde, indiferent de locație și de cantitatea deșeurilor. Pe viitor, odată ce piața va înțelege avantajele și importanța compostării, din ce în ce mai multe afaceri mari, mici și chiar gospodării vor prefera să refolosească resturile în loc să le păstreze într-un recipient timp de o săptămână – recipient cunoscut drept tomberon, care, totuși, degajă mirosuri neplăcute, nu este igienic și nimeni nu garantează ce se întâmplă mai departe cu conținutul său.
Pe durata celor 4 ani de facultate am călătorit în țări precum Olanda, Suedia și Africa de Sud, am înțeles și am cunoscut piețe și mentalități diferite care m-au adus în punctul de astăzi. Totodată, am testat diferite idei de afaceri încă din primul an de facultate și am pus pe picioare un brand de cosmetice organice fabricate în România, Humance Cosmetics.
Am învățat atât din reușite și din eșecuri, mai exact prin practică, dar și din experiența antreprenorilor de succes care ne-au îndrumat și mentorat în cadrul facultății, iar la finalul celor 4 ani m-am întors către vechea mea pasiune și aspirație: sustenabilitatea.
Black Sea ClimAccelerator este punctul de întâlnire al următoarei generații de antreprenori și inovatori locali ce dezvoltă soluții scalabile pentru gestionarea crizei climatice. Programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro – toate acestea pentru susținerea inovațiilor care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.
Impact Hub Bucharest
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.