City Dock Black Sea ClimAccelerator

CityDock la Black Sea ClimAccelerator: Viitorul micro-mobilității e aici

Micro-mobilitatea pare să fie în centrul tuturor strategiilor de planificare pentru orașele smart și sustenabile. O alternativă mult mai sănătoasă din toate punctele de vedere, micro-mobilitatea ne poate ajuta să diminuăm poluarea din marile orașe, să deprindem obiceiuri mai sănătoase și, nu în ultimul rând, să creăm orașe mai prietenoase cu locuitorii lor datorită nevoii de reconfigurări care să faciliteze infrastructura necesară deplasării cu bicicleta sau trotineta. CityDock a găsit mult potențial pe această piață emergentă în România și a configurat un produs unic nu doar la noi în țară, ci și afară.

Povestea din spatele ideii

Marian, CEO-ul CityDock observa necesitatea unei soluții la problema organizării, securizării și încărcării vehiculelor de micro-mobilitate. Alături de Costin a conturat de-a lungul timpului mai multe tipuri de dockuri până să ajungă la varianta primului model de CityDock universal. S-au cheltuit peste 100.000 euro pentru cercetare și obținerea brevetelor de inventator, dar a luat naștere cea mai complexă soluție care sare în ajutorul micro-mobilității pe plan global!

 

Cum contribuie CityDock la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat

În primul rând ajutăm la reducerea emisiilor de CO2 rezultate din transport cu până la 60% – procent reprezentat de CO2-ul emanat de autovehiculele pentru transport personal. Multe capitale europene vor ca centrele să devină pietonale pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Uniunea Europeană ne sprijină în acest sens prin încurajarea populației să folosească mijloace de transport individuale pentru a limita răspândirea virusurilor, iar micro-mobilitatea este singura opțiune care devine viabilă, alături de infrastructura oferită de noi. Dacă totul decurge conform planului, CityDock va fi unul dintre startup-urile romanești cu care toata lumea se poate mândri.

 

Ce face CityDock diferit

CityDock este singura soluție completă și universală. Nu există niciun alt producător care să ofere o soluție pentru toate tipurile de vehicule.

 

Obstacole și motive de a merge înainte

Dezvoltarea primului prototip funcțional a durat mai bine de un an – prototiparea este un proces foarte anevoios în România și foarte costisitor. În prezent facem eforturi pentru o comunicare cât mai bună cu partenerii. Suntem însă convinși de valoarea pe care o are proiectul nostru – atât comercial, cât și pentru mediu. CityDock este hotărât să facă o schimbare, indiferent de obstacolele ce vor urma!

 

Despre oportunitățile din piață

Facem tot posibilul să asigurăm o prezență cât mai amplă pe piața locală pentru că ne dorim această soluție în primul rând pentru orașele aglomerate ale României. În acest sens am dezvoltat opțiunea de a franciza CityDock, iar detaliile sunt deja pe website-ul nostru.
Ne propunem ca până la sfârșitul anului în curs să reușim să stabilim o colaborare cu încă un partener care să ne ajute să schimbăm mentalitatea în ceea ce privește micro-mobilitatea, de la plimbări de agrement, la vehicule cu adevărată utilitate și să ajungem mai repede în ajutorul utilizatorilor. Ca în cazul oricărui produs nou, integrarea în piață durează ceva timp.

 

Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului

Am înțeles destul de repede cât de importantă este comunicarea pentru dezvoltarea durabilă a CityDock. Comunicăm foarte strâns cu membrii echipei, cu colaboratorii și francizorii noștri.

 

Ce sfat și-ar da dacă s-ar putea întoarce în timp

Cel mai probabil am oferi date tehnice despre felul în care am construit cel mai performant model CityDock T2 ca să ne scutim de perioada de cercetare.

 

Despre echipa din spatele proiectului

Echipa este alcătuită din 6 minți luminate: Marian Mușat, Mihai Biclineru, Costin Marica, Karina Lundroth, Rareș Gaitan și Bogdan Mareș care cooperează constant cu colaboratorii – cercetători, ingineri și echipe de IT – pentru a coordona și dezvolta rapid produsul. În momentul de față căutăm să recrutăm operatori pentru platformele de vânzare ale CityDock.

 

Despre experiența Black Sea ClimAccelerator

Am urmărit încă de la început să înțelegem mai bine impactul pe care îl avem asupra mediului și să cunoaștem persoane cu care am putea dezvolta mai târziu CityDock.

 

Ambiții pentru următorul an

Pe termen scurt avem în vizor îmbunătățirea aplicației mobile – vom include funcționalități noi ca răspuns la feedback-ul partenerilor noștri. Pe termen lung sperăm să schimbăm în totalitate felul în care arată transportul personal în momentul de față prin prezența în cât mai multe orașe din lume. 

Ne găsiți pe CityDock.ro pentru informații despre programul nostru de franciză și pe Instagram @CityDock.ro pentru cele mai noi informații!

Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.