
Vor crea sashimi-ul perfect folosind tehnologia de imprimare 3D. Abordarea lor culinară derivă din bucătăria moleculară, folosind plante organice ca ingrediente de pornire. Echipa își propune să obțină alternativa perfectă la carne de pește, care nu numai că arată și are gust de pește, dar se va comporta ca peștele la gătit.
Din punct de vedere emoțional, am fost influențați de filmul mindblowing „Seaspiracy” (Netflix) și am considerat că ne putem pune amprenta într-o misiune globală de a găsi alternative la pescuitul oceanic.
La nivel de oportunități, e îmbucurător faptul că consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de bunăstarea animalelor și de condițiile în care peștii sunt crescuți și capturați. În plus, sunt din ce în ce mai interesați de bunăstarea personală, având în vedere că fructele de mare pot fi o sursă de mercur, toxine și otrăvuri, agenți patogeni, viruși și paraziți, micro-particule de plastic din cauza poluării cu plastic din oceanul nostru și a unei varietăți de alți poluanți de mediu.
Analiștii descriu scena comercială a „fructelor de mare alternative” drept „fierbinte”, deoarece companiile de investiții, stimulate de vânzările în expansiune de lapte vegetal și înlocuitori de carne, investesc în zonă.
Alături de Florin, inginer de mediu care are și studii culinare franceze, se află Anamaria Storociuc, Chef culinar inovator și fost finalist la Masterchef România, Elena Vacarov, designer grafic talentat, Adriana Dabija, profesor la Facultatea de Tehnologia Alimentară Suceava și câștigătoare a numeroase premii internaționale pentru inovație alimentară (cum ar fi Sial Paris) cu echipele sale de studenți, și Mihaela Irimescu – un specialist în marketing de succes.
O importanță specială în dezvoltarea proiectului îl are și mentorul repartizat de accelerator, Marian Chiracheș, head marketing la Intersnack Romania. Echipa este reunită cu ajutorul BlackSea Climaccelerator powered by EIT Climate – KIC.
Florin a asigurat finanțarea cu granturi UE a unui startup în industria alimentară și implementarea unui proiect în conformitate cu planul de afaceri aprobat. A acumulat experiență în coordonarea start-up-ului, bugetarea și creșterea vânzărilor, stabilirea prezenței mărcii pe piața națională și internațională a alimentelor fine pentru a crește gradul de conștientizare și a stimula dezvoltarea afacerii.
Ana este un bucătar renumit în comunitatea culinară națională și o inovatoare în domeniul vegan.
Adriana este profesor de tehnologie alimentară și lider de echipă cu numeroase premii internaționale la activ.
Experiența fondatorului în pornirea unui startup în industria alimentară, dar și în managementul unor echipe numeroase sau în relațiile de reprezentare a unei multinaționale, conduce în mod firesc la pivotarea într-un domeniu de avangardă a industriei alimentare, pas derivat din puternice convingeri personale. Proiectul nostru se află în momentul de față în stadiul de MVP și ne concentrăm eforturile pe partea de branding.
În faza a doua vom trece la construcția/achiziția proprietății de producție și scalarea internațională. În acest interval de timp, de 3 ani, ne propunem să atingem pragul de 50.000 de consumatori anuali, prognozând venituri de 1 milion de euro anual și profit de 30%.
În faza a treia ne pregătim pentru extinderea globală și pătrunderea în sectorul tehnologic al culturilor celulare. În această etapă, creșterea va continua până la 100% pe an și este programată intrarea pe piața din SUA.
Ne vom concentra, de asemenea, pe canale internaționale B2B2C și B2C. Strategia „go to market” presupune concentrarea pe conturile mari și mici (IKA + LKA), respectiv canalul online. Cu toate acestea, suntem interesați să abordăm toate canalele posibile, iar importatorii străini (wholesale retailers) au o importanță deosebită, deoarece piața internațională este mai avansată și expusă acestor noi tendințe.
Ne vom orienta către piața Beachead, reprezentată de early adpoters, din publicul vegan și flexitar, dar și din mediul înconjurător și personal sănătos. Generația Z va fi prima mutare, dar va exista un efect de undă asupra consumatorilor tradiționali de fructe de mare, care tind să fie în primul rând mai în vârstă, deoarece fructele de mare sunt produse scumpe.

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.