Am lansat a doua ediție a programului de ideație Challenge Labs!

Conform datelor statistice din ultimii ani, un procent semnificativ al emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) provine din sistemele alimentare, atât în mod direct, cât și în mod indirect, astfel că sustenabilitatea în domeniul agriculturii și industriei alimentare devine din ce în ce mai necesară, atât la nivel european, cât și global, lucru care determină populația să acționeze și să ia măsuri imediate.

În acest context, împreună cu EIT Food am dezvoltat Challenge Labs, programul de ideație care identifică și găsește posibile soluții pentru cele mai presante probleme ale industriei alimentare, unde profesioniștii și antreprenorii din domeniul agroalimentar se pot înscrie până pe 31 mai 2022. EIT Food este susținut de European Institute of Innovation and Technology – Institutul European pentru Inovație și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

În cadrul ediției din acest an a Challenge Labs, profesioniști cu specializări diferite – de la cercetători și profesori, la persoane care lucrează în companii de food & drinks și antreprenori cu idei – își vor pune laolaltă cunoștințele pentru a rezolva provocări din acest domeniu. Aceștia vor participa la workshop-uri intensive, alături de alți inovatori și experți, și se vor familiariza cu metodologii ce facilitează inovarea, precum design thinking. În plus, participanții vor putea crea și testa prototipuri de reprezentări vizuale, urmând ca cea mai inovatoare idee să fie premiată.

Înscrierile din cadrul programului sunt deschise pentru un public divers, din care pot face parte: cercetători sau membri din institute de cercetare, profesori, angajați sau experți din zona de cercetare și dezvoltare în sectorul agrifood, absolvenți al unei facultăți de profil sau din domenii adiacente, dar și cei care au cunoștințe din zona de antreprenoriat, marketing, product development, digital skills, sisteme alimentare sau biotehnologie.

Pentru a se înscrie în program, cei interesați trebuie să completeze formularul de pe site până pe 31 mai 2022. În perioada 1-2 iunie, se va face preselecția, la finalul căreia vor fi selectați 30 de aplicanți. Mai apoi, participanții selectați vor fi împărțiți în echipe multidisciplinare și vor lua parte la workshop-uri în perioada 6-14 iunie, sub îndrumarea experților și a mentorilor.

Pe 15 iunie 2022 va avea loc marea finală, acolo unde participanții își vor prezenta ideile în fața juriului, iar cea mai inovatoare soluție va fi premiată.

„Ca reprezentanți ai EIT Food în România, ne dorim să continuăm eforturile de susținere a dezvoltării și inovării locale din sectorul agroalimentar. Am reușit să creăm punți și legături importante între actori diverși din ecosistem și vom continua să punem în mișcare lucrurile cu și mai multă dedicare. Același lucru ni-l propunem și în cadrul Challenge Labs 2022. Aflat la a doua ediție, reunește profesioniști și experți din domeniu care să colaboreze, să crească și să găsească soluții inovatoare prin care să se dezvolte profesional. Mai mult, credem cu tărie că programa de învățare intensivă din cadrul Challenge Labs este o oportunitate valoroasă pentru orice profesionist în curs de formare sau dezvoltare care vrea să își extindă cunoștințele într-un mediu colaborativ.”

Georgiana Ion

Reprezentant EIT Food Hub România

Problema reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea accesului la alimentele din agricultură sustenabilă sunt provocările propuse echipelor participante

Echipele participante în program vor avea misiunea de a găsi soluții pentru două problemele importante ale sectorului alimentar: pe de-o parte, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de către producători și distribuitori locali, prin renunțarea la practicile de agricultură nesustenabilă, iar pe de altă parte, facilitarea accesului consumatorilor de vârsta mijlocie (45-60 ani) la alimente provenite din agricultură sustenabilă.

Echipele participante vor fi coordonate de mentori și experți din domeniu

Printre mentorii și experții care vor ghida echipele în acest proces se numără:

– Cristian Tudor – Founder & General Manager Micro Greens

– Laurențiu Bănescu – Co-Founder Zăganu Craft Brewery

– Mihai Mihu – Antreprenor & Coordonator Mall Țărănesc

– Zorița Diaconeasa – Şef lucrări Biochimie USAMV Cluj-Napoca

– Denisa Duță – Director Științific Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București

Detalii contact

Adresă de mail: eitfoodhub@impacthub.ro

Adresă de corespondență: Strada Tudor Arghezi, număr 8-10, București

Rămâi conectat!

Vrei să primești vești despre oportunitățile EIT Food? Abonează-te la newsletter!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Organizatorii Challenge Labs

EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. Poți afla mai multe despre activitățile EIT Food pe site-ul proiectului

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.