ALTRNTV Black Sea ClimAccelerator
ALTRNTV la Black Sea ClimAccelerator: Sustenabilitate, design, artă și cafea
Un oraș al viitorului care să fie construit în jurul sustenabilității și al respectului față de mediu are nevoie și de spații în care oamenii să învețe și să pună în practică un astfel de stil de viață. ALTRNTV este un nou shop în București care nu oferă doar produse vestimentare, deco sau cosmetice fabricate cu materiale și tehnici sustenabile, ci un întreg univers construit în jurul sustenabilității. Aici poți bea o cafea și poți discuta cu fondatoarele despre consum responsabil și, de asemenea, poți participa la evenimentele sau expozițiile găzduite în spațiul ALTRNTV.
Povestea din spatele ideii
ALTRNTV este un shop cu produse vestimentare pentru adulți și copii, încălțăminte, accesorii, cosmetice și produse home-deco create din materiale sustenabile cu tehnici de producție prietenoase cu mediul și pielea. Un marketplace pentru cei care doresc să facă cumpărături sustenabile. ALTRNTV a apărut din dorința de a avea și în București, ca în alte capitale europene opțiuni sustenabile pentru cumpărături sustenabile. Și din moment ce știam că există designeri care fac produse din materiale sustenabile și folosesc tehnici de producție verzi sau aproape verzi, ne-am decis că e timpul să avem curajul să începem această nouă călătorie.
Cum contribuie ALTRNTV la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat
La ALTRNTV găsiți produse vestimentare pentru adulți și copii din materiale certificate, naturale, vopsite natural, încălțăminte din jeans reciclat, accesorii (cercei, inele, coliere, broșe din plastic de reciclat, lemn reciclate, resturi de skate), cosmetice (creme, săpun, șampon), lumânărice, ceramică și multe altele.

Totodată, îndemnăm și designerii să regândească materialele din care fac produsele și îi promovăm pe aceia care reciclează materiale și propun produse din materiale reciclate. Căutăm acei designeri care nu se grăbesc să folosească materie primă virgină. Astfel, mai puține produse devin deșeu pentru că le este prelungită durata de viață. În shop puteți găsi broșe și cercei din taste de computer, din resturi de skate, lămpi din ramuri de copac căzute, cercei din plastic reciclat și multe alte produse.

Pe lângă produsele acestor designeri, ALTRNTV găzduiește și ALTCOFFEE, cafenea cu cafea de specialitate, dar și ALT GALLERY – o galerie care prezintă lucrări realizate de artiști plastici dedicate textilelor și revalorificării lor prin tehnici de recycling, upcycling. Una din lucrările expuse aparține Ștefaniei Truică, absolventă UNARTE și este realizată din cinci perechi de jeans reciclate.

 

Ce face ALTRNTV diferit
Cred că faptul că împărtășim fiecărui client povestea produselor (din ce materiale sunt realizate), că discutăm cu fiecare despre calitățile unui produs sustenabil, contribuim la educarea deciziei de achiziție. Mai puține cumpărături și mult mai responsabile și informate. Îndemnăm consumatorul să citească eticheta de produs și să își pună câteva întrebări importante despre produsul pe care intenționează să îl achiziționeze.

 

Obstacole și oportunități
Este dificil sa formezi o echipă care înțelege produsele, misiunea și rămâne cu tine să scrieți povestea mai departe. Dar nu imposibil!

Am putea spune că una din marile oportunități este faptul că auntem singurul shop care propune produse sustenabile made in Romania și cred că e important să arătăm că și designerii români creează cu grijă pentru mediu și pentru pielea noastră.

În plus, ne bucurăm că apar finanțări pentru soluții verzi și că ne dau posibilitatea să ne dezvoltăm soluția și să aducem o diversitate mai mare de produse către clienți, că deschidem o piață și pentru designeri și că punem și Bucureștiul pe harta europeană când vine vorba de oferta de produse cu grijă pentru mediu.

 

Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului
Cred că am învățat că e important să încerci să îți pui în aplicare ideile, adică să treci de la idee la acțiune pentru că numai în acest mod, făcând, înțelegi dacă oferi o soluție de care e nevoie în piață, care sunt plusurile, minusurile, unde mai am de lucrat.

 

Despre echipa din spatele proiectului
Echipa noastră, Alina și Daniela, lucrează împreună de 10 ani, timp în care am dezvoltat proiectul de cabinete stomatologice mobile Zâna Merciluță, am creat brandul de produse vestimentare sustenabile ateliermerci.ro și, acum, am deschis ALTRNTV. În plus, avem o echipă nouă, dar dornică să scrie împreună cu noi o poveste frumoasă!

 

Ce își doresc de la experiența Black Sea ClimAccelerator
Ne dorim ca această participare să ne deschidă noi perspective legate de piață, despre cum să le vorbim clienților sau potențialilor clienți despre sustenabilitate și că va face ALTRNTV mai vizibil și vizitat.

 

Ambiții pentru următorul an
Am vrea ca ALTRNTV să fie un loc unde se opresc toți turiștii care vizitează Bucureștiul și că locuitorii din București să se gândească la ALTRNTV ca fiind locul unde te oprești să cumperi pentru tine sau pentru un cadou un produs gândit din materiale și printr-un proces care poluează (mai) puțin. Până atunci, ne puteți urmări evoluția pe Instagram (https://www.instagram.com/altrntvshop/) și pe Facebook (https://www.facebook.com/AltrntvShop).
Ai și tu un startup cu o soluție care poate reduce sau capta emisiile de gaze cu efect de seră validată în piață sau aflată în etapa de scalare? Fie că e vorba de proiecte de agricultură inteligentă și sustenabilă, modalități de transformare a sistemelor și lanțurilor logistice alimentare, tehnologii, procese, modalități și soluții ce încurajează consumul responsabil, tehnologii verzi și servicii care ecologizează activitățile economice sau de proiecte pentru dezvoltarea de materiale sustenabile – te așteptăm alături de noi în cadrul celui mai complex accelerator de startupuri „verzi” din România și Bulgaria!

 

Black Sea ClimAccelerator este punctul de întâlnire al următoarei generații de antreprenori și inovatori locali ce dezvoltă soluții scalabile pentru gestionarea crizei climatice. Programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro – toate acestea pentru susținerea inovațiilor care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.

Accelerăm cele mai ambițioase startupuri verzi

Înscrierile pentru categoriile MVP și Growth sunt deschise în perioada 26 iulie – 26 septembrie
Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.