
AgriKultura și experiența la Black Sea ClimAccelerator: o echipă tânără, formată din 2 studenți și un inginer își propune să schimbe felul în care se practică agricultura în România
AgriKultura este o platformă online care îi ajută pe fermieri să interacționeze mai ușor cu procesele agricole pentru a putea reduce costurile și crește productivitatea recoltei.
Această idee a apărut în urma sesiunii de Q&A a juriului unui hackathon de acum 2 ani. Conceptul presupune o platformă asemănătoare celor de social media, în care utilizatorii se pot înscrie pentru a posta anunțuri de vânzare/cumpărare, pentru a urmări rapoartele aferente flotelor de vehicule și utilaje, senzorilor din teren, stațiilor meteo și așa mai departe și, nu în ultimul rând, pentru a putea superviza terenurile folosind imagini din satelit.
Cel mai nefericit eveniment a fost decizia de a înceta colaborarea cu o echipă de tineri din alt oraș. În acel moment exista oportunitatea dezvoltării unei rețele IoT de capacitate ridicată, dar proiectul nu a fost dus la bun sfârșit din cauza viziunilor diferite ale membrilor echipei. Astfel am realizat importanța pregătirii tehnice a fiecărui membru al unei echipe.
Cine se află în spatele proiectului AgriKultura? Cum v-a ajutat experiența din domeniile în care ați activat în trecut să dezvoltați acest proiect?
Vlad a absolvit studiile în cadrul Universității Maritime Constanța și acum este student la master. Se ocupă de proiectarea și dezvoltarea platformei web și de modul în care aceasta comunică cu serverul aplicației.
Cristi este pasionat de electronică și mecanică. Prima dată ne-am cunoscut la Cercul de Electronică pentru Elevi al Palatului Copiilor Constanța, în urmă cu 7 ani. Studiază în prezent Inginerie Mecanică și ajută elevii să construiască roboți pentru competiții în timpul liber. În cadrul platformei, proiectează și prototipează tot ce ține de proprietățile mecanice ale terminalelor: carcase, sisteme izolante etc.
Și eu, la rândul meu, sunt pasionat de electronică și prototipare. Proiectez și programez terminalele astfel încât acestea să comunice cu serverul. Am început să studiez electronica în urmă cu 10 ani și am construit diverse prototipuri de roboti tereștri, subacvatici si aeriali. În ultimii ani mi-am îndreptat atenția către sistemele electronice folosite pentru automatizări și modurile în care acestea pot comunica.
Experiența cumulată ne-a ajutat să dezvoltăm componentele fizice si software (codul) necesare implementării proiectului. În acest moment, dispunem de 5 locații diferite in care am instalat senzori pentru monitorizarea condițiilor meteo si a fiabilității componentelor utilizate. Datele vor putea fi vizionate gratuit pe site-ul web: agrokultura.ro începând cu data de 1 decembrie.
Cum arată viitorul pentru AgriKultura

Impact Hub Bucharest dezvoltă în permanență noi programe de accelerare și incubare pentru a susține ecosistemul antreprenorial din România. Începând cu 2021, reprezentăm oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub. Suntem punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Hai să ne cunoaștem
Despre Organizație
Misiunea
Echipa
Cariere
Presă
Hai în vizită
Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945
Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334
rețeaua globală
Impact Hub
Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.