Agramonia Black Sea ClimAccelerator
Agramonia la Black Sea ClimAccelerator: Platforma prin care turiștii se îndrăgostesc de România

În multe locuri deosebite din lume, industria turismului interferează în mod agresiv cu traiul localnicilor și cu frumusețea destinațiilor. În România, Agramonia și-a propus să dezvolte un concept în care totul să rămână în echilibru: turiștii, peisajele și zonele vizitatate de aceștia, ghizii și micii producători locali. Agramonia este platforma dedicată agroturismului prin intermediul căreia turiștii se pot organiza mai bine și pot include experiențe autentice în călătoria lor prin România rurală. Prin intermediul aplicației fermierii și ghizii locali își pot promova ofertele, iar turiștii le pot accesa.

Povestea din spatele ideii
Când Julius Fabini a venit în România, a fost impresionat de peisajul cultural și a dorit să contribuie la protejarea acestuia. În 2019, a deschis o pensiune în mediul rural pentru a susține economia locală, afacerea finanțată inițial prin crowdfunding a crescut și a permis testarea unor concepte pentru a susține economia locală.

Înființarea pensiunii din Stejărișu a fost legată încă de la început de ideea de a construi și dezvolta un concept digital în comunitate. Acest lucru a fost posibil după ce fondatorul a pus bazele unei afaceri de succes cu mult sprijin din partea comunității și crowdfunding în Germania. În acest mic sat transilvănean, au existat cele mai bune condiții pentru a dezvolta și testa un concept digital. Astfel, proiectul inițial limitat a devenit un start-up scalabil, care și-a propus să sprijine regiunile rurale din toată România. Din ianuarie 2022, Agramonia are propriul birou în Sibiu, fiind o companie mică, dar cu un potențial enorm.

Cum contribuie Agramonia la un viitor mai verde, mai sănătos, mai curat
Prin proiectul nostru sprijinim oamenii care au susținut mediul înconjurător timp de generații printr-un stil de viață sustenabil în armonie cu natura și îi ajutăm să facă față schimbărilor structurale din mediul rural, prevenind ca aceștia să fie strămutați de agricultura industrială. Prin munca noastră, îi învățăm pe turiști ce înseamnă durabilitatea în sensul tradițional și cum poate funcționa și astăzi și, de asemenea, ajutăm populația rurală să își reamintească faptul că munca lor este valoroasă.

 

Ce face Agramonia diferit
Suntem foarte diferiți de concurenții noștri prin ceea ce oferim. Pe lângă accentul pus pe agroturism, platforma oferă o combinație unică de activități, excursii, evenimente, produse și cazare. În plus, aportul ofertei se bazează pe comunitate și este organizat în mod descentralizat, ceea ce facilitează o administrare eficientă și eficace și o creștere puternică. Toate platformele pentru agroturism nu au reușit până acum să dezvolte un impuls în ceea ce privește aportul de oferte, care reprezintă obiectivul principal al conceptului Agramonia.

În cadrul platformei noastre, ghizii integrează și administrează ofertele locale, iar în schimb le oferim condiții speciale pentru ofertele lor și le oferim posibilitatea de a obține un venit suplimentar prin integrare. Ei plătesc o taxă foarte mică pentru ofertele proprii și primesc jumătate din comisionul din ofertele integrate. Prin intermediul lor vom putea să le dăm posibilitatea micilor fermieri să promoveze produse și servicii locale, ceea ce nicio platformă nu a inclus până acum.

 

Obstacole și oportunități
Acest proiect se bazează pe numeroase teste, în cadrul cărora am comparat și modificat în mod repetat ipotezele noastre. În acest sens, nu a existat un „obstacol”, ci un proces de învățare.

Ca oportunitate am putea menționa construirea unei relații cu fermierii care este, în general, ușoară: aceștia te primesc foarte călduros și este un sentiment plăcut să lucrezi cu ei. Prin intermediul Agramonia, le permitem să își vândă produsele și serviciile, precum și să intre în turism. Lucrăm împreună cu ghizi, care sunt intermediari în sistemul nostru și care se ocupă de comunicarea cu fermierii: dacă doriți să câștigați bani prin integrarea și administrarea fermierilor, vă puteți înregistra în aplicația noastră – la tot ceea ce integrați, câștigați 15% și aveți posibilitatea de a oferi gratuit evenimente și tururi prin Agramonia.

 

Din lecțiile importante învățate în decursul dezvoltării proiectului
Am învățat că nu trebuie să te zgârcești niciodată la teste și la elaborarea unor proiecte și concepte coerente până la cel mai mic detaliu.

 

Despre echipa din spatele proiectului
Echipa noastră este formată din trei persoane, dintre care două sunt angajate și Julius Fabini, care este proprietarul companiei. Cu toții aducem ani de experiență în diferite domenii de expertiză. Valentin Scheiner, are în spate ani de experiență în programare și o diplomă în artă. Kamlesh Phambhar are, de asemenea, ani de experiență în programare și stăpânește cel mai mic detaliu de backend. Julius Fabini aduce experiența antreprenorială, face desenele, scrie conceptele și reprezintă compania pe plan extern.

 

Ce își doresc de la experiența Black Sea ClimAccelerator
Sperăm că Black Sea ClimAccelerator va crește gradul de conștientizare a proiectului nostru și ne va ajuta să rezolvăm problemele actuale.

 

Unde puteți urmări progresul Agramonia
Ne găsiți pe site și pe paginile noastre de social media:

 

Ai și tu un startup cu o soluție care poate reduce sau capta emisiile de gaze cu efect de seră validată în piață sau aflată în etapa de scalare? Fie că e vorba de proiecte de agricultură inteligentă și sustenabilă, modalități de transformare a sistemelor și lanțurilor logistice alimentare, tehnologii, procese, modalități și soluții ce încurajează consumul responsabil, tehnologii verzi și servicii care ecologizează activitățile economice sau de proiecte pentru dezvoltarea de materiale sustenabile – te așteptăm alături de noi în cadrul celui mai complex accelerator de startupuri „verzi” din România și Bulgaria!

 

Black Sea ClimAccelerator este punctul de întâlnire al următoarei generații de antreprenori și inovatori locali ce dezvoltă soluții scalabile pentru gestionarea crizei climatice. Programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro – toate acestea pentru susținerea inovațiilor care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.

Accelerăm cele mai ambițioase startupuri verzi

Înscrierile pentru categoriile MVP și Growth sunt deschise în perioada 26 iulie – 26 septembrie
Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, precum și Innovation Starter în Bulgaria. 
Descoperă noutățile
Impact Hub Bucharest
Urmărește cele mai importante noutăți de la Impact Hub Bucharest. Aici și în inbox-ul tău, alegem doar cele mai importante subiecte pentru tine.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.