Participă la Agrifood Innovation Summit

26 mai 2021, 09.30, online

Pe 26 mai 2021, conferința online Agrifood Innovation Summit 2021 a reunit inovatorii din domeniul agroalimentar și a promovat bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact. Dacă ești interesat de agrifood sau lucrezi în domeniu, te invităm să urmărești discuțiile folosind link-urile de mai jos.

În cadrul evenimentului a fost lansată și prima mapare a startupurilor agritech și foodtech din România, realizată de Impact Hub Bucharest și Activize.Tech în parteneriat cu EIT Food, Patria Bank, BASF și CBNagro.tech. Maparea reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea între aceștia și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiza din spațiul local.

Urmărește înregistrarea evenimentului

Urmărește înregistrarea evenimentului mai jos sau pe canalele noastre de Facebook sau Youtube. Agrifood Innovation Summit a fost o conferință cu particiapre gratuită, care s-a desfășurat integral online. Sesiunile de grupuri de învățare s-au desfășurat pe bază de invitație, iar cele mai importante resurse împărtășite de participanți pot fi consultate în acest material.

Invitații evenimentului

Daniel Matei

Business Development Manager Impact Hub Bucharest

George-Aurelian Cățean
Secretar de Stat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Irina Simulescu
Reprezentant EIT Food Hub România
Liliana Bădulescu
Responsabil Centrul de cercetare pentru studiul calității produselor agroalimentare, USAMV București
Mădălina Cocan
Co-fondator Lăptăria cu Caimac
Milda Krauzlis
RIS Programme Manager EIT Food CLC North-East
Raluca Andreica
Director Patria Credit
Roxana Pătărlăgeanu
Conf. Univ. Dr. ASE București, Prodecan Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul ASE București

Mircea Vădan

Manager Activize

Ioana Nistorescu

Startups & Ecommerce Professional Activize

Cezar Nourescu

Co-fondator & CEO CBNagro.tech

Agenda evenimentului

09:30 – 10:00 Bun venit și discursuri de deschidere

Cele mai importante proiecte care susțin dezvoltarea inițiativelor din agrifood & rolul EIT Food în ecosistem

 • Irina Simulescu Reprezentant EIT Food Hub România
 • Milda Krauzlis RIS Programme Manager EIT Food CLC North-East

10:00 – 10:15 – Oportunități pentru modelele de afaceri inovatoare în agricultură și industria alimentară

 • George-Aurelian Cățean – Secretar de Stat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

10:15 – 11:00 Panel: Ecosistemul agrifood din România

Contribuție, inovație și trenduri: antreprenori față în față cu cercetători și reprezentanți ai mediului universitar

 • Liliana Bădulescu – Responsabil Centrul de cercetare pentru studiul calității produselor agroalimentare, USAMV București,
 • Mădălina Cocan – Co-fondator Lăptăria cu Caimac
 • Roxana Pătărlăgeanu – Conf. Univ. Dr. ASE București, Prodecan Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul ASE București
 • Moderator: Daniel Matei, Business Development Manager Impact Hub Bucharest

11:00 – 11:30 Pauză

11:30 – 12:30 Lansarea primei mapări locale a startupurilor agritech & foodtech

Cum arată ecosistemul și care sunt cei mai importanți reprezentanți locali? Maparea startupurilor agritech și foodtech din România este realizată de Impact Hub Bucharest și Activize.Tech în parteneriat cu EIT Food, Patria Bank și BASF.

 • Irina Simulescu – Reprezentant EIT Food Hub România
 • Raluca Andreica – Director Patria Credit
 • Ioana Nistorescu – Startups & Ecommerce Professional Activize
 • Mircea Vădan – manager Activize
 • Cezar Nourescu – co-fondator CBNagro.tech 

14:00 – 15:30 Agrifood learning circles

Grupuri de sharing de bune practici și provocări în 4 domenii de interes: (Participarea la aceste learning circles se face pe bază de invitație, iar locurile sunt limitate)

 • Agricultură sustenabilă
 • Nutriție personalizată
 • Sisteme alimentare circulare
 • Trasabilitate digitală

Organizatorii evenimentului

Despre EIT

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. 

EIT RIS sprijină dezvoltarea de parteneriate paneuropene dinamice și pe termen lung între întreprinderi de renume, laboratoare și întreprinderi de cercetare. Cunoscute sub denumirea de comunități de inovare, fiecare dintre aceste parteneriate are misiunea de a găsi soluții la o provocare mondială specifică, fie că este vorba de schimbări climatice, energie durabilă sau alimentație și mod de viață sănătoase.

Despre EIT Food

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.  

Hai să ne cunoaștem

Despre Organizație

Misiunea

Echipa

Cariere

Presă

Locațiile Impact Hub Bucharest

Hai în vizită

Universitate
Str. Tudor Arghezi, 8-10
București, 020945

Floreasca
Strada Gara Herăstrău nr 2,
București, 020334

rețeaua globală

Impact Hub

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente și cu o comunitate de peste 16.000 de membri, conectați printr-o platformă online dedicată.